Langkau ke kandungan utama

Cara Nak Jawab Panggilan Telefon Dari Agen Insurans

Cara nak jawab panggilan telefon dari agen insurans - Adeh. Awal-awal dengar cam ok je, tak adalah yang menarik sangat. Tetapi bab-bab akhir dalam rakaman perbualan telefon antara seorang agen insuran dengan seorang bakal pelanggan ini membuatkan saya senyum dan ketawa kecil. Mungkin ini antara salah satu cara yang berkesan untuk menolak pelawaan agen insuran tersebut.... dengan cara yang santai dan menghiburkan .. hehehe...

Jom dengar perbualan ini yang telah dirakamkan ini. Sumber asal, saya tak pasti sangat, tapi ia cukup menghiburkan saya. Anda? Tak tahulah pulak, dengar sampai habis. Dan nasihat saya, perbualan ini mungkin akan menggangu sensitiviti dan perasaan sesetengah orang.

Cara Nak Jawab Panggilan Telefon Dari Agen Insurans

Cara Nak Jawab Panggilan Telefon Dari Agen Insurans


Adalah juga nak bagitahu bahawa apa yang dikongsikan ini bukan untuk menyindir mana-mana syarikat insuran, mahupun juga agen insuran yang mencari nafkah secara halal.

Sekali lagi, ini hanyalah untuk hilangkan stress anda di hari isnin, selain beri idea untuk anda memberikan penolakan yang boleh kurangkan ketegangan .. al maklumlah, ada sesetengah orang cukup stress bila dapat panggilan macam ni... hehehe...

Oh ya, jangan pelajari ilmu yang menyesatkan ya .....

Allah ada, percayalah kepada Allah S.W.T. Anggap perkongsian ini sekadar hiburan ye... huhu.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Hahahahahahahahaaa....
    Idea yang bagus ni....tergolek2 sy dengar ....
    Dunia dh nak terbalik....agent insuran vs agen ilmu hitam.....siapa yg cuba nak putuskan talian....hahahahaha

    BalasPadam
  2. Hahahahaha.... nah, untuk perhatian agen insuran... tak semua orang perlukan insuran kemalangan... sebaik-baiknya apabila membuat panggilan 'cold call' kepada prospek, tanya dulu sama ada mereka mempunyai ilmu batin seperti ilmu kebal dsb... kalau medical card pulak - tanya dulu samda mereka ni dukun atau pawang atau tak... bila confirm dorang tak ada ilmu batin atau dukun/pawang.. baru boleh teruskan dengan slaes pitch hahahahahaha....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adehhh... tak abis gelak kecil ni ... teringat2 la pulak ..

      Padam
  3. hahaha...tak pasal2 agen tu pulak diajak belajar ilmu hitam...keh3..

    BalasPadam
  4. Menarik juga....saya panggil tak suka terima call dari agen insurans...

    BalasPadam
  5. Tanpa NamaApril 22, 2014

    Kebetulan saya dihubungi ejen insuran semalam

    BalasPadam
  6. haha... nah ambik... idea bagus... boleh diguna pakai..

    BalasPadam
  7. hikhikhikhik....takot agen tu..cepat2 nak putuskan talian...

    BalasPadam
  8. Terbaik jawapn yang dia bagi. Nanti boleh guna cara ni juga.

    BalasPadam
  9. Kena belajar ilmu hitam juga. Ada modal nak elak kena call.

    BalasPadam
  10. haha..saya install whoscall apps. So awal-awal lagi dah tahu sapa yang call kita. tak angkat terus.kih kih

    BalasPadam
  11. hihihi, selalu kena. sekarang no tak kenal memang jarang angkat. huhu

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…