Langkau ke kandungan utama

Best Malaysian Food Photo Contest Giveaway

Best Malaysian Food Photo Contest Giveaway, anjuran dan kelolaan saya. Sangat mudah nak menyertai, tetapi mestilah menepati dengan syarat yang akan saya tetapkan nanti. Ia merupakan satu giveaway mudah yang menawarkan hadiah boucer percutian di Bukit Merah, Langkawi dan Taiping. Nak join dan memeriahkan giveaway ini tak? Jika nak, sila baca blog post ini dan ikuti syarat yang tersedia.

Sebelum itu, memang menjadi kelaziman bagi saya nak beritahu mengenai tujuan diadakan giveaway berkaitan Best Malaysian Food ini? Ok. Kita lihat dulu tujuaan ehh ....
Giveaway Best Malaysian Food Photo

Tujuan Giveaway Best Malaysian Food Photo

  • Mempromosikan page Best Malaysiant Food yang bakal menampilkan gambar dan foto menarik makanan yang ada di Malaysia. Page tersebut juga akan menyediakan butiran di mana lokasi makanan tersebut boleh didapati dan sedikit review pendek pengalaman sebenar mereka yang telah menikmati makanan tersebut.
  • Mempromosikan makanan-makanan sedap yang ada di Malaysia.
  • Memperlihatkan teknik mengambil gambar makanan terbaik.
  • Memberi peluang untuk peserta bercuti dan menginap di apartment dan hotel terpilih menerusi baucer hadiah yang disediakan.
  • Penghargaan kecil untuk pembaca blog ini.

Hadiah Giveaway Best Malaysian Food Photo

  1. 1 x 1 Baucer Diskaun 60 Peratus Penginapan di Suria Service Apartment Hotel, Bukit Merah, Perak  + Hands-On Coaching SEO Blogspot One to One bersama saya
  2. 1 x 1 Baucer Diskaun 50 Peratus Penginapan di Langkawi Lagoon Resort, Langkawi, Kedah
  3. 1 x 1 Baucer Diskaun 50 Peratus Penginapan di Taiping Golf Resort, Taiping, Perak

Cara Sertai Giveaway

  • Sediakan gambar makanan/juadah/menu berkualiti terbaik (saiz minima 680px X 500px) milik sendiri TANPA WATERMARK.
  • Sertakan bersama nama makanan/juadah/menu, lokasi makanan tersebut boleh ditemui.
  • Sediakan satu review pendek tidak lebih daripada 50 patah perkataan untuk beri deskripsi berkaitan makanan tersebut.
  • Dah sediakan butiran di atas, hantar dan kongsikan di ruangan page Malaysian Best Food ATAU kongsikan di wall facebook anda bersama dengan tag @bestmalaysianfood , jangan lupa tulis info yang telah saya sebutkan tadi - nama makanan, lokasi, serta review pendek.
  • Tarikh tutup adalah 24 April 2014 (20 hari)

Terma Tambahan

  • Semua gambar yang dihantar akan menjadi milik page Best Malaysian Food, dan akan digunakan untuk mempromosikan page tersebut. Gambar akan disiarkan di page berkenaan tanpa perlu persetujuan pemilik asal gambar.
  • Gambar yang tersiar di page Best Malaysian Food akan diletakkan watermark Best Malaysian Food dan kredit kepada pemilik gambar akan diberikan di bahagian deskripsi gambar tersebut.
  • Semua gambar yang menyertai giveaway ini TIDAK AKAN digunakan untuk tujuan lain selain mempromosikan page Best Malaysian Food.
  • Hanya gambar yang terpilih sahaja yang akan tertakluk dengan terma ini.

Kaedah Pemilihan Pemenang

  • Semua peserta boleh menghantar lebih daripada 1 penyertaan. Maka, peluang untuk menang akan jadi bertambah. Lebih banyak gambar, lebih peluang.
  • Peserta hanya boleh menang satu hadiah sahaja.
  • Hanya satu pemenang akan dipilih untuk setiap satu hadiah.
  • Setiap gambar yang dihantar untuk penyertaan akan dipilih oleh saya dan isteri untuk disiarkan di page Best Malaysian Food.
  • Gambar tersebut akan diletakkan watermark Best Malaysian Food dan diterbitkan di wall page.
  • Semua gambar yang tersiar di wall page Best Malaysian Food adalah layak untuk menang hadiah yang ditawarkan.
  • Gambar yang tidak tersiar di wall page dalam tempoh giveaway (4 - 20 April 2014) dianggap tidak berjaya.
  • Pemenang-pemenang akan dipilih secara rawak menerusi random.org. berdasarkan gambar yang telah dipilih dan diterbitkan di wall page.

Ok, harap anda semua yang nak menyertai dah faham cara serta syarat yang telah ditetapkan. Nampak panjang berjela ... tapi sebenarnya mudah untuk join.

Tips Untuk Jadi Calon Pemenang

  • Hantar gambar atau foto makanan terbaik dengan cirian bokeh terbaik menampilkan betapa lazatnya makanan tersebut. 
  • Pastikan gambar tersebut tak ada gambar orang pegang sudu ke, garfu ke ... tengah nak makan ke. Hanya gambar makanan itu sahaja diambil kira.
  • Pastikan warna makanan itu adalah original tanpa sebarang editing melampau.

Untuk contoh gambar makanan terbaik, anda boleh rujuk gambar-gambar makanan di beberapa blog ini, lihat teknik cara gambar tersebut diambil:
Anda tidak perlu tulis apa-apa blog post .... tetapi digalakkan berbuat demikian untuk memeriahkan lagi giveaway ini. Jika tidak pun, anda boleh LIKE dan Share post ini ....

Selamat berjaya kepada semua yang bakal menyertainya.




Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Akhirnya dah keluar....menarik ni.

    BalasPadam
  2. Nice.... siap ada GA tu.... InsyaAllah nanti aku cari gambar yang takde watermark yea... kasi support skit....

    BalasPadam
  3. Join and support in shaa Allah.. Tunggu :)

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Boleh .. banyak2 pun boleh .. bukan takat dua je ...

      Padam
  5. memang kat ig duk upload gambar makanan je slalu
    boleh try join ni,hehe

    BalasPadam
  6. wahhh best2 hehehe nak joint nak joint makanan tu kena makanan tempatan sahaja lah kalau western atau dari negara lain tak boleh lah....

    BalasPadam
  7. nanti saya join jugak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan lupa hantarkan gambar terbaik untuk menang ehh

      Padam
  8. kena cari balik gambar2 makanan yg pnh di makan ni...

    BalasPadam
  9. alamak kite tak tahu amik gambar cantik2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala, cuba cari je gambar makanan yang best ... mana tahu rezeki.

      Padam
  10. hebatnya... otak tepu jap. Selamat berjaya kepada yang bakal menyertainya ^__^

    BalasPadam
  11. menarik juga ni, kalau ada gambar "sedap" akan join juga..

    BalasPadam
  12. rugi terlepas pandang hihi nnt anjur lg yer..tema mknan pulak..

    BalasPadam
  13. waaaaah! hadiah no 1 bestnye! ada coaching ngn bro HH...rugi2 tak perasan..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…