Langkau ke kandungan utama

Senarai Blog Niche Sukan Terbaik

Hari ini saya nak kongsikan kepada anda, mengenai blog-blog dengan niche sukan di Malaysia. Tak sangka ada banyak blog sukan di Malaysia. Jika anda seorang penggemar sukan, maka satu kemestian menjadikan blog-blog ini sebagai sumber info dan maklumat anda. Saya akan senaraikan beberapa blog sukan yang ada di dunia blog Malaysia ini.

Sebelum itu, saya sukacita nak perincikan berkaitan blog sukan. Sebuah blog sukan yang baik perlu dan mestilah sebuah blog yang sentiasa dikemaskini dengan baik. Ini adalah kerana dunia sukan sentiasa ada terkini setiap hari, malah setiap jam pasti ada cerita, kisah, info dan fakta menarik yang boleh dikongsikan. Sebagai blogger yang mengendalikan blog sukan, pastikan sentiasa alert dengan informasi terkini dan terbaik. Itu menjadi kepastian kerana pengunjung mahukan yang terkini dan terbaik.
Top Sport Blog Malaysia 2014

Senarai Blog Niche Sukan Terbaik Malaysia

Guli Roket

Guli Roket - http://guliroket.com/
Guli Roket adalah blog terbaik sukan menjadi antara pilihan dalam MSMW2014 baru-baru ini. Ia dikendalikan oleh rakan blogger saya yang cukup hebat - Encik Titan atau Ahmad Faizal Abi Setama. Tak seperti nama blog Guli Roket, anda takkan jumpa guli dalam blog ini, tetapi anda akan jumpa banyak cerita dan kisah menarik berkaitan bola sepak terutama bolas sepak tempatan.
Blog sukan terbaik Malaysia 2014

Tak cakupi hanya satu perkara, blog Guli Roket ada kisah dan cerita mengenai sukan lain juga, ada berita dan cerita mengenai sukan badminton, skuash dan paling best, ada permainan tradisional. Tak ramai blogger Malaysia yang mahu mengenengahkan permainan tradisional ini di laman maya. Satu tabik khusus saya berikan pada Encik Titan.

BolaDaily

BolaDaily - http://boladaily.com/
Tidak dinafikan blog ini memang terbaik dari segi persembahan dan cerita berkaitan bolasepak. Patutlah menang beberapa anugerah blog di Malaysia, antaranya menjadi pilihan blog sukan terbaik dalam MSMW2014, dan juga Blogrrr Awards 2013. Penulis blog ini ialah Azwan Anuar.
Blog kategori sukan terbaik di Malaysia 2014
Jika anda seorang peminat bolasepak tempatan, seharusnya blog ini menjadi singgahan setiap hari. Isi kandungan tidak mengecewakan, malah ada yang post yang membuatkan anda berfikir lebih daripada seorang peminat bolasepak yang biasa.

Stylo Sport

Stylo Sport - http://stylosport.blogspot.com/
Sebuah blog yang baik dengan isi kandungan pelbagai berkaitan bolasepak, terutamanya bolasepak antarabangsa. Malah, ada post lawak jenaka yang tak lari dari niche blog ini. Sekali imbas, ia sebuah blog dengan persembahan mantap, penuh informasi dan fakta yang tidak harus anda lepaskan jika mahu tahu mengenai dunia bolasepak.

Blog ini masih baru dalam dunia blog Malaysia, dan ditulis oleh blogger Ahmad Fauzi. Walaupun blog ini ada banyak perkara dan aspek yang boleh diperbaiki, saya percaya dengan konsisten dan persembahan entri yang bagus, tidak jauh lari dari niche blog ini, in Sha Allah, boleh mendapat tempat yang baik di hati pembaca yang gemar akan dunia sukan bolasepak.

Media Info Sukan Terkini

Media Info Sukan Terkini - http://www.infosukan.com/
Agak berlainan dengan tajuk blog - infosukan, apa yang terkandung dalam blog ini lebih kepada informasi berkaitan sukan bolasepak. Mungkin garapan penulis belum cukup baik jika nak dibandingkan dengan blog-blog sukan yang lain yang ada niche yang cukup kuat, sesuai dengan nama blog yang disertakan. Apapun, blog ini punyai potensi tersendiri, apatah lagi memiliki nama domain yang cukup bagus untuk SERP dan SEO.

Cikgu Bola

Cikgu Bola - http://cikgubola.com/
Sebuah blog peribadi tetapi menceritakan mengenai sukan bolasepak dari kacamata seorang cikgu bola (barangkali). Masih banyak ruang untuk diperbaiki, namun nama blog yang cukup unik dan ada kekuatan untuk SERP dan SEO. Jika kena caranya, dan entri dikemaskini dengan lebih baik, in Sha Allah .... akan jadi rujukan ramai peminat bolasepak mahupun yang mahu terlibat secara langsung dalam dunia sukan bolasepak tanahair.

Suara Yang Dilihat

Suara Yang Dilihat - http://www.fauziblues.com
Satu lagi blog personal yang berbicara mengenai sukan bolasepak di Malaysia. Keterlahiran entri-entri berbentuk pendapat, pandangan dalam blog ini cukup baik. Mungkin nanti ia perlu digarap sehingga boleh membuatkan minda-minda yang membacanya berfikir lebih daripada sekadar bola itu bulat.

Jadi bagaimana dengan senarai blog sukan yang ada ini. Saya kongsikan atas input yang telah diberikan oleh rakan-rakan blogger juga. Kalau mahu disenaraikan seperti ini, sila lihat update-update terkini yang saya post di Facebook dan Fanpage blog ini. Mana tahu ada peluang disenaraikan secara percuma ... :)




Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. wahhh...nak terjah jua...

    BalasPadam
  2. yup..memang blog sukan....tapi sukan bola sepak je lah..kalau dapat cover banyak sukan lagi dari bola sepak..lagi bagus..harus cakap..blog sukan bola sepak....

    BalasPadam
  3. walaupun kurang minat dengan bola sepak tapi sekali sekala boleh lah terjah..hehe

    BalasPadam
  4. Kat malaysia orang fokus sukan bolasepak jeee...dan ramai yang tak update secara konsisten

    BalasPadam
  5. insyaallah selepas ni akan menyeluruh :)

    BalasPadam
  6. Terbaik! Ambe juga menulis cerita sukan tp tidak sespesifik blog di atas...terbaiklah!

    Thanks bro berkobgsi info

    BalasPadam
  7. Terbaik! Ambe juga menulis cerita sukan tp tidak sespesifik blog di atas...terbaiklah!

    Thanks bro berkobgsi info

    BalasPadam
  8. terima kasih tuan hasrul menyenaraikan boladaily.com dalam list ini

    BalasPadam
  9. Terima kasih bro Hasrul...walaupun duk kat tangga last ..saya tetap hargainya...mungkin kita boleh sembang skit utk saya perbaiki blog fauziblues.com

    BalasPadam
  10. Salam... kena mysumber.com tidak tersenarai... blog ini sentiasa berada di tanga teratas page 1, jika berkaitan dengan jadual perlawanan dan keputusan terkini liga bolasepak di malaysia. Bro boleh cuba lihat2 ... TQ

    BalasPadam
  11. Satu lagi bro sokernet.com, gua tak mahu ulas kerana tak pandai nak review. Kalau masuk contest bab review blog pun sentiasa kalah. Bro boleh lihat sendiri la...

    BalasPadam
  12. Gua pun ada juga tambah di blog keputusan terkini/semasa tapi tidak sehebat dan terkini seperi blog tersenarai tu. kekangan masa membuat kita tak dapat nak update setiap masa. he..he...

    BalasPadam
  13. Terima Kasih atas ulasan dan review.. akan diperbaiki lagi utk yang lebih baik

    BalasPadam
  14. Yeah semuanya mantap-mantap belaka...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…