Langkau ke kandungan utama

Segmen Buat Blogger Baru - "Aku Blogger Baru 2014"

Lama saya tak anjurkan sebuah segmen khusus untuk blogger baru. Saya nampak dah makin ramai blogger baru muncul. Kebanyakkan mereka ini perlukan pendedahan dalam dunia blog Malaysia, almaklumlah ... tak macam dulu, nak tempatkan blog dikenal oleh blogger lain sudah semakin sukar sekarang. Moga dengan adanya segmen ringkas ini, paling tidak saya berikan jalan untuk blog mereka dikenali.

Segmen ini khusus untuk blogger baru, maka untuk menyertainya perlulah memenuhi syarat di bawah. Syarat mudah diikuti.

Segmen Buat Blogger Baru - "Aku Blogger Baru 2014"

  1. Terbuka buat semua blogger Malaysia yang merasakan diri mereka seorang blogger baru.
  2. Buat satu entri dengan tajuk - Aku Blogger Baru 2014
  3. Letak banner yang disediakan dibawah dan link ke entri ini.
  4. Tulis sedikit pengenalan mengenai diri anda sebagai blogger baru. Mengapa anda menganggap diri anda sebagai blogger baru dan kenapa blog anda perlu dibaca oleh orang lain. 
  5. Jadi follower blog saya (Google+ atau Blogspot Follower)
  6. Siap, tinggalkan URL entri tersebut di ruangan komen di bawah.

Banner Segmen Aku Blogger Baru 2014

Aku Blogger Baru 2014 - Top Blog MY

Mudah? Kalau rasa tak tahu nak buat macamana, sila berpandukan kepada entri blogger lain.

Segmen ini ikhlas saya anjurkan buat berikan pendedahan buat blogger baru. Dan sebagai enzim penggalakkan untuk lebih ramai blogger baru menyertainya, saya akan hadiahkan wang tunai atau top up bernilai RM10 kepada yang bertuah. Pemilihan akan dilakukan menerusi nombor rawak dijanakan di Random.org.

Penyenaraian Blogwalking dan Pemenang Hadiah

Satu penyenaraian peserta segmen blogger baru 2014 akan dibuat menerusi satu entri khas yang juga akan umumkan pemenang hadiah wang tunai/top up RM10. Jumlah pemenang buat masa ini saya tak hadkan lagi, mungkin 1, mungkin 2, mungkin 10 blogger baru.

Sertailah dengan ikhlas mahu membantu diri anda sebagai blogger baru untuk dikenali oleh blogger lain. Dan jika tidak keberatan, follow blog blogger baru 2014 yang lain agar sama-sama menyokong sesama sendiri.

Selamat bersegmen.

Ohhh ya, tarikh tutup untuk join segmen ini adalah jam 8 malam 5 Mac 2014.

Boleh tengok contoh entri di dua blog ini:

Terima kasih.

Komen

  1. Balasan
    1. kalau belum setahun kira blogger baru la kan :) Nanti free nak join juga

      Padam
  2. all the best buat semua peserta :)

    BalasPadam
  3. Oh, saya rasa matlamat mengadakan segmen ni sangat baik sekali... terima kasih kepada saudara HH kerana sudi mengadakan segmen untuk blogger baru :D

    Penyertaan saya :
    http://wafacw.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

    BalasPadam
  4. Lya join HH

    http://blogashalya.blogspot.com/2014/03/segmen-buat-blogger-baru-aku-blogger.html

    BalasPadam
  5. saya join

    http://permatabiru0310.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum HH,

    Saya join...untuk blogger lain...all the best ya :)

    http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/segmen-buat-blogger-baru-aku-blogger.html

    BalasPadam
  7. Bro HH.. ittew join jugak taww..

    Aku Blogger Baru 2014

    BalasPadam
  8. assalamualaikum.. saya join sama.. :)

    http://hanyadihatiku.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

    BalasPadam
  9. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

    Terima kasih daun keladi...saya join...

    BalasPadam
  10. ;) sertai


    http://www.zazazehra.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

    BalasPadam
  11. saya turut serta :D

    http://amirkhalis.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

    BalasPadam
  12. wahh..HH launch segmen baru...hehehe...insyallah kalau berkesempatan aku join..sekrang nie PC tengah repair and masa nak blogging tu agak limited..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  13. segmen yang sangat berguna !! Entri saya dah siap !! Jemput terjah :D

    http://outdatedpanda.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

    BalasPadam
  14. Selamat bersegmen untuk semua...

    BalasPadam
  15. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  16. ayie join =)
    http://ayielifememory.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

    BalasPadam
  17. saya pun join sama
    http://iamtifa.blogspot.com/2014/03/segmen-aku-blogger-baru-2014.html

    BalasPadam
  18. Kh join yer abg Hasrul
    http://www.kucinghitam.net/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

    BalasPadam
  19. Joined :)
    http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

    BalasPadam
  20. Bismillah. Joined ;D
    http://smilestoryyismine.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

    BalasPadam
  21. 5 mac ??? Alaaaaa... zara dah tlepass ni. Bru nmpk segmen n. ~.~

    BalasPadam
  22. Bismillahirrahmanirrahim.
    Assalamulaikum w.b.t Ape kabar?
    Aku budak baru belajaR
    http://alwanbatiksutera.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014_5.html

    BalasPadam