Segmen Buat Blogger Baru - "Aku Blogger Baru 2014"

Lama saya tak anjurkan sebuah segmen khusus untuk blogger baru. Saya nampak dah makin ramai blogger baru muncul. Kebanyakkan mereka ini perlukan pendedahan dalam dunia blog Malaysia, almaklumlah ... tak macam dulu, nak tempatkan blog dikenal oleh blogger lain sudah semakin sukar sekarang. Moga dengan adanya segmen ringkas ini, paling tidak saya berikan jalan untuk blog mereka dikenali.

Segmen ini khusus untuk blogger baru, maka untuk menyertainya perlulah memenuhi syarat di bawah. Syarat mudah diikuti.

Segmen Buat Blogger Baru - "Aku Blogger Baru 2014"

  1. Terbuka buat semua blogger Malaysia yang merasakan diri mereka seorang blogger baru.
  2. Buat satu entri dengan tajuk - Aku Blogger Baru 2014
  3. Letak banner yang disediakan dibawah dan link ke entri ini.
  4. Tulis sedikit pengenalan mengenai diri anda sebagai blogger baru. Mengapa anda menganggap diri anda sebagai blogger baru dan kenapa blog anda perlu dibaca oleh orang lain. 
  5. Jadi follower blog saya (Google+ atau Blogspot Follower)
  6. Siap, tinggalkan URL entri tersebut di ruangan komen di bawah.

Banner Segmen Aku Blogger Baru 2014

Aku Blogger Baru 2014 - Top Blog MY

Mudah? Kalau rasa tak tahu nak buat macamana, sila berpandukan kepada entri blogger lain.

Segmen ini ikhlas saya anjurkan buat berikan pendedahan buat blogger baru. Dan sebagai enzim penggalakkan untuk lebih ramai blogger baru menyertainya, saya akan hadiahkan wang tunai atau top up bernilai RM10 kepada yang bertuah. Pemilihan akan dilakukan menerusi nombor rawak dijanakan di Random.org.

Penyenaraian Blogwalking dan Pemenang Hadiah

Satu penyenaraian peserta segmen blogger baru 2014 akan dibuat menerusi satu entri khas yang juga akan umumkan pemenang hadiah wang tunai/top up RM10. Jumlah pemenang buat masa ini saya tak hadkan lagi, mungkin 1, mungkin 2, mungkin 10 blogger baru.

Sertailah dengan ikhlas mahu membantu diri anda sebagai blogger baru untuk dikenali oleh blogger lain. Dan jika tidak keberatan, follow blog blogger baru 2014 yang lain agar sama-sama menyokong sesama sendiri.

Selamat bersegmen.

Ohhh ya, tarikh tutup untuk join segmen ini adalah jam 8 malam 5 Mac 2014.

Boleh tengok contoh entri di dua blog ini:

Terima kasih.

{ 24 comments.. read them below or add one }

adzairdawati makdara adzairdawati makdara March 05, 2014
all the best buat semua peserta :)
wafacw wafacw March 05, 2014
Oh, saya rasa matlamat mengadakan segmen ni sangat baik sekali... terima kasih kepada saudara HH kerana sudi mengadakan segmen untuk blogger baru :D

Penyertaan saya :
http://wafacw.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html
Asha Lya Asha Lya March 05, 2014
Lya join HH

http://blogashalya.blogspot.com/2014/03/segmen-buat-blogger-baru-aku-blogger.html
permatabiru permatabiru March 05, 2014
saya join

http://permatabiru0310.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html
fayreen mizan fayreen mizan March 05, 2014
Assalamualaikum HH,

Saya join...untuk blogger lain...all the best ya :)

http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/segmen-buat-blogger-baru-aku-blogger.html
Paly Paly March 05, 2014
Bro HH.. ittew join jugak taww..

Aku Blogger Baru 2014
Sya Mimie Sya Mimie March 05, 2014
assalamualaikum.. saya join sama.. :)

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html
Puteri Wanita Puteri Wanita March 05, 2014
kalau belum setahun kira blogger baru la kan :) Nanti free nak join juga
Muhammad Khairuddin Lim Muhammad Khairuddin Lim March 05, 2014
http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html

Terima kasih daun keladi...saya join...
zaza zehra zaza zehra March 05, 2014
;) sertai


http://www.zazazehra.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html
Amir Khalis Amir Khalis March 05, 2014
saya turut serta :D

http://amirkhalis.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html
Azlan Strider Azlan Strider March 05, 2014
wahh..HH launch segmen baru...hehehe...insyallah kalau berkesempatan aku join..sekrang nie PC tengah repair and masa nak blogging tu agak limited..hehehe

Regards,
-Strider-
Athirah Zainul Athirah Zainul March 05, 2014
segmen yang sangat berguna !! Entri saya dah siap !! Jemput terjah :D

http://outdatedpanda.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN March 05, 2014
Selamat bersegmen untuk semua...
Ayie Atiqah Ayie Atiqah March 05, 2014
This comment has been removed by the author.
Ayie Atiqah Ayie Atiqah March 05, 2014
ayie join =)
http://ayielifememory.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html
tifa anvar tifa anvar March 05, 2014
saya pun join sama
http://iamtifa.blogspot.com/2014/03/segmen-aku-blogger-baru-2014.html
Kucing Hitam Kucing Hitam March 05, 2014
Kh join yer abg Hasrul
http://www.kucinghitam.net/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html
Karimah Zulkafali Karimah Zulkafali March 05, 2014
Joined :)
http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html
Maryam Jamilah Maryam Jamilah March 05, 2014
Bismillah. Joined ;D
http://smilestoryyismine.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014.html
Zara Nurhaidah Zara Nurhaidah March 05, 2014
5 mac ??? Alaaaaa... zara dah tlepass ni. Bru nmpk segmen n. ~.~
alwanbatiksutera terengganu alwanbatiksutera terengganu March 05, 2014
Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamulaikum w.b.t Ape kabar?
Aku budak baru belajaR
http://alwanbatiksutera.blogspot.com/2014/03/aku-blogger-baru-2014_5.html
iu-hazirah iu-hazirah March 05, 2014
good luck kpd yg join