Langkau ke kandungan utama

Astro Mu Tunggu Aku Datang

Semangat semangat.... Pagi subuh jam 6:45 pagi sampai saya kat KL Sentral setelah 6 jam perjalanan dengan Ekpress Senandung Langkawi dari stesen Parit Buntar. Pengalaman pertama saya naik train dengan koc yang ada tilam, bantal dan selimut.

Selesa? Bagi saya selesalah. Sangat sesuai untuk mereka yang travel backpackers nie. Kalau nak bawa anak-anak....errr tak galakkan sangat...nanti bergonjeng lak atas katil yang bertingat-tingkat tu.

Saya nak ke Putrajaya, errrr Cyberjaya untuk ke Astro. Tujuan nak tuntut dan ambil hadiah. Apa hadiahnya saya pun tak tahu. Tertanya tanya sungguh. Dah hantar email ke person in charge....tapi tak ada jawapan la pulak. Kenapa dapat? Sebab hari tu saya telah menang design untuk sarung bantal saya. Kalau ikutkan saya dapat komisen untuk jualan, tapi ntah macamana projek tu seolah tak jadi. Hmmm nampaknya bukan rezeki sayalah.

Astro Mu Tunggu Aku Datang

Dalam tren ... Klia Transit

On the way ke Putrajaya, nasib baik ada wifi, jadi saya update blog ...hehehehe...lau wife saya tengok ni...sure geleng kepala punya.

Oh ya, saya datang ke Putrajaya sebab esoknya ada #sbb2014 #sbbyeos2014 di Saloma Bistro, Jalan Ampang. Mana tak tahu apa itu #sbb2014 bolehla rujuk entri saya sebelum ni.

Ok. Live Blogging dari Klia Transit berhenti di sini.

p.s: Saya menulis entri ini semasa berada di dalam KLIA Transit menggunakan khidmat Wifi Percuma ...



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. perjalanan yg panjang..mudahan selamat sampai ya hh

    BalasPadam
  2. semangat nak g #sbb2014 tu. hehehe.. all the best bro HH. Saya tak dapat nak pegi. Tak dapat la nak jumpe blogger2 yang lain.

    BalasPadam
  3. moga sampai dengan selamatnya...terasa keseronokkan di sana nanti...

    BalasPadam
  4. semoga selamat sampai =)

    BalasPadam
  5. wahhhh.. cepatnya dah sampai. mia baru je nak gerak ke KL ni..

    BalasPadam
  6. memang bersemangat waja tu..kalau sy hadir pun tentu bersemangat jgk nk pergi

    BalasPadam
  7. Semoga urusan HH dipermudahkan... amin..

    BalasPadam
  8. Tahniah...moga diberkati selalu.

    BalasPadam
  9. Fuhhhh.. penat tu.. xpa asal bbaloi.. =)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…