Langkau ke kandungan utama

Keputusan Kontest Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Serius. Semua hasil penulisan dan perkongsian peserta dalam Kontest Ilmu Blogspot Blogger Malaysia amat-amat baik sekali. Sangat baik sehingga saya jadi sukar untuk pilih siapa yang menang. Bagi saya, semua yang telah menyertai telahpun menang dengan sendirinya kerana kesudian berkongsi ilmu pengetahuan yang sangat-sangat berguna buat blogger Malaysia, khas dan khusus untuk blogger yang menggunakan platform percuma - blogspot.

Kesal

Saya kesal sebab tidak dapat memberikan hadiah buat semua peserta. Namun, pemilihan perlu dibuat. Saya perlu memilih 9 peserta dengan penulisan terbaik dalam memberikan serta menyampaikan ilmu blogspot blogger Malaysia.

Maaf

Maaf kepada semua peserta kerana mengambil masa yang sangat lama - hampir sebulan lebih untuk saya membuat keputusan. Saya terpakwa blogwalking dua tiga kali untuk memilih dan bookmark mana-mana entri yang saya fikir terbaik. Walaupun awalnya mahu print semua penulisan tersebut untuk penilaian, tetapi batalkan hasrat apabila ia akan memerlukan lebih banyak kertas daripada kos untuk bayar elektrik. Elakkan pembaziran kerana pembaziran itu akan menghilangkan keberkatan .. hehehe....
Senarai Pemenang Kontest Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Senarai Pemenang Kontest Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Baiklah, tanpa membuang masa. Saya umumkan peserta yang berjaya menerima hadiah wang tunai yang telah disediakan. Keputusan ini adalah muktamad.

Hadiah Utama Tunai RM 400
Hadiah Tempat Pertama RM 200
Hadiah Tempat Kedua RM 100
Hadiah Tempat Ketiga RM 50
Hadiah Saguhati RM 25

Tahniah

Tahniah kepada para pemenang. Saya akan menghubungi anda menerusi email telefon yang telah diberikan bagi tuntutan hadiah. Saya mahu dengar suara anda ... hehehe...

Maaf saya pohon andai ada keputusan yang dipaparkan tidak kena dengan selera dan pemikiran anda. Ini merupakan salah satu kontes besar yang saya anjurkan, jadi mungkin ada khilaf di mana-mana. Sebagai manusia, saya punyai banyak kekurangan.

Secara jujur dan ikhlas, sebenar-benar saya tidaklah sebegitu layak untuk menilai, namun harapan saya semua peserta yang telah sumbangkan idea ilmu blogspot blogger Malaysia tidak akan berhenti di sini sahaja untuk kongsikan apa yang telah mereka tahu.

Takkan berkurang ilmu dan amal disebabkan kita memberi pada yang lain.
UPDATE: Pemenang kesembilan akan dihubungi oleh saya. Saguhati RM25 untuk pemenang kelima akan diberikan atas pemilihan tertentu.

In Sha Allah.

Kontes Ilmu Blogspot Blogger Malaysia dianjurkan oleh HASRULHASSAN.COM dan ditaja utama oleh Blog Hebat Syuhada1981.com, Dikbee.com, AbangEnsem.com, EjamOthman.com, Saji.my serta ditaja bersama oleh Blog Mesti Baca Babyaimacomel.blogspot.com, MawardiYunus.com, MiziSempoi.com, DindaMaisarra.blogspot.com, Ecadwinkyasha.com, Terbaek.net, DuniaFarisya.com, Paly.my, Phat.my dan Blog Ieta. Kontes Hadiah Utama Tunai RM400 disokong KomisenJobdirumah serta iBiasiswa.my.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. tahnaih kepada mereka yang menang...

    BalasPadam
  2. Alhamdulilah..tak sangka terpilih jugak..tq bro Hasrul

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mula tak nak pilih ... nak bagi awek yang menang .. tapi sebab lu kacak hari ni .. gua kasik chance .. hehehehe

      Padam
  3. tahniah diucapkan kepada semua para pemenang...

    BalasPadam
  4. Tahniah semua...Salam kejayaan selalu.

    BalasPadam
  5. Wahhh... tahniah kepada semua yang menang...!! Tahniah juga kepada semua yang ambil bahagian... Terima kasih kepada saudara HH di atas usaha beliau mengajurkan kontes tersebut :D
    "rasa bersemangat lagi untuk blogging" :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. :) terima kasih kerana sudi menyokong kontest ni ... jangan putus asa, teruskan mencuba.

      Padam
  6. hai diyasesame.blogspot. jom belanja saya makan kfc. wakaka..


    Tahniah untuk semua pemenang. Haritu dah draft pun entri untuk kontes nie tapi x sempat siap sibuk sgt konon.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahaha boleh saja.mai alor star =D

      Padam
  7. Tahniah kepada pemenang, ilmu yang baik harus dikongsikan. :)

    BalasPadam
  8. Wah terlupalah nak join contest ni..nway tahniah untuk semua pemenang...yang tak menang boleh cuba lagi ...

    BalasPadam
  9. tahniah kepada semua pemenang. terima kasih yang tidak terhingga diatas semua elmu yang anda kongsikan.

    BalasPadam
  10. Assalammualaikum...

    Tahniah dan semoga sukses blogger yg berjaya....

    mselim3

    BalasPadam
  11. Tahniah kepada yang menang, yang tak menang pun tahniah juga sebab anda dan kita semua sebenarnya selangkah ke depan daripada yang lain. Good luck...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betul tu .. terima kasih kerana sudi menjayakan kontest ni ...

      Padam
  12. tahniah buat pemenang :)

    BalasPadam
  13. tahniah kepada semua

    BalasPadam
  14. Tahniah buat pemenang!!!

    BalasPadam
  15. alhamdulillah.saya tak pernah sangka saya akan menang sbb saya bersaing dgn blogger lain yg hebat.
    terima kasih buat Tuan HH juga.Semoga Allah memberkati usaha anda semua =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada sebab saya pilih ... tapi biarlah sebab itu saya je yang tahu .... bukan apa, nanti ada lak yang nak mencelah. :) kalau tgk senarai pemenang pun dah boleh agak kenapa ....

      Padam
  16. Tahniah kepada semua pemenang, ini rezeki anda. Walaupun tak menang, tapi ini merupakan pengalaman pertama saya menyertai kontes sebegini dan kali pertama saya buat entri pasal blogging. Saya harap ini menjadi bibit permulaan buat perkara yang mendatang.

    p/s: Saya agak pelik dengan kenyataan: "Saya perlu memilih 9 peserta" sedangkan hanya 8 sahaja yang tersenarai. (Adakah saya yang ke-9? Hehe)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oppss lupa nak tulis .. satu saguhati akan saya berikan untuk satu blog yang saya pilih berdasarkan kaedah lain. :) yang tu saya akan hubungi sendiri dan berikan hadiahnya.

      Padam
  17. Tanniah kepada pemenang. Terima kasih kepada penganjur menang untuk hadiah saguhati. :-)

    Saya boleh dihubungi --> https://www.facebook.com/akubiomed

    BalasPadam
  18. tahniah kepada yang menang.

    yang lain boleh usaha lagi.

    BalasPadam
  19. tahniah kepada yang menang. :)

    BalasPadam
  20. Tahniah kepada semua pemenang. Alhamdulillah...

    BalasPadam
  21. eh ada kontest?? terlepas ... agak busy semenjak dua menjak ni... hihi^^.. btw, tahniah buat semua pemenang!^^

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…