Langkau ke kandungan utama

Widget Mr Bean Blogspot

Lama saya tak kongsikan mengenai widget menarik untuk diletakkan dalam blogspot. Ok, kali ini saya nak tampilkan sebuah widget yang ada muka Mr Bean. Mungkin ada yang tak suka pada watak ini, dan ada juga yang suka. Pada yang suka, bolehlah guna widget ini sebagai daya penarik blog, kasik tersengih sedikit kepada pengunjung blog anda.

Widget ini boleh anda letak dengan mudah, hanya salin kod-kod pilihan disertakan di bawah ini, dan muatkan menerusi HTML/javascript blogspot anda. Mudah.

Lihat paparan di bawah sebagai contoh widget ini berfungsi.

Widget Mr Bean untuk Blogspot

Eceh ..main aci-aci sembunyi pulak Mr Bean ni ehh ... dengan sedikit bubble note diletakkan, ia mengajak pengunjung blog menjadi follower. Satu teknik menarik perhatian pengunjung pertama kali untuk jadi pengikut blog.

Berminat nak letak?




Saya berikan dua versi untuk anda cuba. Widget Mr Bean untuk blogspot ini adalah dalam bentuk animasi flash, jadi secara amnya ia tidaklah memberatkan blog. Tetapi dari segi SEO, ia tak berapa digalakkan kerana ia tidak ada pengaruh langsung dengan SEO.

Walaupun begitu, boleh sahaja diletakkan dalam blog untuk kelihatan lebih menarik pada pandangan pengunjung.

Kredit: Widget Comel



Komen

  1. cute...tq dah cuba menjadi :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah cuba ehhh? hehehe..mesti blog jadi menarik lagi

      Padam
  2. This is something interesting :) BTW, terima kasih banyak untuk perkongsian 'Panduan Blogger'

    BalasPadam
  3. This is something interesting :) BTW, terima kasih banyak untuk perkongsian 'Panduan Blogger'

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama, banyak lagi sebenarnya tips dan panduan blogger yang saya kongsikan, kena rajin godeklah sikit

      Padam
  4. Wahhh theme pun adagak yqng mr bean punya..hahaha

    BalasPadam
  5. wah...best jg widget ni...nak try nnt..bg lawa lg blog huhu..tq

    BalasPadam
  6. Perempuan mesti suka benda2 mcm ni

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Jualan Big Baby Fair - Diskaun 80% Pelbagai Jenama Terkemuka

Jualan Big Baby Fair - Diskaun sehingga 80% pelbagai jenama terkemuka. Wow .. tawaran cukup menarik yang sememangnya mendapat perhatian saya. Dengan penantian kelahiran baby baru, saya anggap kempen jualan Big Baby Fair ini bagai 'pucuk dicita ulam mendatang'.

Saya juga pasti, para ibu bapa yang mempunyai anak kecil akan tertarik dengan pelbagai tawaran menarik dan diskaun yang diberikan oleh Lazada - salah satu gedung beli-belah online yang popular dan terbesar di rantau ini.
Big Baby Fair oleh Lazada Malaysia - Peluang Jimat Banyak Untuk Produk Bayi Sebagai seorang bapa yang setuju dengan gaya hidup yang mementingkan penjimatan dan perbelanjaan secara berhemah, saya sangat mengalu-alukan kempen ini. Anda bagaimana? Takkan tak teruja kot?

Dengan peningkatan kos sara hidup, anda sewajarnya merancang dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Saya dapat lihat matlamat ini cuba dijayakan oleh Lazada menerusi kempen ini. Ia satu kempen menarik dari Lazada khas buat ibu b…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Tukar Password Streamyx dan TM WiFi Secara Online

Cara tukar password Streamyx dan Wifi secara online. Saya sebenarnya dah lama nak kongsikan mengenai tatacara untuk tukar kata laluan (password) streamyx serta TM Wifi secara online. Sebelum ini, saya tercari juga tutorial mengenai cara nak gantikan password lama servis internet Streamyx ini, tapi susah nak jumpa. Jadi, untuk memudahkan saya di kemudian hari, maka saya sediakan panduan ringkas ini. In Sha Allah, ia mungkin berguna untuk panduan rakan-rakan pengunjung dan pembaca budiman yang lain.

Mengapa perlu tukar? Selalunya saya akan tukar password Streamyx dan TM Wifi apabila saya merasakan ada seseorang sudah tahu kata laluan yang saya gunakan untuk akses internet menerusi akaun Streamyx, sama juga dengan TM Wifi. Ia juga adalah langkah saya untuk had capaian internet untuk anak-anak saya apabila nampak lambang TM Wifi yang disediakan di sesetengah lokasi. Al maklumlah, anak-anak sekarang dah pandai guna gajet sendiri. Bila tahu ada lokasi akses TM Wifi, mulalah mereka berdampin…