Widget Mr Bean Blogspot

Lama saya tak kongsikan mengenai widget menarik untuk diletakkan dalam blogspot. Ok, kali ini saya nak tampilkan sebuah widget yang ada muka Mr Bean. Mungkin ada yang tak suka pada watak ini, dan ada juga yang suka. Pada yang suka, bolehlah guna widget ini sebagai daya penarik blog, kasik tersengih sedikit kepada pengunjung blog anda.

Widget ini boleh anda letak dengan mudah, hanya salin kod-kod pilihan disertakan di bawah ini, dan muatkan menerusi HTML/javascript blogspot anda. Mudah.

Lihat paparan di bawah sebagai contoh widget ini berfungsi.

Widget Mr Bean untuk Blogspot

Eceh ..main aci-aci sembunyi pulak Mr Bean ni ehh ... dengan sedikit bubble note diletakkan, ia mengajak pengunjung blog menjadi follower. Satu teknik menarik perhatian pengunjung pertama kali untuk jadi pengikut blog.

Berminat nak letak?




Saya berikan dua versi untuk anda cuba. Widget Mr Bean untuk blogspot ini adalah dalam bentuk animasi flash, jadi secara amnya ia tidaklah memberatkan blog. Tetapi dari segi SEO, ia tak berapa digalakkan kerana ia tidak ada pengaruh langsung dengan SEO.

Walaupun begitu, boleh sahaja diletakkan dalam blog untuk kelihatan lebih menarik pada pandangan pengunjung.

Kredit: Widget Comel



{ 13 comments.. read them below or add one }

Maszie Fatah Maszie Fatah February 11, 2014
cute...tq dah cuba menjadi :P
Puteri Puteri February 11, 2014
This is something interesting :) BTW, terima kasih banyak untuk perkongsian 'Panduan Blogger'
Puteri Puteri February 11, 2014
This is something interesting :) BTW, terima kasih banyak untuk perkongsian 'Panduan Blogger'
Pondok Papan Pondok Papan February 11, 2014
Wahhh theme pun adagak yqng mr bean punya..hahaha
krole krole February 11, 2014
wah...best jg widget ni...nak try nnt..bg lawa lg blog huhu..tq
Ammar Yasir Ammar Yasir February 12, 2014
Perempuan mesti suka benda2 mcm ni
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN February 17, 2014
Dah cuba ehhh? hehehe..mesti blog jadi menarik lagi
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN February 17, 2014
Sama-sama, banyak lagi sebenarnya tips dan panduan blogger yang saya kongsikan, kena rajin godeklah sikit

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.