Langkau ke kandungan utama

Top 3 Blog Terbaik MSMW2014

Rasanya ramai blogger yang peka dengan senario blogger Malaysia telah mengetahui mengenai MSMW2014 - Minggu Media Sosial Malaysia 2014. Ramai rakan blogger yang saya kenali telah masuk bertanding, dan nampaknya sudah ada keputusan top 3 blog terbaik yang disenaraikan. Saya ingin kongsikan kepada anda semua senarai blog top 3 terbaik dalam kategori masing-masing menerusi anugerah World Bloggers and Social Media Awards.

Tentu sekali apa yang bermain di fikiran, adakah mereka yang menyandang pemenang trofi akan kekal atau bertukar? Pasti ramai yang akan ternanti-nanti. Anda boleh lihat keputusan MSMW pada tahun 2013 di entri ini - Finalis Pemenang World Blogger and Social Media Awards 2013

Ketika itu, blog ini turut bertanding dalam kategori Educational Blog tetapi tidak berjaya. Rakan blogger saya yang menang iaitu ... errr leh baca di sini - Tak Berjaya Tapi Terima Kasih

Ok, perkara tahun lepas.
MSMW2014 - Senarai Blog Terbaik

Senarai Top 3 Blog Terbaik MSMW2014

Ini perkara terkini dan berita yang ramai mahu tahu, sebab saya pasti ramai juga blogger yang mengundi blog kegemaran mereka yang layak menang dalam kategori masing-masing.

Best Auto Blog

Top 3 best blog MSMW 2014

Best Business Blog

Top 3 best blog MSMW 2014

Best Music and Entertainment Blog

Top 3 best blog MSMW 2014

Best Educational Blog

Top 3 best blog MSMW 2014

Best Gadgets Blog

Top 3 best blog MSMW 2014

Best Photography Blog

Top 3 best blog MSMW 2014

Best Shopping Blog

Top 3 best blog MSMW 2014

Best Lifestyle Blog

Top 3 best blog MSMW 2014

Best Sports Blog

Top 3 best blog MSMW 2014

Best Travel Blog

Top 3 best blog MSMW 2014
Ada dua lagi kategori, untuk ketahuinya .. anda boleh semak di sini - MSMW 2014

Siapa pun yang bakal menang, saya ucapkan tahniah. Anda semua memang blogger hebat dan nyata sangat sesuai dengan kategori masing-masing. Menang atau kalah adat pertandingan. Menang jadi bonus, kalah pun bonus juga, sebab satu Malaysia akan kenal blog anda.

Pastinya platform ini adalah terbaik untuk penjenamaan blog dan membuka jalan luas untuk pergi lebih ke depan dalam dunia blog Malaysia malah antarabangsa.

Syabas dan tahniah.




Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Eh macam ada salah satu blog gua tersenarai di situ.. Alhamdulillah

    www.broframestone.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha... buat2 tak tahu la pulak .. bukan sapa yang top 3 akan dijemput hadir ke dengan tiket free? :P

      Padam
  2. Balasan
    1. Blog sapakah itu Paly? Ishh tak abis2 nak letak backlink .. :P blog bro ni bukan leh bagi menang pun Paly .. heheheh..

      Padam
  3. tahniah kepada menang semua :)

    BalasPadam
  4. terbaik! byk juga yg ambe undi, semuanya jadi top 3...hehe

    tahniah pada semua

    BalasPadam
  5. Tahniah kpd mereka yg terbaik tu

    BalasPadam
  6. tahniah kepada top 3. alhamdulillah..byk yang saya undi semua berada dlm senarai.. ;)

    BalasPadam
  7. Tahniah HH dan semua Finalis..nanti kena singgah satu-satu

    BalasPadam
  8. alhamdulilah.. tahniah kepada yang tersenarai.. tak sangka blog picisan acik ada kat situ

    BalasPadam
  9. Tahniah kepada yang tersenarai Top 3.

    BalasPadam
  10. Tahniah buat mereka yang terpilih... semoga berjaya!

    BalasPadam
  11. Assalammualikum...

    Tahniah kepada yang tersenarai moga sukses berblog ...

    mselim3

    pls: anda semua terbaik..

    BalasPadam
  12. Blog sifu tak tersenarai???Musykil

    BalasPadam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  14. Tadi buka email dari akaun kerja. Patutle ada nama... haishla... lupa2...
    Tahniah buat yang berjaya. Tahniah juga buat sifu kerana berjaya menempah nama di situ.

    BalasPadam
  15. Tahniah buat semua....yang penting saham akhirat.

    BalasPadam
  16. mmg semua terbaek top3..
    x sia2 vote.
    hehe.
    tahun depan nk coba nasib pulak.

    BalasPadam
  17. Tahniah diucapkan pada yang berjaya ke finalist dan yang sudah berjaya merangkul pingat winner :D Salam Kenal - http://timetravelafif.blogspot.com/2014/05/kembara-england-part-7-natural-history.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…