Cara Pantas Hantar Blog ke 20 Enjin Carian

Jika mahu blog berada di enjin carian seperti Google, Yahoo dan Bing; anda seharusnya menghantar URL blog anda untuk diindeks segera. Cara pantas hantar blog ke enjin carian adalah dengan menggunakan Free Web Submission. Perkhidmatan ini adalah percuma tanpa perlu sebarang pendaftaran yang merumitkan.

Ok. Malas nak buka laman web servis berkenaan ehhh? Saya sediakan terus di dalam post ini untuk anda dengan segera isi maklumat dan bolehkan hantar URL blog anda ke 20 enjin carian. Sangat mudah, isikan URL blog anda, nama dan alamat email dan kemudian tekan butang Submit Your Site.

Cara Pantas Hantar Blog ke 20 Enjin Carian

free web submission - cara mudah hantar url blog ke enjin carian



Amacam?

Opsss lupa. Selepas anda tekan butang tu, anda kena periksa email anda untuk sebarang confirmation yang diperlukan oleh enjin-enjin carian yang terbabit.

Bila dah hantar, anda boleh menarik nafas lega kerana in Sha Allah, dalam sedikit masa blog dan entri-entri di dalam blog anda akan berada di enjin carian. Cuma yang bezanya ialah kedudukan di dalam enjin carian samada berada di halaman utama atau di halaman 2, 3 atau seterusnya.

Untuk mendapatkan tempat di tempat pertama enjin carian, ilmu SEO blogspot perlu anda terapkan supaya lebih berkesan berada di enjin carian.

Selamat mencuba.



{ 21 comments.. read them below or add one }

Muhammad Khairuddin Lim Muhammad Khairuddin Lim February 26, 2014
Thanks for the info...semoga dipermudahkan segala urusan oleh Allah.
Zamani Abe Zamani Abe February 26, 2014
thanks boss.. dh buat :)
fayreen mizan fayreen mizan February 26, 2014
Woah... good info untuk new beginner yang baru belajar merangkak macam saya ni. Terima kasih...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN February 26, 2014
Terima kasih banyak-banyak atas doa ...:)
fayreen mizan fayreen mizan February 26, 2014
Woah... good info untuk new beginner yang baru belajar merangkak macam saya ni. Terima kasih...
julia jamaludin julia jamaludin February 26, 2014
dengan lajunya....................done :) thanx bro
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal February 26, 2014
Assalammuaalaikum.. bro HH,

dah buat submit.. thanks of lots

mselim3
YaNg AyEsHa YaNg AyEsHa February 26, 2014
dah submit..hehe..thanks bro hasrul ^_^
Nadia Shaira Shafii Nadia Shaira Shafii February 26, 2014
macam beshnye :) nak try la sbb xmintak pn ritu haha

www.nadiasecreto.com
bella luna bella luna February 26, 2014
Terimas for share HH . insyallah, dimurahkan lg rezeki =)
Syuhada Baharudin Syuhada Baharudin February 26, 2014
terima kasih tuan. lebih banyak tuan berkongsi ilmu, lebih banyak ilmu yang tuan akan terima. semoga tuan kaya dan berjaya!
Cikgu Norazimah Cikgu Norazimah February 26, 2014
dah hantar..harap2 lepas ni naik mendadak ler hits blog ;)
Khir Khalid Khir Khalid February 27, 2014
T kasih atas perkongsian ini HH.. sgt2 bermanfaat.. :)
Sukma Haron Sukma Haron March 12, 2014
dah hantar...nice info....
MissNadia MissNadia March 13, 2014
menarik.. N akan cuba
Cik Candy Cik Candy April 03, 2015
thanks untuk ilmu nie (=

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.