Langkau ke kandungan utama

Cara Pantas Hantar Blog ke 20 Enjin Carian

Jika mahu blog berada di enjin carian seperti Google, Yahoo dan Bing; anda seharusnya menghantar URL blog anda untuk diindeks segera. Cara pantas hantar blog ke enjin carian adalah dengan menggunakan Free Web Submission. Perkhidmatan ini adalah percuma tanpa perlu sebarang pendaftaran yang merumitkan.

Ok. Malas nak buka laman web servis berkenaan ehhh? Saya sediakan terus di dalam post ini untuk anda dengan segera isi maklumat dan bolehkan hantar URL blog anda ke 20 enjin carian. Sangat mudah, isikan URL blog anda, nama dan alamat email dan kemudian tekan butang Submit Your Site.

Cara Pantas Hantar Blog ke 20 Enjin Carian

free web submission - cara mudah hantar url blog ke enjin carian



Amacam?

Opsss lupa. Selepas anda tekan butang tu, anda kena periksa email anda untuk sebarang confirmation yang diperlukan oleh enjin-enjin carian yang terbabit.

Bila dah hantar, anda boleh menarik nafas lega kerana in Sha Allah, dalam sedikit masa blog dan entri-entri di dalam blog anda akan berada di enjin carian. Cuma yang bezanya ialah kedudukan di dalam enjin carian samada berada di halaman utama atau di halaman 2, 3 atau seterusnya.

Untuk mendapatkan tempat di tempat pertama enjin carian, ilmu SEO blogspot perlu anda terapkan supaya lebih berkesan berada di enjin carian.

Selamat mencuba.



Komen

  1. Thanks for the info...semoga dipermudahkan segala urusan oleh Allah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih banyak-banyak atas doa ...:)

      Padam
  2. Woah... good info untuk new beginner yang baru belajar merangkak macam saya ni. Terima kasih...

    BalasPadam
  3. Woah... good info untuk new beginner yang baru belajar merangkak macam saya ni. Terima kasih...

    BalasPadam
  4. dengan lajunya....................done :) thanx bro

    BalasPadam
  5. Assalammuaalaikum.. bro HH,

    dah buat submit.. thanks of lots

    mselim3

    BalasPadam
  6. dah submit..hehe..thanks bro hasrul ^_^

    BalasPadam
  7. macam beshnye :) nak try la sbb xmintak pn ritu haha

    www.nadiasecreto.com

    BalasPadam
  8. Terimas for share HH . insyallah, dimurahkan lg rezeki =)

    BalasPadam
  9. terima kasih tuan. lebih banyak tuan berkongsi ilmu, lebih banyak ilmu yang tuan akan terima. semoga tuan kaya dan berjaya!

    BalasPadam
  10. dah hantar..harap2 lepas ni naik mendadak ler hits blog ;)

    BalasPadam
  11. T kasih atas perkongsian ini HH.. sgt2 bermanfaat.. :)

    BalasPadam
  12. dah hantar...nice info....

    BalasPadam
  13. menarik.. N akan cuba

    BalasPadam
  14. thanks untuk ilmu nie (=

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.