Langkau ke kandungan utama

Cara Pantas Hantar Blog ke 20 Enjin Carian

Jika mahu blog berada di enjin carian seperti Google, Yahoo dan Bing; anda seharusnya menghantar URL blog anda untuk diindeks segera. Cara pantas hantar blog ke enjin carian adalah dengan menggunakan Free Web Submission. Perkhidmatan ini adalah percuma tanpa perlu sebarang pendaftaran yang merumitkan.

Ok. Malas nak buka laman web servis berkenaan ehhh? Saya sediakan terus di dalam post ini untuk anda dengan segera isi maklumat dan bolehkan hantar URL blog anda ke 20 enjin carian. Sangat mudah, isikan URL blog anda, nama dan alamat email dan kemudian tekan butang Submit Your Site.

Cara Pantas Hantar Blog ke 20 Enjin Carian

free web submission - cara mudah hantar url blog ke enjin carian



Amacam?

Opsss lupa. Selepas anda tekan butang tu, anda kena periksa email anda untuk sebarang confirmation yang diperlukan oleh enjin-enjin carian yang terbabit.

Bila dah hantar, anda boleh menarik nafas lega kerana in Sha Allah, dalam sedikit masa blog dan entri-entri di dalam blog anda akan berada di enjin carian. Cuma yang bezanya ialah kedudukan di dalam enjin carian samada berada di halaman utama atau di halaman 2, 3 atau seterusnya.

Untuk mendapatkan tempat di tempat pertama enjin carian, ilmu SEO blogspot perlu anda terapkan supaya lebih berkesan berada di enjin carian.

Selamat mencuba.




Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Thanks for the info...semoga dipermudahkan segala urusan oleh Allah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih banyak-banyak atas doa ...:)

      Padam
  2. Woah... good info untuk new beginner yang baru belajar merangkak macam saya ni. Terima kasih...

    BalasPadam
  3. Woah... good info untuk new beginner yang baru belajar merangkak macam saya ni. Terima kasih...

    BalasPadam
  4. dengan lajunya....................done :) thanx bro

    BalasPadam
  5. Assalammuaalaikum.. bro HH,

    dah buat submit.. thanks of lots

    mselim3

    BalasPadam
  6. dah submit..hehe..thanks bro hasrul ^_^

    BalasPadam
  7. macam beshnye :) nak try la sbb xmintak pn ritu haha

    www.nadiasecreto.com

    BalasPadam
  8. Terimas for share HH . insyallah, dimurahkan lg rezeki =)

    BalasPadam
  9. terima kasih tuan. lebih banyak tuan berkongsi ilmu, lebih banyak ilmu yang tuan akan terima. semoga tuan kaya dan berjaya!

    BalasPadam
  10. dah hantar..harap2 lepas ni naik mendadak ler hits blog ;)

    BalasPadam
  11. T kasih atas perkongsian ini HH.. sgt2 bermanfaat.. :)

    BalasPadam
  12. dah hantar...nice info....

    BalasPadam
  13. menarik.. N akan cuba

    BalasPadam
  14. thanks untuk ilmu nie (=

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…