26 Februari 2014

Cara Pantas Hantar Blog ke 20 Enjin Carian

Jika mahu blog berada di enjin carian seperti Google, Yahoo dan Bing; anda seharusnya menghantar URL blog anda untuk diindeks segera. Cara pantas hantar blog ke enjin carian adalah dengan menggunakan Free Web Submission. Perkhidmatan ini adalah percuma tanpa perlu sebarang pendaftaran yang merumitkan.

Ok. Malas nak buka laman web servis berkenaan ehhh? Saya sediakan terus di dalam post ini untuk anda dengan segera isi maklumat dan bolehkan hantar URL blog anda ke 20 enjin carian. Sangat mudah, isikan URL blog anda, nama dan alamat email dan kemudian tekan butang Submit Your Site.

Cara Pantas Hantar Blog ke 20 Enjin Carian

free web submission - cara mudah hantar url blog ke enjin carian



Amacam?

Opsss lupa. Selepas anda tekan butang tu, anda kena periksa email anda untuk sebarang confirmation yang diperlukan oleh enjin-enjin carian yang terbabit.

Bila dah hantar, anda boleh menarik nafas lega kerana in Sha Allah, dalam sedikit masa blog dan entri-entri di dalam blog anda akan berada di enjin carian. Cuma yang bezanya ialah kedudukan di dalam enjin carian samada berada di halaman utama atau di halaman 2, 3 atau seterusnya.

Untuk mendapatkan tempat di tempat pertama enjin carian, ilmu SEO blogspot perlu anda terapkan supaya lebih berkesan berada di enjin carian.

Selamat mencuba.



Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

21 Komen

Thanks for the info...semoga dipermudahkan segala urusan oleh Allah.

Woah... good info untuk new beginner yang baru belajar merangkak macam saya ni. Terima kasih...

Terima kasih banyak-banyak atas doa ...:)

Woah... good info untuk new beginner yang baru belajar merangkak macam saya ni. Terima kasih...

dengan lajunya....................done :) thanx bro

Assalammuaalaikum.. bro HH,

dah buat submit.. thanks of lots

mselim3

dah submit..hehe..thanks bro hasrul ^_^

macam beshnye :) nak try la sbb xmintak pn ritu haha

www.nadiasecreto.com

Terimas for share HH . insyallah, dimurahkan lg rezeki =)

terima kasih tuan. lebih banyak tuan berkongsi ilmu, lebih banyak ilmu yang tuan akan terima. semoga tuan kaya dan berjaya!

dah hantar..harap2 lepas ni naik mendadak ler hits blog ;)

T kasih atas perkongsian ini HH.. sgt2 bermanfaat.. :)

dah hantar...nice info....

menarik.. N akan cuba

thanks untuk ilmu nie (=


EmoticonEmoticon