Langkau ke kandungan utama

Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Tak kira siapalah di dunia ini, bila ada nama, popular, dikenali ramai seantero dunia, mulalah ada yang mahu ambil kesempatan. Bukan pertama kali berlaku pada blogger yang ada nama dan pengaruh di Malaysia ni. Malah sebelum ini, kejadian sama pernah berlaku pada blogger Fatin Liyana. Gambar Fatin Liyana dijadikan cover sebuah ebook 18sx! Ok. Tu perempuan, blogger lelaki yang dah beristeri, dah ada anak juga jadi mangsa ... kali ini Ben Ashaari.

Siapa tak kenal Ben Ashaari? Publisiti demi publisiti yang blogger ini dapat terus terusan melonjakkan namanya dalam dunia blog tanahair. Aura Ben Ashaari bukan sahaja pengaruhi penulis-penulis blog lain, malah mereka yang tidak punyai blog pun.

Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Terkenal di Indonesia? Terkenal di Jakarta?

Mana tidaknya, apabila ada makhluk Allah yang tak tahu asal usulnya menggunakan dengan tanpa izin gambar dimiliki Ben Ashaari. Gambar jelas dengan lengan berketul... yang pastinya menarik minat samada lelaki mahupun perempuan.

Lihat pendedahan dibuat oleh beberapa rakan blogger.
Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Antara identiti Facebook dan page yang gunakan gambar Ben Ashaari sebagai 'pelaris'. Ada aura tersendiri gambar Ben Ashaari yang sama juga digunakan. Dan kalau tengok mereka yang menjadi rakan atau kenalan, memang sah la mereka tak begitu cam akan gambar profile tersebut. Ramai benar guna akaun palsu dengan gambar palsu, nak buat report pun ada masa jadi sukar.
Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Cara Report Akaun Facebook Palsu

Maka, kepada rakan-rakan yang mungkin ternampak akaun-akaun palsu ini, sila buat tindakan untuk report. Bagaimana nak buat laporan guna Facebook?

Cara Laporkan Akaun Facebook Palsu

Cara Laporkan Akaun Facebook Palsu

Cara Laporkan Akaun Facebook Palsu

Sekarang dah tahu cara, bolehlah buat ehhh .... :0

p.s: Hati-hati gambar bagaimana anda kongsikan di laman sosial.




Lagi Komen Pembaca ...

  1. disalah gunakan tu...cepat2 report..

    BalasPadam
  2. aduhai...ramai org suka Ben....

    BalasPadam
  3. Assalammualaikum..bro HH,

    wahh.. pelaris tu, guna gambar abg ben..tak patut2..

    mselim3

    BalasPadam
  4. org glemer mmg org lain suka guna gmbrnye.......takde sivik tul

    BalasPadam
  5. menakutkan la diorang ni

    BalasPadam
  6. Letak gambar Ben dekat blog ini pun salah satu pelaris juga he..23x

    www.broframestone.com

    BalasPadam
  7. Orang handsome mesti laris punya...Lagipun badan berketul2.

    BalasPadam
  8. wah ! mmg glamer mcm tu...kalau kita tahu tu akaun tipu mmg terus report sebab ada sorang kawan, byk gambar dia jadi profile picture akaun palsu,,kesian dia, tahu lah orang cantik,,nasib la..

    www.cekgunorazimah.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Susahkan jadi orang yang diberikan kelebihan macam ni .. :) kena banyak bersabar dan berhati2

      Padam
  9. Betul tu HH. Kena hati-hati letak gambar. silap ada gambar kita kat laman-laman yang tak sepatutnya.

    BalasPadam
  10. ni baru satu dua akaun palsu guna gambar BA..rasanya masih banyak lagi..

    BalasPadam
  11. depa ni takde keje gamaknyaaaa

    BalasPadam
  12. Amboi banyak nya guna gambao abg ben...Huhu

    BalasPadam
  13. ish.. tah pape tah... t.kasih bagi tips untuk report fake fb account..

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  15. macam mana ni banyak akun palsu bertebaran di dunia maya

    mebel jepara

    BalasPadam
  16. moga aja ga ada korban2 penipuan yg bertambah.

    mebel jepara

    BalasPadam
  17. heheheh... mantap dah infonya

    BalasPadam
  18. akun palsu lagi yang beredar...hati hati

    mebel jati jepara

    BalasPadam
  19. macam mana ni banyak akun palsu bertebaran di dunia maya

    BalasPadam
  20. wah menarik sekali ini artikelnya. lumayan untuk nambah-nambah pengetahuan saya. trims ya. :)

    BalasPadam
  21. nice post,, ini sebagai info yang sangat bagus, semoga tidak ada akun palsu lagi,
    by biro lokal asli paket wisata Karimunjawa . Untuk Book Paket Karimunjawa dan Tour Karimunjawa

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.