Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Tak kira siapalah di dunia ini, bila ada nama, popular, dikenali ramai seantero dunia, mulalah ada yang mahu ambil kesempatan. Bukan pertama kali berlaku pada blogger yang ada nama dan pengaruh di Malaysia ni. Malah sebelum ini, kejadian sama pernah berlaku pada blogger Fatin Liyana. Gambar Fatin Liyana dijadikan cover sebuah ebook 18sx! Ok. Tu perempuan, blogger lelaki yang dah beristeri, dah ada anak juga jadi mangsa ... kali ini Ben Ashaari.

Siapa tak kenal Ben Ashaari? Publisiti demi publisiti yang blogger ini dapat terus terusan melonjakkan namanya dalam dunia blog tanahair. Aura Ben Ashaari bukan sahaja pengaruhi penulis-penulis blog lain, malah mereka yang tidak punyai blog pun.

Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Terkenal di Indonesia? Terkenal di Jakarta?

Mana tidaknya, apabila ada makhluk Allah yang tak tahu asal usulnya menggunakan dengan tanpa izin gambar dimiliki Ben Ashaari. Gambar jelas dengan lengan berketul... yang pastinya menarik minat samada lelaki mahupun perempuan.

Lihat pendedahan dibuat oleh beberapa rakan blogger.
Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Antara identiti Facebook dan page yang gunakan gambar Ben Ashaari sebagai 'pelaris'. Ada aura tersendiri gambar Ben Ashaari yang sama juga digunakan. Dan kalau tengok mereka yang menjadi rakan atau kenalan, memang sah la mereka tak begitu cam akan gambar profile tersebut. Ramai benar guna akaun palsu dengan gambar palsu, nak buat report pun ada masa jadi sukar.
Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Cara Report Akaun Facebook Palsu

Maka, kepada rakan-rakan yang mungkin ternampak akaun-akaun palsu ini, sila buat tindakan untuk report. Bagaimana nak buat laporan guna Facebook?

Cara Laporkan Akaun Facebook Palsu

Cara Laporkan Akaun Facebook Palsu

Cara Laporkan Akaun Facebook Palsu

Sekarang dah tahu cara, bolehlah buat ehhh .... :0

p.s: Hati-hati gambar bagaimana anda kongsikan di laman sosial.



{ 22 comments.. read them below or add one }

Fizi Zaidi Fizi Zaidi February 12, 2014
disalah gunakan tu...cepat2 report..
Sukma Haron Sukma Haron February 12, 2014
aduhai...ramai org suka Ben....
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal February 12, 2014
Assalammualaikum..bro HH,

wahh.. pelaris tu, guna gambar abg ben..tak patut2..

mselim3
Salam Yahya Salam Yahya February 12, 2014
org glemer mmg org lain suka guna gmbrnye.......takde sivik tul
Ayu Zan Ayu Zan February 12, 2014
menakutkan la diorang ni
Bro Framestone Bro Framestone February 12, 2014
Letak gambar Ben dekat blog ini pun salah satu pelaris juga he..23x

www.broframestone.com
Muhammad Khairuddin Lim Muhammad Khairuddin Lim February 12, 2014
Orang handsome mesti laris punya...Lagipun badan berketul2.
Cikgu Norazimah Cikgu Norazimah February 12, 2014
wah ! mmg glamer mcm tu...kalau kita tahu tu akaun tipu mmg terus report sebab ada sorang kawan, byk gambar dia jadi profile picture akaun palsu,,kesian dia, tahu lah orang cantik,,nasib la..

www.cekgunorazimah.com
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah February 12, 2014
Betul tu HH. Kena hati-hati letak gambar. silap ada gambar kita kat laman-laman yang tak sepatutnya.
NCee Poh NCee Poh February 12, 2014
ni baru satu dua akaun palsu guna gambar BA..rasanya masih banyak lagi..
wawa zulkefli wawa zulkefli February 12, 2014
depa ni takde keje gamaknyaaaa
Engku Muzahadin Engku Muzahadin February 12, 2014
Amboi banyak nya guna gambao abg ben...Huhu
Cheq Eem Cheq Eem February 12, 2014
ish.. tah pape tah... t.kasih bagi tips untuk report fake fb account..
Witut Apik Witut Apik February 13, 2014
This comment has been removed by the author.
Hasrul Hassan II Hasrul Hassan II February 15, 2014
Susahkan jadi orang yang diberikan kelebihan macam ni .. :) kena banyak bersabar dan berhati2
Marketing Marketing May 20, 2014
macam mana ni banyak akun palsu bertebaran di dunia maya

mebel jepara
Jati Jepara Mebel Jati Jepara Mebel May 20, 2014
moga aja ga ada korban2 penipuan yg bertambah.

mebel jepara
Dini septiani Dini septiani October 16, 2016
heheheh... mantap dah infonya

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.