Langkau ke kandungan utama

Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Tak kira siapalah di dunia ini, bila ada nama, popular, dikenali ramai seantero dunia, mulalah ada yang mahu ambil kesempatan. Bukan pertama kali berlaku pada blogger yang ada nama dan pengaruh di Malaysia ni. Malah sebelum ini, kejadian sama pernah berlaku pada blogger Fatin Liyana. Gambar Fatin Liyana dijadikan cover sebuah ebook 18sx! Ok. Tu perempuan, blogger lelaki yang dah beristeri, dah ada anak juga jadi mangsa ... kali ini Ben Ashaari.

Siapa tak kenal Ben Ashaari? Publisiti demi publisiti yang blogger ini dapat terus terusan melonjakkan namanya dalam dunia blog tanahair. Aura Ben Ashaari bukan sahaja pengaruhi penulis-penulis blog lain, malah mereka yang tidak punyai blog pun.

Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Terkenal di Indonesia? Terkenal di Jakarta?

Mana tidaknya, apabila ada makhluk Allah yang tak tahu asal usulnya menggunakan dengan tanpa izin gambar dimiliki Ben Ashaari. Gambar jelas dengan lengan berketul... yang pastinya menarik minat samada lelaki mahupun perempuan.

Lihat pendedahan dibuat oleh beberapa rakan blogger.
Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Antara identiti Facebook dan page yang gunakan gambar Ben Ashaari sebagai 'pelaris'. Ada aura tersendiri gambar Ben Ashaari yang sama juga digunakan. Dan kalau tengok mereka yang menjadi rakan atau kenalan, memang sah la mereka tak begitu cam akan gambar profile tersebut. Ramai benar guna akaun palsu dengan gambar palsu, nak buat report pun ada masa jadi sukar.
Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Ben Ashaari Terkenal di Jakarta?

Cara Report Akaun Facebook Palsu

Maka, kepada rakan-rakan yang mungkin ternampak akaun-akaun palsu ini, sila buat tindakan untuk report. Bagaimana nak buat laporan guna Facebook?

Cara Laporkan Akaun Facebook Palsu

Cara Laporkan Akaun Facebook Palsu

Cara Laporkan Akaun Facebook Palsu

Sekarang dah tahu cara, bolehlah buat ehhh .... :0

p.s: Hati-hati gambar bagaimana anda kongsikan di laman sosial.



advertisement


Komen Pembaca ...

  1. disalah gunakan tu...cepat2 report..

    BalasPadam
  2. aduhai...ramai org suka Ben....

    BalasPadam
  3. Assalammualaikum..bro HH,

    wahh.. pelaris tu, guna gambar abg ben..tak patut2..

    mselim3

    BalasPadam
  4. org glemer mmg org lain suka guna gmbrnye.......takde sivik tul

    BalasPadam
  5. menakutkan la diorang ni

    BalasPadam
  6. Letak gambar Ben dekat blog ini pun salah satu pelaris juga he..23x

    www.broframestone.com

    BalasPadam
  7. Orang handsome mesti laris punya...Lagipun badan berketul2.

    BalasPadam
  8. wah ! mmg glamer mcm tu...kalau kita tahu tu akaun tipu mmg terus report sebab ada sorang kawan, byk gambar dia jadi profile picture akaun palsu,,kesian dia, tahu lah orang cantik,,nasib la..

    www.cekgunorazimah.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Susahkan jadi orang yang diberikan kelebihan macam ni .. :) kena banyak bersabar dan berhati2

      Padam
  9. Betul tu HH. Kena hati-hati letak gambar. silap ada gambar kita kat laman-laman yang tak sepatutnya.

    BalasPadam
  10. ni baru satu dua akaun palsu guna gambar BA..rasanya masih banyak lagi..

    BalasPadam
  11. depa ni takde keje gamaknyaaaa

    BalasPadam
  12. Amboi banyak nya guna gambao abg ben...Huhu

    BalasPadam
  13. ish.. tah pape tah... t.kasih bagi tips untuk report fake fb account..

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  15. macam mana ni banyak akun palsu bertebaran di dunia maya

    mebel jepara

    BalasPadam
  16. moga aja ga ada korban2 penipuan yg bertambah.

    mebel jepara

    BalasPadam
  17. heheheh... mantap dah infonya

    BalasPadam
  18. akun palsu lagi yang beredar...hati hati

    mebel jati jepara

    BalasPadam
  19. macam mana ni banyak akun palsu bertebaran di dunia maya

    BalasPadam
  20. wah menarik sekali ini artikelnya. lumayan untuk nambah-nambah pengetahuan saya. trims ya. :)

    BalasPadam
  21. nice post,, ini sebagai info yang sangat bagus, semoga tidak ada akun palsu lagi,
    by biro lokal asli paket wisata Karimunjawa . Untuk Book Paket Karimunjawa dan Tour Karimunjawa

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …