Kontes Ilmu Blogspot Malaysia - Hadiah Utama RM400

Kontes Ilmu Blogspot untuk semua blogger Malaysia. Sebuah kontes atau pertandingan menulis entri terbaik berkaitan ilmu blogspot yang menawarkan hadiah wang tunai untuk para pemenang. Saya pasti ramai yang tertunggu kontes ini untuk dilancarkan.

Alhamdulillah, atas kesempatan diberikan; saya akan menganjurkan kontes berkaitan ilmu blogspot dengan menawarkan ganjaran hadiah wang tunai sebagai satu motivasi untuk anda berkongsi apa yang anda tahu mengenai blog. Sebelum melihat syarat dan cara untuk menyertai, izinkan saya berkongsi beberapa perkara penting mengenai tujuan, matlamat serta kebaikan yang bakal diperoleh menerusi penyertaan anda sebagai peserta kontes.

Tujuan Kontes Ilmu Blogspot

  • Adalah untuk menyemarakkan budaya perkongsian ilmu yang baik di kalangan blogger Malaysia - terutama berkaitan ilmu blogspot.
  • Sebagai langkah untuk membolehkan blogger Malaysia menyedari hakikat bahawa ilmu itu penting dalam setiap kerja, perbuatan, amalan yang kita buat - terutama dalam mencari kejayaan.
  • Agar blogger Malaysia lebih berilmu dan tahu cara terbaik memastikan blog yang dihasilkan bukan sebuah blog kosong yang tiada nilai.
  • Menyedari hakikat bahawa ilmu itu lebih bernilai dari wang ringgit - tanpa ilmu, manusia berada di dalam keadaan tanpa penyuluh - sesuai dengan maksud Ilmu Menjaga Engkau dan Engkau Menjaga Harta.

Matlamat

  • Mendapatkan seramai mungkin peserta dari kalangan blogger Malaysia terutama blogger baru untuk sertai kontes ini.
  • Mendapatkan dan menambah bilangan entri serta post berkaitan ilmu blogspot dalam enjin carian Google Malaysia.
  • Memberikan ganjaran lumayan berupa wang tunai untuk mereka yang berusaha dengan gigih dalam menyampaikan ilmu blogspot.

Syarat Penyertaan Kontes Ilmu Blogspot

  • Blogger warganegara Malaysia (tidak kira dari platform blogspot atau wordpress)
  • Umur mesti lebih dari 18 tahun ke atas
  • Bukan penaja kontes ini
  • Mesti mempunyai akaun bank sendiri untuk urusan pemberian hadiah

Hadiah Kontes

  • Hadiah Utama - Wang Tunai RM400 x 1
  • Hadiah Tempat Pertama - Wang Tunai RM200 x 1
  • Hadiah Tempat Kedua - Wang Tunai RM100 x 1
  • Hadiah Tempat Ketiga - Wang Tunai RM50 x 1
  • Hadiah Saguhati - Wang Tunai RM20 x 5
Semua hadiah tidak boleh ditukarkan dengan benda lain (termasuk tambah nilai). Jika pemenang tidak mempunyai akaun bank untuk tujuan pemberian hadiah, penyertaan dan hadiah akan ditarik balik serta merta.

Cara Menyertai

  • Semua peserta diwajibkan untuk meletakkan backlinks para penaja yang disediakan.
  • Semua peserta diharuskan untuk LIKE atau Share entri berkaitan kontes ini samada entri penganjur, entri sendiri mahupun entri dari pihak penaja.
  • Tulis satu entri bertajuk - Ilmu Blogspot Blogger Malaysia (mesti tajuk ini, tajuk selain dinyatakan akan dibatalkan penyertaan)
    • Kandungan entri tersebut perlu melebihi 300 patah perkataan.
    • Anda perlu menulis mengenai 3 ilmu blogspot yang anda tahu untuk dikongsikan kepada pengunjung dan pembaca blog anda. Samada berkaitan tips blogging am, tutorial widget, cara penulisan, tips seo, tips reka bentuk ... apa sahaja, asalkan ia berkaitan ilmu blogspot. Anda boleh pautkan entri anda ke entri lain atau rujuk kepada sesebuah blog lain.
    • Contoh Penyertaan


Kontes Ilmu Blogspot Malaysia - Hadiah Tunai RM400 - hasrulhassan.com

  • Dilarang sama sekali untuk meniru hasil penulisan orang lain. Seandainya dikesan atau ada yang melaporkan, saya akan batalkan penyertaan anda.
  • Digalakkan untuk anda meletakkan gambar atau foto berkaitan dengan entri anda.
  • Entri yang telah siap diterbitkan perlu dimaklumkan kepada saya menerusi borang yang disediakan. Isi butiran borang itu sekali sahaja dan informasi perlulah tepat serta sah.
  • Entri-entri para peserta akan disenaraikan di blog ini selepas tamat tempoh penghantaran entri untuk penyertaan.

Cara Pemilihan Pemenang

  • Saya akan menilai sendiri entri tersebut dan akan meminta bantuan daripada salah seorang penaja untuk turut sama memilih para pemenang.  
  • Cara persembahan entri yang menarik, padat, menyeluruh dan berupaya memberikan sesuatu kepada blogger blogspot Malaysia akan menjadi pilihan untuk calon pemenang.
  • Entri perlu original dan menerusi pengalaman sendiri adalah lebih baik.
  • Entri yang mempunyai kekuatan di SERP juga akan diberikan penilaian sewajarnya untuk jadi calon pemenang.
  • Para pemenang akan dihubungi menerusi email, dan entri yang berjaya menang akan dipaparkan di blog ini sebagai tanda terima kasih.

Tarikh Tutup Hantar Penyertaan

31 Januari 2014 sebelum jam 12 tengah malam

Check List Kontes

- Buat entri tajuk Ilmu Blogspot Blogger Malaysia
- Tulis entri lebih 300 patah perkataan dengan 3 tajuk kecil berkaitan ilmu blogspot 
- Letak butiran penaja kontes
- Hantar URL entri tersebut menerusi borang kontes yang disediakan.

Butiran Penaja

Kontes Ilmu Blogspot Blogger Malaysia dianjurkan oleh HASRULHASSAN.COM dan ditaja utama oleh Blog Hebat Syuhada1981.com, Dikbee.com, AbangEnsem.com, EjamOthman.com, Saji.my serta ditaja bersama oleh Blog Mesti Baca Babyaimacomel.blogspot.com, MawardiYunus.com, MiziSempoi.com, DindaMaisarra.blogspot.com, Ecadwinkyasha.com, Terbaek.net, DuniaFarisya.com, Paly.my, Phat.my dan Blog Ieta. Kontes Hadiah Utama Tunai RM400 disokong KomisenJobdirumah serta iBiasiswa.my.

Salin dan Tampal Kod Di Bawah di Akhir Entri Penyertaan

Borang Hantar Entri Penyertaan


{ 56 comments.. read them below or add one }

mahmud thalut mahmud thalut January 14, 2014
Assalam Tuan HasrulHassan
Salam MaulidurRasul

Terima kasih ya menganjurkan kontes ini.
Maria Firdz Maria Firdz January 14, 2014
Wah..menarik ni... Tpi msih kurg ilmu lagi..
Linda Linda January 14, 2014
Terbaiklah objektif contest ni tuan. Tapi saya budak baru belajar, tak layak masuk lagi ;)
Bukhari Malek Bukhari Malek January 14, 2014
wah terbaik HH.. sebagai memeriahkan lagi saya cuba nasib.
hhaahah

Ilmu Blogspot Blogger Malaysia
Maszie Fatah Maszie Fatah January 14, 2014
Salam Maulidur Rasul
mmg menarik...sy budak baru blajar masih kurg ilmu blog nie...
nur ikaa nur ikaa January 14, 2014
nk join abg HasrulHassan...huhuhu jap pikiaq idea lak
lalapost lalapost January 14, 2014
jusshh nak join la syok nihh
Karlisa Halim Karlisa Halim January 14, 2014
salam
Saya tak layak sertai....kerana tak melengkapi syarat....
Liniey Nor Liniey Nor January 14, 2014
terbaik contest ni..semoga ramai sudi berkongsi ilmu :)

GIVEAWAY
Sukma Haron Sukma Haron January 14, 2014
menarik nie...tengah nak perah idea agar mantap kat entry nanti....ada tak idea nie.....
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 14, 2014
Erkkk ... hehehe... mungkin lain kali boleh buat ...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 14, 2014
Jangan kata tak layak, semua blogger layak ... :)
lalapost lalapost January 14, 2014
sudah join
http://lalapost.com/ilmu-blogspot-malaysia-teknik-rm100/
Wafi Remli Wafi Remli January 15, 2014
Nak tanya, Yang mana sebenarnya tajuk yang kena buat? Ilmu Blogspot Blogger Malaysia @ Ilmu Blogspot Malaysia?
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 15, 2014
ALamak... hmm ok, sbb silap saya .... dua tajuk tu terpakai, tapi saya dah edit balik menjadi Ilmu Blogspot Blogger Malaysia
kastari multimedia kastari multimedia January 15, 2014
makasih :-)

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT


MyCherita MyCherita January 15, 2014
salam bag HH..saya saje blogwalking kesemua blog dalam coding tu.. td cek blog mesti baca coding yang abg beri tu blog-ieta.. blog Not found bila di klik link nya.. boleh konfem kan balik..??? tq.. :-)
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 15, 2014
Terima kasih ... saya dah betulkan, tertinggal blog nyer perkataan.
Budu Bilis Budu Bilis January 15, 2014
Gd luck bg semua yg join :D
Kucing Hitam Kucing Hitam January 16, 2014
wah nak kena cari idea nie hahaha
aynora nur aynora nur January 16, 2014
Saya sudah submit entri pada borang yg disediakan. Selamat maju jaya kepada semua peserta.
NOOR SHAHIDA NOOR SHAHIDA January 17, 2014
Seronoknye .. tp sy budak baru belajar lgi .. x faham bnyak perkara .. contest ni mgkin blh jd permulaan utk sy belajar .. insyaallah sy join .. cari bahan dulu .. =)
kamil salleh kamil salleh January 17, 2014
Saya nak masuk join sama-sama boleh tuan.. he..he.. menarik je kontest ini Hadiahpun lumayan dpt wang tunai lagi.
NCee Poh NCee Poh January 17, 2014
nak kongsi ilmu apa ya...hmmmm...ilmu pukau pembaca boleh?? hehe...i will join..tak menang pun tak per..dah lama tak join kontest ni..
Ieta Mat Saad Ieta Mat Saad January 18, 2014
Selamat berjaya buat yang menyertai Kontes hebat dari sifu ni
Hafizul Hafizul January 18, 2014
Ok..sangat menarik ni..tak apa..saya study dulu bab blogspot..nanti kalau dah ada keyakinan saya join ekk..lagipun saya kurang bab blogspot ni..hehe
lizz lizz January 19, 2014
nak join boleh? masih sempat lagi kan? contest berkaitan benda yang kita tahu sikit2, bolehlah join. contest susah2 tak nak lah.heheheh
Ainllah Barbie Ainllah Barbie January 19, 2014
Asalam HH . Alangkah sedihnya , Aeh tak dapat nak join. Umur Aeh tak sampai 😭
MaiSarah Mustafa MaiSarah Mustafa January 19, 2014
salam.. macam menarik kontes ni..sy pun bukanlah blogger yg otai..ilmu pun masih kurg..tp insyaAllah nak mencuba nasib..menang ke tak, belakang cerita..hehe
shasha yacob shasha yacob January 19, 2014
Okey , baru tahu ada contest nih. walaupun i baru menjadi budak lapanbelas tahun, xsalah join sukasuka kan. hehe nak juga merasa join contest macam nih. hehe
lizz lizz January 19, 2014
saya keliru dengan syarat. nak kena LIKE atau SHARE artikel tu macam mana? boleh pilih samada nak LIKE/SHARE artikel berkaitan contest ni pada artikel sendiri je atau wajib LIKE/SHARE semua artikel penganjur dan penaja sekali? confuse..
Ujang9897 Ujang9897 January 20, 2014
siap join

http://azfar9897.blogspot.com/2014/01/ilmu-blogspot-blogger-malaysia.html
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 20, 2014
Like atau Share supaya dipromosikan .. bagi ramai yang tahu. Jadi Like ddan Share ni boleh dibuat atas entri sendiri atau LIKE je entri ini di Facebook anda.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 20, 2014
Kontest ni tak kira anda blogger otai ke ... blogger baru ke ... semua orang boleh kongsi pengalaman masing2 ...
Mia Liana Mia Liana January 20, 2014
wahhhh... terbaiklah HH...... mia tumpang tengok je...
PuteraOhtraBulan PuteraOhtraBulan January 21, 2014
Tuan , Bagaimana salin dan Tampal Kod Di Bawah di Akhir Entri Penyertaan ini ?Menggunakan HTML ke?
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 21, 2014
Ya .. guna HTML editor ..
Rizkyzone.com Rizkyzone.com January 22, 2014
saya bukan orang malaysia pak, nyimak saja deh tak bisa ikutan
hakim Mahmud hakim Mahmud January 24, 2014
wah ada contest rupanya tak perasan hadoi
Rizkyzone.com Rizkyzone.com January 25, 2014
Mungkin ada yang bertanya – tanya kenapa saya mengikuti kompetisi yang di adakan narablog malaysia, apa di perbolehkan ? ok.. bagi saya tak masalah jikapun tak dibolehkan mengikuti, saya mengikuti kompetisi yang diadakan hanya sekadar menjadi partisipan sahaja selain itu juga untuk "mengasah kemampuan menulis (kalau kata Encik Titan)" saya, siapa tahau ada bermanfaat.

http://rizkyzone.com/ilmu-blogspot-blogger-malaysia/
Norfa nil Norfa nil January 26, 2014
Alhamdulillah.. siapdah entry saya.. jemput baca semua...
Ilmu Blogspot Blogger Malaysia.
http://norfanil.com/ilmu-blogspot-blogger-malaysia/
Muhammad Khairuddin Lim Muhammad Khairuddin Lim January 28, 2014
Terima kasih OH. Saya dah join.....bagi yang belum join kontes ilmu blogspot Malaysia silakan.
Alongxp.com Alongxp.com January 28, 2014
Siap jugak akhirnya.. dekat 4 jam buat entri ni... 1634 patah perkataan... fuh... rasanya nilah entri berkaitan diri sendiri paling panjang saya pernah buat haha
Khairul Nizam Khairul Nizam January 29, 2014
Khai juga dah join. Nasib baik masih sempat join kontes ni..
Mama Darwiish Mama Darwiish January 30, 2014
assalamualaikum....
blogger picisan mencuba nasib hehe
Hafizul Hafizul January 30, 2014
Ok..saya baru aje join..hehe..harap diterima...
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal January 30, 2014
Assalammualaikum...bro HH,

wahh.. best nie... kalau join.. insallah kalau sempat perah idea .. insaallah join..

mselim3
kamil salleh kamil salleh January 31, 2014
Dah publish entri kontes ini. Semoga diterima oleh penganjur. Insya Allah....
Ummi Hanie Fadzil Ummi Hanie Fadzil January 31, 2014
assalam,

saya sudah sertai dgn rendah diri juga ;)
Akma Omar Akma Omar January 31, 2014
Assalam.. sempat lagi ke nak join? sy dah submit borang penyertaan sebelum ni...

Entri sy: Ilmu Blogspot Blogger Malaysia
Aswan Azmy Aswan Azmy January 31, 2014
dah siap hantar penyertaan
AkuBiomed AkuBiomed January 31, 2014
Penyertaan saat akhir, kita kasi pulun http://akubiomed.com/ilmu-blogspot-blogger-malaysia/
Wafa Cw Wafa Cw February 01, 2014
penyertaan kena letak link kat ruang komen ni ke tak? x perasan dlm syarat kat atas... huhuhu... :D

letak jer lah... w/pun dah lepas pkl 12am...
http://wafacw.blogspot.com/2014/01/ilmu-blogspot-blogger-malaysia.html
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN February 01, 2014
Terima kasih kerana sudi menyokong Gan.

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.