Langkau ke kandungan utama

Foto Proton Baru P2-30A - Global Small Car Didedahkan

Foto Proton Baru P2-30A - Agak lama tidak mengikuti perkembangan permotoran semasa, rupanya saya ketinggalan mengetahui bahawa Proton sudah ada kereta baru yang dinamakan Global Small Car atas kod pengeluaran P2-30A. Saya dapat tahu sudah ramai blogger Malaysia yang dedahkan gambar serta foto kereta Proton ini.

Foto Proton Baru P2-30A - Global Small Car Didedahkan

Proton P2-30A diwar-warkan oleh sesetengah penganalisis akan dikeluarkan pada suku pertama tahun 2014, iaitu antara bulan April Mei 2014. Tiada siapa yang tahu akan spesifikasi tepat P2 30A ini, tetapi menerusi gambar-gambar yang didedahkan oleh blogger Malaysia terutama blogger automotif terkenal Malaysia - Paultan.org dan Funtasticko.net, ada tanggapan bahawa model comel lote ini bakal menggantikan model Proton Savvy sedia ada.

Apakata anda dengan melihat beberapa foto pendedahan Proton P2-30A yang sedang dikenali sebagai GSC (Global Small Car) ini?
Foto Proton Baru P2-30A - Global Small Car Didedahkan
Foto Proton Baru P2-30A - Global Small Car Didedahkan
Foto Proton Baru P2-30A - Global Small Car Didedahkan
Foto Proton Baru P2-30A - Global Small Car Didedahkan
Foto Proton Baru P2-30A - Global Small Car Didedahkan
Foto Proton Baru P2-30A - Global Small Car Didedahkan
Foto Proton Baru P2-30A - Global Small Car Didedahkan
Foto Proton Baru P2-30A - Global Small Car Didedahkan

Gambar-gambar ini dikongsikan oleh pembaca blog Paultan.org, dan dari forum-forum automotif Malaysia. Ada gambar yang diambil di luar negara, ada yang ditangkap di Genting Highlands, ada juga gambar Proton P2-30A ini yang diambil sekitar jalan-jalan biasa di Malaysia.

Walaupun ada penyamaran dibuat, namun ramai peminat automotif dah boleh perasan akan model baru ini yang dibuat untuk pasaran yang lebih meluas samada di Malaysia mahupun di luar negara.


Lagi Komen Pembaca ...

  1. Asal bg ena corak body kereta ni menggelikan?? -_-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. tu hanya untuk MENYAMAR sahaja .. bagi orang tak leh detect maaa

      Padam
  2. rasanya boleh mengalahkan perodua, tapi bagilah murah sikit kereta

    BalasPadam
  3. Boleh tahan jafi saingan myvi nanti

    BalasPadam
  4. comel je bentuk kereta tu..

    BalasPadam
  5. proton dah byk berubah..tapi harga kasi afforable la..lagipun rakyat malaysia sendiri yang nak pakai kan..

    BalasPadam
  6. Kita tunggu dan lihat hasilnya nanti. Kualiti yang menjadi pilihan dihati.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.