2 Cara Mudah Pantas Jana Income Online

Saya fikir buat mereka yang benar kaki online, memang sudah tahu dua cara paling mudah dan paling pantas untuk jana income secara dalam talian (online). Apatah lagi kepada mereka yang menggunakan telefon pintar serba canggih - samada iPhone atau telefon Andorid seperti Samsung Galaxy, Sony Ericsson, LG Optimus dan macam-macam lagilah. Kalau anda ada tablet atau iPad pun boleh juga. Tapi, kalau masih tak tahu, anda boleh baca post ini sehingga akhir untuk tahu 2 cara terpantas dan termudah dapat income online.

2 Cara Mudah Pantas Jana Income Online

Pertama sekali, anda mesti dan perlu ada akaun sosial berikut - Facebook, Twitter atau Instagram. Kalau tak ada, maka susah sedikit. Bukan apa, anda memerlukan laman-laman sosial tersebut untuk mula jana income online melalui dua cara yang ingin saya sebutkan.

Jana Income Online Pantas Mudah Dengan Churp Churp

Jika anda ada Facebook, Twitter dan Instagram, maka anda beruntung kerana anda boleh jana income online semaksimum mungkin. Anda boleh kongsikan sesuatu yang menarik dan diberikan ganjaran wang tunai sehingga RM500 bagi satu-satu kempen tertentu. Malah, adakala anda boleh memperoleh sehingga RM1500 sehingga RM3000 untuk satu-satu kempen yang dikongsikan menerusi laman sosial anda.

Menerusi ChurpChurp, anda boleh dapat income menerusi Social Share, Social Seed, Snap Share dan juga paling lumayan Campaign Seed. Ada informasi yang anda kongsikan diberikan ganjaran sehingga RM2.00 - RM8.00 bagi setiap satu klik (submit sahaja kempen dengan ayat sendiri terus dapat income).
2 Cara Mudah Pantas Jana Income Online
Macam contoh di atas, saya dapat Social Seed dari ChurpChurp, saya perlu submit satu draft iklan, dan apabila diluluskan terus dapat RM8.10. Jadi, macamana mudah ke tak? Mudahkan? Tak perlu paksa pun sesiapa nak klik iklan.

Dan tengok satu lagi contoh tu, RM2.50 diberikan bagi satu gambar yang saya kongsikan di Instagram dengan syarat pengiklanan dinyatakan, saya boleh jana sehingga RM10 ... hanya guna gambar yang boleh diambil guna telefon pintar yang ada kamera, dan aplikasi Instagram.

Pendaftaran adalah percuma - Daftar di sini (klik)

Jana Income Pantas Mudah Dengan 8Share

Satu lagi tempat dalam dunia maya yang boleh anda gunakan untuk jana income online mudah dan pantas. 8Share memberikan peluang untuk anda jana income dan dibayar terus ke akaun bank anda! Setiap perkongsian akan memberikan anda ganjaran semaksimum RM10 dengan setiap klik dibayar pada nilai RM0.20.

Seperti mana ChurpChurp, anda boleh kongsikan informasi, benda-benda yang menarik daripada 8Share di laman sosial milik anda seperti Facebook, Twitter, Instagram. Berbeza dengan ChurpChurp, ada had tertentu untuk anda kongsi sesuatu informasi.
2 Cara Mudah Pantas Jana Income Online

Cuba lihat income yang saya dapat menerusi 8Share di atas, satu hari boleh dapat sehingga RM2.40 sehari, hanya kongsi apa yang fikir patut dikongsi. Saya melakukannya di blog, di Facebook dan Twitter.... bukan setiap jam atau minit, tetapi pada satu-satu masa tertentu.

Pendaftaran juga percuma, jadi tak ada kos terlibat. Nak daftar? Daftar di sini (klik)

Mengapa Mudah Pantas?


  • Pertama, pendaftarannya mudah, anda ada akaun Facebook atau Twitter, terus sahaja daftar dengan satu klik.
  • Mudah sebab anda tak perlu susah payah nak reka ayat nak bolehkan orang tengok apa yang dikongsikan. Semua tersedia.
  • Pantas kerana sebaik sahaja anda dah daftar, terus sahaja boleh jana income online, tak payah nak tunggu akaun anda disahkan atau apa-apa.
  • Pantas sebab semuanya telah tersedia, hanya klik sahaja dengan tetikus comel.
  • Mudah dan pantas sebab kedua-dua platform - ChurpChurp dan 8Share ada aplikasinya sendiri di Google Play dan AppStore. Anda perlu download percuma di telefon pintar anda, dan terus sahaja kongsi dan jana income online.


Jadi, jangan tunggu lagi, kalau anda ada Facebook, ada Twitter, ada Instagram, silalah daftar dan mula jana income online dengan mudah dan pantas!


{ 17 comments.. read them below or add one }

Invisible Me Invisible Me January 25, 2014
Sesuai untuk semua yg nak jana duit online.
Budu Bilis Budu Bilis January 25, 2014
ok la tue ada jg yg nk click sy ni ..org menipu ramai... tu pasal dh malas dh nk bt duit on9, kalau bt pun tak bersungguh...
tarmizi tarmizi January 25, 2014
Bukan senang nak cari duit. Nak duit kenalah kerja bersunguh-sungguh jgn mudah putus asa...
Yumida Huda Yumida Huda January 25, 2014
wah terbaik! masyuk per klik iklan tu..mmg bermanfaat entry ni..8share dah ada..nak buat churp2 la..ooops..ketinggalan sunggoh...ahhaa
Custom Made Sticker Kereta menyerlahkan kreativiti anda!!
Raudzah Z Raudzah Z January 25, 2014
banyak carakan HH..antara rajin and malas aje..semuanya dihujung jari..
Wafa Cw Wafa Cw January 26, 2014
Astaghfirullah AlAzim... terkedu baca entry ni... :D. Memang terbaik...
Bro Framestone Bro Framestone January 26, 2014
Dulu memang masyuk buat duit dengan kedua-duanya hampir setiap bulan ada duit yang masyuk.

Malangnya sekarang kurang aktif, hanya fokus pada social seeding sahaja.

www.broframestone.com
Ian Faizal Ian Faizal January 26, 2014
wahh. baru guna chrup2. ehehe. jom join GA Hasrul. saya jemput segala hormat untuk memeriahkan lagi GA saya. Penyertaan GA saya hargai sangat2 . www.ianfaizal.com
Hairul Hafiz Hairul Hafiz January 26, 2014
nak joinlah churp churp ni..
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 26, 2014
Erkk ketinggalan? Bukan dah ada akaun ke? huhuhu
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 26, 2014
Tu biasalah Bro, bila dah ada jalan baru yang lebih baik, baik kasik peluang blogger lain pula.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 26, 2014
Terima kasih kerana menjemput saya ...
Hafiz Mohd Hafiz Mohd January 27, 2014
Dua benda yg ambe tak buat lagi ni...

terima kasih bro Hasrul berkongsi...nak kena rebut peluang yg ada
Hafiz Hafizol Hafiz Hafizol January 27, 2014
yeah.. churp churp best gilaaa...
dEdEQ dE wIshEs dEdEQ dE wIshEs January 27, 2014
WAHHH . MEKASIH BAM HH .. DEQ PUN MAIN . ALHAMDULILLAH TIAP BULAN LEH CASHOUT TP SEJAK BUAT NIAGA ON9 NI DA KURANG SHARE2 IKLAN . HEHE :)
sha my heart sha my heart January 27, 2014
tak berapa pandai nak main benda ni. Share tapi earning kosong saja. Jadi tawar hati.
Sekarang ni nak mula balik. Nak cari duit lebih. Buat kahwin. Eh?
wan wan June 01, 2015
memang banyak cara yang boleh digunakan. antara nampak atau tidak shj. tq HH for sharing.

My latest project : http://bit.ly/incomeBEST

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.