Langkau ke kandungan utama

Top 10 Carian Paling Popular di Yahoo 2013

Yahoo telah pun mengeluarkan senarai top 10 carian paling tinggi menerusi Yahoo Search. Dalam senarai yang telah dikeluarkan itu, nama selebriti antarabangsa Miley Cyrus telah mendapat ranking pertama berbanding dengan nama selebriti lain yang turut popular di Yahoo Search.

Selain itu, gajet terbaru daripada Apple iaitu iPhone 5 juga tersenarai dalam top 10 ranking most search Yahoo 2013.

Nama saya pun ada, tapi jauh kebelakang sampai tak dapat dijejaki ... hahahhahaa....

Top 10 Carian Paling Popular di Yahoo 2013

Top 10 Carian Paling Tinggi di Yahoo 2013
iPhone 5 Antara Tersenarai Paling Dicari dalam Yahoo

  1. Miley Cyrus
  2. Kim Kardashian
  3. Kate Upton
  4. Minecraft
  5. Selena Gomez
  6. Obamacare (Affordable Care Act)
  7. Amanda Bynes
  8. Jodi Arias
  9. iPhone 5
  10. Justin Bieber

Gambar Selena Gomez Waktu Kecil

Selena Gomez antara Selebriti Paling Dicari Yahoo 2013
Mine Craft juga Termasuk Carian Paling Tinggi Yahoo 2013
Carian Google juga telah mengeluarkan senarai carian paling popular mereka, nanti saya akan update untuk anda. Adakah nama blogger akan berada di dalam senarai tersebut seperti yang pernah terjadi kepada Fatin Liyana, blogger terkenal cantik bijak satu masa dahulu?

Sumber: Yahoo News.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. nama phat x de langsung kot hahaha

    BalasPadam
  2. Wah lainnya dengan Google search punya List, except for iphone 5s

    BalasPadam
  3. wah...tahniah kelak kepada yang tersenarai

    BalasPadam
  4. Yahoooooooooooooooooo.....

    BalasPadam
  5. Justin bieber x layak langsung.

    BalasPadam
  6. mine craft tu game ke apa? hehe.. xtau :D

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…