Tips Blog Dapat Trafik Dari Peranti Mudah Alih. Dewasa ini ramai orang sudah menggunakan peranti dan gajet canggih. Dan ramai juga yang susuri internet terutama blog menggunakan peranti tersebut. Maka, amatlah penting bagi seorang blogger memastikan blognya itu responsif dengan peranti, dan buatkan blog nampak sesuai dipaparkan dalam mana-mana peranti canggih ini. Untuk itu, saya kongsikan tips untuk menerima trafik dari peranti mudah alih untuk anda gunapakai.

Sebelum itu, saya tunjukkan impak yang diberikan oleh peranti kepada trafik blog ini, sebagai bukti bahawa penting untuk blog sentiasa responsif dan mudah dibaca dalam mana-mana gajet yang digunakan pengunjung blog.

Tips Dapat Trafik Dari Peranti Mudah Alih


Berdasarkan statistik blog ini yang saya ambil dari dashboard blogspot, anda boleh nampak kan ... ada Android, ada iPhone, ada iPad ... BlackBerry .... semua ini merupakan sumber dari peranti atau gajet canggih yang mudah alih. Ia antara penyumbang terbesar trafik blog ini. Dan blog anda juga boleh juga dapat trafik sebegini.

Pertama sekali, cari template responsif. Boleh cuba yang ini - 2 Template Responsif Percuma

Kedua, enable mobile version blogspot anda.

Dan ketiga .....

Err .. nanti saya cerita lagi

Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

9 Komen

haaaa ni baru potong stim nama! hehehe :D

Reply

hehe

memang kena enable mobile version sekarang :)

Reply

waa..
suma dh boleh detect yer skarang..

Reply

Saya salah sorg yang pakai peranti mudah alih view blog. Senang!! Kat mana2 pun blh berblogging... Even tgh2 mlm sambil baring pun...

Reply

nak sambung entry lepas sembahyang jumaat ker...saya baru nak buat nie....bikin suspen jer HH nie....

Reply

template responsif tu cemane..sori tak tahu..huhu..

Reply

Boleh search dalam blog saya, ada entri saya berikan 2 template percuma yang responsif kepada semua.

Secara am, responsif maksudnya .. apa yang anda lihat di skrin komputer adalah apa yang akan anda nampak dalam semua peranti .... tak lebih dan tak kurang.

Reply

Sekarang ni ia juga penting untuk trafik kita, pasal ramai yg dah ada smartphone, mereka buka blog pun byk menggunakan smartphone.

Reply

sy pun suka buka blog dr smatpon

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.