Langkau ke kandungan utama

Tips Blog Untuk Dapat Trafik Dari Peranti Mudah Alih

Tips Blog Dapat Trafik Dari Peranti Mudah Alih. Dewasa ini ramai orang sudah menggunakan peranti dan gajet canggih. Dan ramai juga yang susuri internet terutama blog menggunakan peranti tersebut. Maka, amatlah penting bagi seorang blogger memastikan blognya itu responsif dengan peranti, dan buatkan blog nampak sesuai dipaparkan dalam mana-mana peranti canggih ini. Untuk itu, saya kongsikan tips untuk menerima trafik dari peranti mudah alih untuk anda gunapakai.

Sebelum itu, saya tunjukkan impak yang diberikan oleh peranti kepada trafik blog ini, sebagai bukti bahawa penting untuk blog sentiasa responsif dan mudah dibaca dalam mana-mana gajet yang digunakan pengunjung blog.

Tips Dapat Trafik Dari Peranti Mudah Alih


Berdasarkan statistik blog ini yang saya ambil dari dashboard blogspot, anda boleh nampak kan ... ada Android, ada iPhone, ada iPad ... BlackBerry .... semua ini merupakan sumber dari peranti atau gajet canggih yang mudah alih. Ia antara penyumbang terbesar trafik blog ini. Dan blog anda juga boleh juga dapat trafik sebegini.

Pertama sekali, cari template responsif. Boleh cuba yang ini - 2 Template Responsif Percuma

Kedua, enable mobile version blogspot anda.

Dan ketiga .....

Err .. nanti saya cerita lagi

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. haaaa ni baru potong stim nama! hehehe :D

    BalasPadam
  2. hehe

    memang kena enable mobile version sekarang :)

    BalasPadam
  3. waa..
    suma dh boleh detect yer skarang..

    BalasPadam
  4. Saya salah sorg yang pakai peranti mudah alih view blog. Senang!! Kat mana2 pun blh berblogging... Even tgh2 mlm sambil baring pun...

    BalasPadam
  5. nak sambung entry lepas sembahyang jumaat ker...saya baru nak buat nie....bikin suspen jer HH nie....

    BalasPadam
  6. template responsif tu cemane..sori tak tahu..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh search dalam blog saya, ada entri saya berikan 2 template percuma yang responsif kepada semua.

      Secara am, responsif maksudnya .. apa yang anda lihat di skrin komputer adalah apa yang akan anda nampak dalam semua peranti .... tak lebih dan tak kurang.

      Padam
  7. Sekarang ni ia juga penting untuk trafik kita, pasal ramai yg dah ada smartphone, mereka buka blog pun byk menggunakan smartphone.

    BalasPadam
  8. sy pun suka buka blog dr smatpon

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …