Langkau ke kandungan utama

Cara Berhenti Merokok Dengan Mudah

Cara berhenti merokok dengan mudah - Siapa perokok tegar dan berhasrat untuk berhenti dari tabiat merokok perlu baca entri ini. Kerana apa? Sebabnya ialah saya mahu kongsikan kepada anda mengenai cara untuk berhenti merokok secara mudah. Adakah ia berkesan? Anda perlu baca sehingga habis apa yang ingin saya sampaikan.

Memang tabiat berhenti merokok terutama bagi perokok tegar amat sukar sekali. Tidak dinafikan kalau ditanya pada mereka yang menghisap rokok, kebanyakkan akan memberikan seribu alasan - dan paling famous ialah susah, payah, sukar, tak boleh dan macam-macam lagi.

Mereka risau usaha yang dibuat akan putus di tengah jalan. Nak berhenti merokok perlukan semangat yang kuat. Bukan mudah tetapi tidak mustahil.

Cara Berhenti Merokok Dengan Mudah


Usaha nak berhenti merokok (jika ada) patut ada dorongan lain. Dan kerana itulah perokok tegar yang mahu berhenti merokok memerlukan produk ini - Vivix Shaklee.

Mengapa memilih produk ini?

Antara sebabnya ialah, anda hanya perlu makan untuk hilangkan ketagihan merokok ini. Makan apa? Hmm tentulah produk yang saya sebutkan tadi, iaitu Vivix Shaklee.

Berhenti merokok tanpa sokongan macam anda makan nasi tak ada lauk. Nasi belum tentu habis sepinggan kalau lauk tak ada, ye tak? Jadi, saya boleh katakan Vivix Shaklee ini menjadi pembantu anda dalam menjalankan misi murni menghapuskan ketagihan merokok.
Cara berhenti merokok dengan produk shaklee

Kesan pengambilan Vivix Shaklee akan membuatkan perokok merasa perkara berikut:

  • Rasa pahit dan busuk bila merokok
  • Rasa semput dan sesak bila merokok
Akibat dengan rasa yang sudah tidak macam dulu, akan ada dorongan untuk tidak lagi menjadikan rokok sebagai pelepas tension atau cara nak cari idea; seperti kebanyakkan alasan yang diberikan perokok tegar.

Jika anda mahu tahu lebih lagi mengenai cara berhenti merokok dengan mudah ini, anda bolehlah baca entri selanjutnya di sini - Cara Berhenti Merokok dengan Vivix Shaklee

Oh ya, entri ini ditulis bukan hanya untuk mereka yang merokok, tetapi kepada mereka yang mahukan orang tersayang mereka bebas dari belenggu rokok ini. Jika anda seorang isteri, kakak atau adik yang mahu orang yang menghisap rokok di sekeliling mereka berhenti, maka cuba dapatkan produk ini dan berikan sebagai hadiah kepada mereka. Katakan bahawa anda sayang mereka dan mahu mereka bersama dengan anda sehingga ke akhir hayat (bukan sebab bahana rokok).

Video Cara Berhenti Merokok dengan Mudah

 

[advertorial]
advertisement


Komen Pembaca ...

  1. nice...mereka yg merokok bolehlah amalkan...

    BalasPadam
  2. yeah alhamdulillah sy dah lama berhenti merokok. apa pon kena ada semangat dan kesungguhan.

    BalasPadam
  3. betul2 menjadi ke nie bro

    BalasPadam
  4. xpayah la merokok umpama membakar duit tu

    BalasPadam
  5. Wah bagus ni. Harap - harap mujarablah lepas amalkan Vivix Shaklee ni.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …