Langkau ke kandungan utama

Berkualiti Air Berkualiti Kehidupan - Get Clean® Water

Air merupakan sumber terpenting dalam kehidupan kita. Bumi kita lebih 90 peratus adalah air, tubuh badan kita juga penuh dengan air. Kerana itulah ada yang mengatakan air adalah sumber kehidupan. Air hujan misalnya turun membasahi bumi bagi menyegarkan dan menyuburkan tumbuh-tumbuhan. Tapi, kualiti air yang ada dalam kehidupan kita sehari ke sehari semakin merosot. Jika dulu air sungai boleh terus diminum tanpa risau, kini air paip dari sumber terawat belum tentu selamat untuk digunakan.

Berkualiti Air Berkualiti Kehidupan - Get Clean® Water

Berkualiti Air Berkualiti Kehidupan

Biar betul? Memang betul, pernah atau tidak anda tapis air yang keluar dari pili air rumah anda? Kalau belum, cuba beli penapis murah yang cucuk di kepala paip tu, dan lihat keadaannya dalam masa seminggu. Tentu terkejut melihat penapis menjadi kuning karat dan ada kala terselit partikel halus berwarna kehitaman dan perang.

Jadi, penting untuk kehidupan masa kini menggunakan air bertapis. Bertapis bukan bermaksud guna penapis teh tu ye .. tapi penapis berkualiti dan terjamin berkesan untuk menapis partikel serta bendasing selain meningkatkan kualiti air dari sumber air yang dibekalkan kepada kita.

Get Clean® Water

Berkualiti Air Berkualiti Kehidupan - Get Clean® Water

Shaklee - sebuah syarikat produk kesihatan terkemuka telah memperkenalkan sistem penapis air yang menjimatkan dan berkesan untuk kegunaan di rumah mahupun di pejabat. Get Clean® Water dijamin akan memberikan sumber air bersih yang benar-benar bersih serta berkualiti. Apakah kelebihan Get Clean® Water ini?

Baca juga - Air Bukan Sebarang Air

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Shaklee menerusi produk inovasi Get Clean® Water ini boleh memberikan pilihan penuras air yang lebih bersih, lebih jimat, rasa air yang lebih enak dan paling penting bebas dari kandungan unsur-unsur bahaya. Mungkin kesannya tidak nampak sehari dua, tetapi fikirlah akan jangka masa panjang dan kehidupan keluarga anda secara keseluruhannya.

Bagaimana dengan mereka yang dah gunakan penapis air ini? Kata mereka ia jimat, baca di sini - Jimat Duit 

Adakah anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penapis air ini?


Facebook Siti Rahmah
Tel: 012-6618052



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Lagi rela hidup x de elektrik drpd x de air bersih..

    Jom Terjah : Wajib baca kalau ada blog :)

    BalasPadam
  2. saya takkan boleh hidup tanpa air

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…