12 Disember 2013

Berkualiti Air Berkualiti Kehidupan - Get Clean® Water

Air merupakan sumber terpenting dalam kehidupan kita. Bumi kita lebih 90 peratus adalah air, tubuh badan kita juga penuh dengan air. Kerana itulah ada yang mengatakan air adalah sumber kehidupan. Air hujan misalnya turun membasahi bumi bagi menyegarkan dan menyuburkan tumbuh-tumbuhan. Tapi, kualiti air yang ada dalam kehidupan kita sehari ke sehari semakin merosot. Jika dulu air sungai boleh terus diminum tanpa risau, kini air paip dari sumber terawat belum tentu selamat untuk digunakan.

Berkualiti Air Berkualiti Kehidupan - Get Clean® Water

Berkualiti Air Berkualiti Kehidupan

Biar betul? Memang betul, pernah atau tidak anda tapis air yang keluar dari pili air rumah anda? Kalau belum, cuba beli penapis murah yang cucuk di kepala paip tu, dan lihat keadaannya dalam masa seminggu. Tentu terkejut melihat penapis menjadi kuning karat dan ada kala terselit partikel halus berwarna kehitaman dan perang.

Jadi, penting untuk kehidupan masa kini menggunakan air bertapis. Bertapis bukan bermaksud guna penapis teh tu ye .. tapi penapis berkualiti dan terjamin berkesan untuk menapis partikel serta bendasing selain meningkatkan kualiti air dari sumber air yang dibekalkan kepada kita.

Get Clean® Water

Berkualiti Air Berkualiti Kehidupan - Get Clean® Water

Shaklee - sebuah syarikat produk kesihatan terkemuka telah memperkenalkan sistem penapis air yang menjimatkan dan berkesan untuk kegunaan di rumah mahupun di pejabat. Get Clean® Water dijamin akan memberikan sumber air bersih yang benar-benar bersih serta berkualiti. Apakah kelebihan Get Clean® Water ini?

Baca juga - Air Bukan Sebarang Air

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Shaklee menerusi produk inovasi Get Clean® Water ini boleh memberikan pilihan penuras air yang lebih bersih, lebih jimat, rasa air yang lebih enak dan paling penting bebas dari kandungan unsur-unsur bahaya. Mungkin kesannya tidak nampak sehari dua, tetapi fikirlah akan jangka masa panjang dan kehidupan keluarga anda secara keseluruhannya.

Bagaimana dengan mereka yang dah gunakan penapis air ini? Kata mereka ia jimat, baca di sini - Jimat Duit 

Adakah anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penapis air ini?


Facebook Siti Rahmah
Tel: 012-6618052


Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

2 Komen Berkualiti Air Berkualiti Kehidupan - Get Clean® Water

Lagi rela hidup x de elektrik drpd x de air bersih..

Jom Terjah : Wajib baca kalau ada blog :)

saya takkan boleh hidup tanpa air


EmoticonEmoticon