Langkau ke kandungan utama

Tawaran Menjadi Agen Kutipan Cukai LHDN

Adakah anda berminat untuk menjadi agen kutipan cukai Lembaga Hasil Dalam Negeri? Jika ya, anda boleh baca entri ini sepenuhnya, dan membuat permohonan berdasarkan syarat-syarat yang telah ditetapkan.

Tawaran Menjadi Agen Kutipan Cukai LHDN

Tawaran untuk menjadi agen kutipan LHDN ini adalah untuk pembayaran potongan cukai bulanan (PCB) secara dalam talian. Ini bermakna, kepada permohonan yang berjaya, mereka bolehlah menyediakan perkhidmatan online bagi mendaftarkan mana-mana individu untuk melakukan potongan cukai bulanan.
Tawaran menjadi agen LHDN untuk pemotongan cukai PCB dalam talian

Tawaran ini walaubagaimanapun hanya terbuka kepada syarikat-syarikat di Malaysia. Dan syarikat-syarikat yang berminat perlulah mengemukakan cadangan bagi menjadi agen kutipan bayaran Potongan Cukai Bulanan (PCB) secara dalam talian(online) ini.

Syarat-Syarat

  1. Syarikat yang memohon mestilah berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia.
  2. Pemohon perlu mematuhi spesifikasi fail data dan laporan yang telah ditetapkan oleh LHDNM.
  3. Caj untuk perkhidmatan ini ditanggung oleh pembayar cukai. 
  4. Tiada caj dikenakan ke atas LHDNM. 
  5. Mempunyai hubungan dengan banyak bank di Malaysia samaada bank asing atau bank tempatan untuk memudahkan pembayaran oleh majikan yang akan dilaksanakan secara dalam talian (online)
Jika berminat, perlulah mengemukakan surat serta kertas cadangan sebelum atau pada 26 November 2013. Permohonan yang diterima selepas tarikh ini tidak akan dipertimbangkan.

Sekiranya pemohon tidak menerima maklumbalas daripada LHDNM dalam tempoh satu (1) bulan daripada tarikh tutup permohonan, sila anggap permohonan tidak dipertimbangkan.

Info Lanjut Untuk Dihubungi

Maklumat lanjut, sila hubungi pegawai berikut:

03 - 83138888
Encik Azizol Ahmad (sambungan 21504)
Encik Mohd Azamuddin Mustapa (sambungan 21517)
Puan Zarina Risman (sambungan 21575)

Semoga informasi ini bermanfaat kepada mereka yang berminat. Ini bukan tawaran menjadi Ah Long aaa .. ini tawaran bagi memudahkan rakyat Malaysia yang ada kemampuan untuk bayar cukai LHDN secara dalam talian.

Dan sebagai blogger yang mungkin ada syarikat dan menetapi syarat diberikan, ini adalah peluang untuk anda jana pendapatan sampingan anda dengan memberikan servis ini kepada masyarakat.

Sumber: Tawaran Kutipan Cukai LHDN

ps.: Saya bukan agen, dan saya menyebarkan informasi ini adalah secara percuma, bukan advertorial atau post berbayar. Harap maklum.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …