21 November 2013

Tawaran Menjadi Agen Kutipan Cukai LHDN

Adakah anda berminat untuk menjadi agen kutipan cukai Lembaga Hasil Dalam Negeri? Jika ya, anda boleh baca entri ini sepenuhnya, dan membuat permohonan berdasarkan syarat-syarat yang telah ditetapkan.

Tawaran Menjadi Agen Kutipan Cukai LHDN

Tawaran untuk menjadi agen kutipan LHDN ini adalah untuk pembayaran potongan cukai bulanan (PCB) secara dalam talian. Ini bermakna, kepada permohonan yang berjaya, mereka bolehlah menyediakan perkhidmatan online bagi mendaftarkan mana-mana individu untuk melakukan potongan cukai bulanan.
Tawaran menjadi agen LHDN untuk pemotongan cukai PCB dalam talian

Tawaran ini walaubagaimanapun hanya terbuka kepada syarikat-syarikat di Malaysia. Dan syarikat-syarikat yang berminat perlulah mengemukakan cadangan bagi menjadi agen kutipan bayaran Potongan Cukai Bulanan (PCB) secara dalam talian(online) ini.

Syarat-Syarat

  1. Syarikat yang memohon mestilah berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia.
  2. Pemohon perlu mematuhi spesifikasi fail data dan laporan yang telah ditetapkan oleh LHDNM.
  3. Caj untuk perkhidmatan ini ditanggung oleh pembayar cukai. 
  4. Tiada caj dikenakan ke atas LHDNM. 
  5. Mempunyai hubungan dengan banyak bank di Malaysia samaada bank asing atau bank tempatan untuk memudahkan pembayaran oleh majikan yang akan dilaksanakan secara dalam talian (online)
Jika berminat, perlulah mengemukakan surat serta kertas cadangan sebelum atau pada 26 November 2013. Permohonan yang diterima selepas tarikh ini tidak akan dipertimbangkan.

Sekiranya pemohon tidak menerima maklumbalas daripada LHDNM dalam tempoh satu (1) bulan daripada tarikh tutup permohonan, sila anggap permohonan tidak dipertimbangkan.

Info Lanjut Untuk Dihubungi

Maklumat lanjut, sila hubungi pegawai berikut:

03 - 83138888
Encik Azizol Ahmad (sambungan 21504)
Encik Mohd Azamuddin Mustapa (sambungan 21517)
Puan Zarina Risman (sambungan 21575)

Semoga informasi ini bermanfaat kepada mereka yang berminat. Ini bukan tawaran menjadi Ah Long aaa .. ini tawaran bagi memudahkan rakyat Malaysia yang ada kemampuan untuk bayar cukai LHDN secara dalam talian.

Dan sebagai blogger yang mungkin ada syarikat dan menetapi syarat diberikan, ini adalah peluang untuk anda jana pendapatan sampingan anda dengan memberikan servis ini kepada masyarakat.

Sumber: Tawaran Kutipan Cukai LHDN

ps.: Saya bukan agen, dan saya menyebarkan informasi ini adalah secara percuma, bukan advertorial atau post berbayar. Harap maklum.

Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.


EmoticonEmoticon