18 November 2013

Destinasi Pelancongan Visit Malaysia Pilihan Blogger Malaysia Pt 4

Apa ada di Malaysia? Hmmm .. banyak sebenarnya yang ada di Malaysia, dan paling menarik ialah ia tidak terdapat di tempat lain. Kalau ada pun, tak seunik apa yang ada di sini. #VMY2014 bakal menjadikan Malaysia sebagai destinasi pelancongan terkenal di dunia. Dan mempromosikan tempat menarik di Malaysia adalah menjadi satu agenda oleh Kementerian Pelancongan Malaysia.

Dan alhamdulillah, dengan bantuan beberapa rakan blogger, destinasi menarik untuk #VMY2014 diperkenalkan. Mari lihat apa cadangan mereka mengenai tempat menarik di Malaysia. Pengalaman mereka boleh dijadikan panduan untuk sesiapa yang mahu bercuti.

Destinasi Pelancongan Visit Malaysia Pilihan Blogger Malaysia Pt 4

Pulau Tioman Pulau Tercantik

Saya masih lagi belum tiba ke Pulau Tioman, yang terletak di sebelah timur negeri Johor Daruk Takzim. Ia merupakan antara destinasi pelancong popular di Malaysia dek kerana ianya merupakan antara pulau tercantik di dunia.
Destinasi #VMY2014 Pilihan Blogger Malaysia - Tioman

Pulau Tioman adalah pulau bebas cukai, dan memiliki pelbagai tawaran menarik untuk bersantai yang bebas daripada hiruk pikuk kotaraya. Di sinilah anda boleh melihat keindahan pulau dan pantai yang cantik dan bersih. Apa lagi yang ada di Pulau Tioman? Boleh rujuk entri ini - Pulau Tioman Antara Pulau Terbaik #VMY2014

Cameron Highland - Cameron Valley Tea House

Destinasi pelancongan yang paling kerap saya pergi di Malaysia. Memandangkan lokasinya di tengah-tengah antara timur dan barat, selatan dan utara; ia menjadi salah satu destinasi pelancongan yang popular bagi semua lapisan masyarakat.

Ada banyak tempat menarik di Cameron Highlands. Setiap kali saya ke sana, pasti akan ada tempat baru yang dilawati. Antara tempat yang best adalah Cameron Valley Tea House. Anda boleh baca pengalaman blogger ini semasa berada di sana - Berjimba di Cameron Valley Tea House
Destinasi #VMY2014 Pilihan Blogger Malaysia - Cameron Highlands
Oh ya, untuk pengetahuan, saya sering mendapatkan teh jenama Cameron Valley sebab ia sedap dan eksklusif - tidak dijual di mana-mana tempat (kalau ada pun terhad). Ia ada rasa lebih sedap dengan aroma lebih wangi. Ia menjadi antara trademark terkini di Cameron Highlands selain Boh Tea.

Ada dua lokasi Cameron Valley Tea House. Satu di Ringlet dan satu lagi selepas Tanah Rata dari arah Tapah.


Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.