Langkau ke kandungan utama

Destinasi Pelancongan Visit Malaysia Pilihan Blogger Malaysia Pt 4

Apa ada di Malaysia? Hmmm .. banyak sebenarnya yang ada di Malaysia, dan paling menarik ialah ia tidak terdapat di tempat lain. Kalau ada pun, tak seunik apa yang ada di sini. #VMY2014 bakal menjadikan Malaysia sebagai destinasi pelancongan terkenal di dunia. Dan mempromosikan tempat menarik di Malaysia adalah menjadi satu agenda oleh Kementerian Pelancongan Malaysia.

Dan alhamdulillah, dengan bantuan beberapa rakan blogger, destinasi menarik untuk #VMY2014 diperkenalkan. Mari lihat apa cadangan mereka mengenai tempat menarik di Malaysia. Pengalaman mereka boleh dijadikan panduan untuk sesiapa yang mahu bercuti.

Destinasi Pelancongan Visit Malaysia Pilihan Blogger Malaysia Pt 4

Pulau Tioman Pulau Tercantik

Saya masih lagi belum tiba ke Pulau Tioman, yang terletak di sebelah timur negeri Johor Daruk Takzim. Ia merupakan antara destinasi pelancong popular di Malaysia dek kerana ianya merupakan antara pulau tercantik di dunia.
Destinasi #VMY2014 Pilihan Blogger Malaysia - Tioman

Pulau Tioman adalah pulau bebas cukai, dan memiliki pelbagai tawaran menarik untuk bersantai yang bebas daripada hiruk pikuk kotaraya. Di sinilah anda boleh melihat keindahan pulau dan pantai yang cantik dan bersih. Apa lagi yang ada di Pulau Tioman? Boleh rujuk entri ini - Pulau Tioman Antara Pulau Terbaik #VMY2014

Cameron Highland - Cameron Valley Tea House

Destinasi pelancongan yang paling kerap saya pergi di Malaysia. Memandangkan lokasinya di tengah-tengah antara timur dan barat, selatan dan utara; ia menjadi salah satu destinasi pelancongan yang popular bagi semua lapisan masyarakat.

Ada banyak tempat menarik di Cameron Highlands. Setiap kali saya ke sana, pasti akan ada tempat baru yang dilawati. Antara tempat yang best adalah Cameron Valley Tea House. Anda boleh baca pengalaman blogger ini semasa berada di sana - Berjimba di Cameron Valley Tea House
Destinasi #VMY2014 Pilihan Blogger Malaysia - Cameron Highlands
Oh ya, untuk pengetahuan, saya sering mendapatkan teh jenama Cameron Valley sebab ia sedap dan eksklusif - tidak dijual di mana-mana tempat (kalau ada pun terhad). Ia ada rasa lebih sedap dengan aroma lebih wangi. Ia menjadi antara trademark terkini di Cameron Highlands selain Boh Tea.

Ada dua lokasi Cameron Valley Tea House. Satu di Ringlet dan satu lagi selepas Tanah Rata dari arah Tapah.



Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …