#Bajet2014 Infographic

Pembentangan #Bajet2014 telahpun terlaksana. Alhamdulillah, pembentangan dilakukan dengan jayanya oleh Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak dengan beberapa perkara utama diketengahkan sebagai terras utama iaitu merancak aktiviti ekonomi, mengukuh pengurusan fiskal, menggungul modal insan, mempergiat pembangunan bandar dan luar bandar dan mensejahtera kehidupan rakyat.

#Bajet2014 Infographic


Sekarang, mari saya perlihatkan kepada anda infografik berkaitan #Bajet2014, mungkin akan dapat bantu anda faham serba sedikit mengenai apa yang boleh dimanfaatkan oleh rakyat Malaysia terutama kita-kita ini yang bukan golongan berada, bukan golongan bangsawan ... :)

Impak Kepada Sektor Utama

Siapa Dapat Paling Banyak Manfaat #Bajet2014?

Untuk analisis lebih mendalam, dan perkara-perkara menarik lain mengenai #Bajet2014 ini, anda boleh lihat di iMoney (klik).

Harapnya boleh berikan sedikit pencerahan kepada semua. In Sha Allah, moga ini boleh dijadikan sumber untuk melihat bagaimana bajet ini akan dilaksanakan pada tahun 2014.
3 comments.. read them below or add one

Muhammad Khairuddin Lim Muhammad Khairuddin Lim November 01, 2013
syukur alhamdulillah....tapi kurang mesra budget tahun ini..harap yang lebih baik tahun depan.
mahmud thalut mahmud thalut November 01, 2013
Assalam
Yang menarik dalam Bajet2014 ini ialah Teras Ke3.
kucha lana kucha lana November 02, 2013
rajin sungguh depa buat ni yer

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.