Langkau ke kandungan utama

Template Blogger Profesional Templateism

Ada ramai yang mungkin mahu mencari template yang nampak elegan, menarik serta profesional. Jika anda mahu dapatkan template sebegitu, cuba muat-turun dan gunakan template terbaik daripada Templateism ini. Saya sangat mengesyorkan kepada anda semua untuk mencuba template-template percuma blogger (blogspot) di Templateism.

Template Blogger Profesional Templateism

Percuma Template Profesional untuk blogger Malaysia

Template terbaik yang disediakan adalah kebanyakkannya responsif dan mempunyai latar belakang simple tetapi menarik. Salah satu ciri template yang terdapat di sini ialah ia mempunyai menu melekat di atas bagi memudahkan navigasi, macam blog saya ni ... :)

Ciri-ciri lain adalah kebanyakkan template telah SEO tersedia, jadi tak perlu risau sangat pasal SEO blogspot anda. Ada yang punyai auto-thumbnails dan template yang dikongsikan adalah template yang kemas, serta fast-loading template.

Muat turun percuma dan aplikasikan ke blog anda, pasti nampak mengagumkan. Ada banyak pilihan untuk anda cuba, tetapi awas dan beringat, pastikan anda telah backup template asal untuk mengelakkan berlaku kejadian yang boleh buat anda meraung selama 3 minit 24 saat!

Untuk dapatkan template yang bertaraf profesional dari Templateism ini sila ke pautan berikut - Profesional Blogger Template
OHBlogger Blogspot Malaysia - Template Blogger Profesional Templateism

OHBlogger Blogspot Malaysia - Template Blogger Profesional Templateism





Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Balasan
    1. Cuba dapatkan template yang nampak pro untuk blog

      Padam
  2. memang aku pun rekemen kan guna templateism ni..sbb aku pun paaku dkt blog aku..tapi dgn sedikit pengubahsuaian..mmg lebih mengancam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yep .. buat ubahsuaian sedikit bagi nampak unik, tak sama dengan yang lain.

      Padam
  3. Assalammualaikum... bro HH,

    boleh guna template nie ...

    mselim3

    BalasPadam
  4. Thanks HH for the templates. Dah try satu on my other Blog..and will see how it goes..

    BalasPadam
  5. Tertarik jugak ni. Tapi baru tukar template.
    Tapi kenapa 3 minit 24 saat ja HH? :p
    Boleh jadi lama jugak kalau template tak menjadi. Hehe

    BalasPadam
  6. owh..template menarik nie....tapi dah fobia nak cuba tukar template....hahaha

    BalasPadam
  7. tunggu tukar domain br pakai nie..
    hehe.
    mmg nampk kemas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang menarik Shark .. cubalah try satu pada blog lain (kalau ada)

      Padam
  8. Balasan
    1. Ya. Memang elegan ... itu sbb saya syorkan pada rakan blogger yang lain untuk mencuba template yang ada.

      Padam
  9. blog sekolah sy pun kena kemaskini template. baru mcm wordpress kan :)

    BalasPadam
  10. Bolehkah saya tahu Bang Hasrul mendapatkan Kulit Blog yang digemari oleh SEO ini dimana? :)

    BalasPadam
  11. Maksudku kulit blog,situs kepunyaan Bang Hasrul ini,asalnya darimana? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dari situs di atas, cumanya saya buat beberapa ubahsuaian agar sesuai dengan citarasa.

      Padam
  12. pernah terkena akibat tukar template...blog saya tka boleh buka langsung....next time berhati-hati kalau nak tukar....saya bukannya pakar....tapi masih belajar lagi...try & error....

    BalasPadam
  13. syg plak rasa nk tukar template..hee..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…