Langkau ke kandungan utama

Menulis Blog Biar Sampai Dapat Duit ....

Bonus. Ya ini merupakan satu bonus bagi anda, bagi saya yang suka menulis blog. Dapat duit menerusi menulis blog, sesuatu yang sangat seronok; yang boleh kita kongsikan pada sanak-saudara dan rakan-rakan. Dah tu pula, kita lakukan dalam masa kelapangan kita, dan bukan macam wartawan tu yang memang dibayar untuk menulis, terkejar dateline sana-sini ye tak?

Menulis Blog Biar Sampai Dapat Duit!

Menulis blog biar sampai beri pendapatan pada kita. Bukan mustahil pun. Jika dapat RM1.00 - RM10.00 dah kira sebagai pendapatan. Tulis blog bukan sahaja boleh berikan pendapatan sampingan, malah ada blogger yang menjadikan blog itu sumber pendapatan utamanya. Boleh dijadikan satu kerjaya ... tak gitu?

Tapi tak ramai yang benar-benar tahu, bagaimana menulis dengan betul boleh berikan income lumayan secara sampingan. Menarik kan?

Macam saya juga, tulis dalam blog ikut suka ati ... ada idea saya kongsi, tak ada idea jari-jemari kaku mati.

Saya tertarik dengan seorang bernama Aqif Azizan. Kenal? Tak kenal tak mengapa ... tapi dia antara yang berjaya menulis sampai dapat duit. Bukan sedikit, tapi income mencecah sampai 4 angka sebulan! Dan saya tertarik dengan cara Aqif Azizan ini melakukannya.

Paling menarik ialah anda akan tidak percaya bahawa menulis beberapa perenggan ayat pun boleh berikan pendapatan pada kita.

Menulis biar sampai dapat duit. Dan blog punyai segala keupayaan untuk menjana pendapatan. Jika bukan sebagai pendapatan utama, jadilah untuk dijadikan backup bagi membayar bil internet atau minyak petrol kereta.

p.s: Ada banyak cara nak buat duit, tapi tahukah kita semua teknik sebenar menulis menerusi blog yang boleh berikan income sampai 4 angka seperti didedahkan oleh Aqif Azizan ini? Nak tahu? Cuba baca Rahsia INI (klik)



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. rezeki blogging...kalau kena caranya..kayo pakcik

    BalasPadam
  2. Mudah2an kena caranya & kita semua beroleh rezeki berblogging.. Thanks sharing HH.. :)

    BalasPadam
  3. Saya belum mampu ke arah itu lagi

    BalasPadam
  4. kalau untuk jadikan binus tu ok la..kalau pendapatan tetap belum mampu lagi hehe

    BalasPadam
  5. Nak terjah blog Aqif Azizan kejab lagi.

    BalasPadam
  6. wow.sampai 4 angka tu HH..kagum betul ni

    BalasPadam
  7. HH pun apa kurangnya kan....ecehhh,,,cehh...malu2 pulokk nak ngaku..haha..

    BalasPadam
  8. Panduan menjadi penulis oleh Aqif Azizan ni dah lama diterbitkan, tetapi ia kakel releven sehingga sekarang. Selain beliau guna bahasa melayu tinggi, beliau guna ayat yang memudahkan untuk faham... siapa yang pernah baca tulisan beliau memang terpikat...

    BalasPadam
  9. saya teringin nak macam ini

    BalasPadam
  10. bestnya kalau boleh buat duit dgn blog

    BalasPadam
  11. Blogging ni sebenarnya salah satu cabang ilmu juga. Macam repair kereta juga. Mungkin berasal dari minat. Ditambah pula dengan belajar, berlatih, pengalaman, barulah skill itu akan meningkat. Sama ada boleh tukar minyak hitam sendiri atau sampai tahap boleh buka bengkel, bergantung kepada usaha kita sendiri.

    BalasPadam
  12. kalau kena caranya, memang boleh buat duit..

    BalasPadam
  13. Kena belajar dengan beliau nak dapat 4 angka juga macam ni HH.

    BalasPadam
  14. Bagus buku ni. Kena belajar dari yang pakar macam ni insyallah akan ada hasilnya.

    BalasPadam
  15. aduh....keladi kena dpt buku tu...sampi sekarang blog keladi kurg trafik..huhuhuhu..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …