Langkau ke kandungan utama

Kesukaran Seorang Blogger

Susah ke nak buat blog? Uhhh .... sekarang ni, buat sesapa menggunakan khidmat Google/Blogspot .... saya boleh katakan hampir siapa sahaja boleh membina blog. Hanya 5 minit, anda dah boleh adakan sebuah blog ringkas.

Kesukaran Seorang Blogger

Buat blog tak susah .... tapi yang sukarnya ialah untuk mendapatkan trafik, maintain trafik tu ... dan terus-terusan memastikan blog itu sentiasa 'hidup'.

Blog anda perlu terus update agar ia dapat memancing pengunjung yang akhirnya nanti menjadi pembaca di blog anda.

Jadi, apabila ada seseorang yang anda kenal atau diri anda sendiri, nak ada satu blog, fikirkan .. adakah anda dapat update blog anda dengan satu kekerapan yang memadai - paling tidak seminggu sekali. Jika boleh .... maknanya anda lansung tiada masalah dalam dunia blog ini.

Maka, pastikan kesukaran utama ini dapat dan boleh anda atasi ... Update dan Maintain. Jika boleh dilakukan, blog anda pasti akan gemilang .... dan hidup. Enjin carian juga suka, pengunjung pun suka .... :)



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. btol tu nk maintain trfic tu y ssh ...huk3

    BalasPadam
  2. hahaha,setuju
    contoh nya macam blog pakcik hasrul ni

    tadi baru je lepas komen..tengok dashboard...ada lagi yang baru.hehehe:D

    BalasPadam
  3. kekadang tu tak tau nak citer ape...sampai satu tahap tu ada gak kebosanannya bila pc jadi lembab...

    BalasPadam
  4. macam nak buat seminggu sekali jugak lah sekarang ni..huhuhu

    BalasPadam
  5. huhuhu..kalau pakar seo sekalipun mmg jenuh nak maintain traffik

    BalasPadam
  6. Betul sekali bro..! mmg mudah buat blog tapi nak maintain tu sgt susah..kalau full time blogger boleh lah kot hehe

    BalasPadam
  7. betul tu..nak maintain trafik blog setiap hari tu yang susah..

    BalasPadam
  8. hu3..aku pun dah mula terasa cabaran nya nka maintain trafik tu

    BalasPadam
  9. Dunia blogger sememangnya mencabar para penghuninya...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…