"Unifi Macam Sial" Kata Blogger

Perghhh ... panas ... panas, dah ada yang terbakor terbakor. Mana tidaknya, perkhidmatan yang diharapkan boleh dipercayai, telah buat hati terbakar. Sudah ada kedengaran rintihan, rungutan dan pelbagai lagi luahan mengenai perkhidmatan Unifi termasuk juga Streamyx yang kian semakin tidak best ... aduhai ....

Sedikit sedutan yang saya cedok tanpa beritahu daripada blog seorang blogger yang memang dikenali ramai.

"Encik, bilakah techincian akan datang? Tempoh 24 jam dijanjikan telah berlalu," soal saya kepada kakitangan perkhidmatan pelanggan TM.

"Dia sudah datang tadi, melakukan kerja pembaikkan di luar rumah dan sekarang sudah balik," jelasnya.

Tidakkah macam sial namanya kalau begitu? 

"Oh! Masalah saya masih belum selesai. Bukankah wajar jika saya dihubungi terlebih dahulu, tanya samada talian sudah ok atau tidak sebelum dia balik?," soal saya.

Ya, kejadian itu berlaku. Tidak salah kalau saya berasa marah sebagai pengguna. Saya tidak berminat untuk diperhambakan oleh TM.  - Sumber

Itu baru sebahagian cerita dan kisah mengenai ketidakpuas-hatian pelanggan mengenai perkhidmatan Unifi oleh TM. Sekarang lihat pula rungutan lain, yang juga merupakan pengguna perkhidmatan TM.

Banyak lagi di sini - Jika Tidak Puas Hati Dengan TM

Sebenarnya banyak lagi rungutan mengenai perkhidmatan Unifi dan Streamyx. Bukan apa, yang ramai sakit hati ialah apabila pihak TM ambil sambil lewa complaint yang diberikan. Tapi, apabila tak bayar bil atau ada bil tertunggak, pihak TM tanpa segan silu dan tanpa buang masa nak terminate serta nak denda, malah ada yang sampai ke peringkat saman pelanggan.

Rebat Dari TM Jika Perkhidmatan Terganggu?

Terfikir. Apabila terdapat gangguan perkhidmatan, adakah pihak TM akan ganti nilai yang hilang (Seperti yang ditawarkan). Mana benarnya akan pakej Unlimited Access apabila sudah kerap sangat berlaku Limited Access?

Sebagai blogger yang menggunakan perkhidmatan internet setiap hari, memang amat dukacitalah dengan perkara seperti ini. Bukan apa, apabila masalah ini berlaku, ia akan berikan masalah yang lain pula - fikirkan blogger yang perlu siapkan Advertorial, kerja pengiklanan, Sponsored Post daripada pelanggan mereka?

Jadi, matlamat untuk blogger berkerjaya akan jadi terbantut walhal negara sedang dalam proses ke arah negara maju.

Saya sorotkan lagi beberapa penulisan mengenai perkhidmatan dari TM ini ...

Baca luahan blogger terkenal ini mengenai Unifi
Namun begitu, jika nak dibandingkan dengan puas hati dengan tidak puas hati - ramai yang nampaknya gembira dengan Unifi.

Apapun, sudut positif perlu ditekankan di sini. Nasib baik ada blogger yang berani berkata benar dari angkat langit tinggi menjunjung, takkan nak cerita benda baik sahaja walhal sebenarnya jauh panggang dari api. Pelanggan patut tahu dan diberikan hak sewajarnya. Elakkan dari dicap sebagai mengkedarah duit pelanggan berkontrak atau dengan bahasa lain ... makan duit rakyat.

Bagi sayalah, sepatutnya negara Malaysia yang punyai status MSC ni dah boleh bagi internet percuma kat rakyatnya. Bila percuma, mungkin rungutan boleh jadi nombor dua, ketiga, keempat .. tetapi ini perkhidmatan yang dibayar, maka perlulah ambil serius mengenai rungutan, keluhan pelanggan dan pakat buat perubahan dan pembaharuan.

Mana yang baik, kita jadikan pedoman, yang tak baik itu .. kita bekalkan diri supaya tidak menjadi mangsa.

p.s: Saya pengguna Streamyx.


{ 14 comments.. read them below or add one }

EjamOthman EjamOthman September 23, 2013
saya selaku pengguna streamyx pun adakalanya malas dah nak repot kalau ada masalah, melainkan sampai dah takde connection barulah saya buka repot.

penat melayan songel kontraktor TM yg macam tak tahu nak selesaikan masalah jer.
Syira Qahira Syira Qahira September 23, 2013
salam, masih setia guna bb sebab belum ada rumah sendiri. haha

saudara hasrul, minta bantuan sikit, blog saya ni dah seminggu lebih, hampir dua minggu meragam, tidak tahu punca, masalah yang tidak dapat nak cerita secara jelas, cuma, selalu susah nak publish comments katanya troubleshooting, tidak boleh nak post entri, tak boleh nak masukkan search post description dan iklan juga selalu keluar di bahagian bawah kanan dan selalu mengganggu , bila jadi mcm tu, 1 jam nak post 1 entri pun tak lepas, mula-mula ingat blogspot bermasalah, tapi sekian lama jadi lagi, nak update blog pun jadi malas, ada penyelesaiannya tak? terima kasih.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 23, 2013
Oh perkara ini bukan baru, malah ramai blogger hadapi masalah serupa sejak dua menjak ini, tak terkecuali diri saya sendiri. Ada beberapa blog saya yang lain hadapi masalah ini. Apa yang boleh saya simpulkan ialah, blogger.com sedang kemaskini sistem.

Cuba lakukan di lain waktu dan lihat hasilnya. Jika masih berterusan, hubungi saya di Facebook, dan kita cuba cari jalan penyelesaian sama-sama. Ok?
Kisah Si Dairy Kisah Si Dairy September 23, 2013
streamyx pun makin lama makin slow..malas dah nak complain..
Sukma Haron Sukma Haron September 23, 2013
saya pengguna streamyx di rumah dan di office, apa yang nak saya katakan, terdapat kontraktor TM yang tidak menghalusi pekerjaan beliau, bila dorang repair? bila dorang setelkan job, nak telefon tak der maknanya, nak follow up jarang kot....bila aduan dibuat report akan reply dalam masa 24 hours, entah bila ok ...entah bila elok pun tak tahu...lembab....pernah kena kat office nak buat keje pun susah talian streamyx problem....operator TM cakap ada sesiapa buat troubleshooting kat office @ di luar bangunan office @ cik dah gunakan cuba modem lain.....aduhhh...nak maki salah nak cakap sakit hati...inilah service yg kita gunakan untuk kepuasan pelanggan. Kat rumah jangan cakap ler...dalam minggu ini lembab tenet nak mampus....salah komputer ker? @ salah line internet...? Kalau transfer lain ke address baru caj sampai Rm 50 bayar utk kontraktor jer....apa ke jadahnya bayar sampai RM 50 banyak sangat, lebih baik TM buat keje sendiri tak perlu ada subcont.......(sekadar luahan perasaan....)
bloggerlelaki.com bloggerlelaki.com September 23, 2013
ini macam kes org bawahan yang bekerja tak ikut SOP..ikut suka hati mereka je...yg jadi mangsa pengguna...
Ainim Suju Ainim Suju September 23, 2013
risau pulak saya baca ni HH..harap unifi rumah saya maintain ok la
Syira Qahira Syira Qahira September 24, 2013
ingatkan saya sorang je, rupanya ramai mcm tu, tak risaulah, bila jarang-jarang update blog, sekali jadi mcm ni rasa malas lak.. suka update pukal gitu... lepas habis cerita tinggal blog pergi cari cerita... hahaha...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 24, 2013
Siapa agaknya yang bersalah? Kontraktor atau TM? TM patut lihat perkara ini jika mahu kredibiliti mereka tidak tercalar balar.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 24, 2013
Banyak benda tak dijangka dalam dunia blog ini, apatah lagi kalau kita guna platform percuma ni ...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 24, 2013
Kitalah pelanggan yang jadi mangsa ..... syarikat2 ini kalau bab nak kaut untung mereka memang nombor satu, tapi bab nak tolong pengguna ... haishh ... lari jauh2 ...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 24, 2013
Kerana after-sale yang teruk ramai yang dah mula nak cari alternatif.
Ieta Mat Saad Ieta Mat Saad September 24, 2013
macam kenal je blogger tu.. hehe... Buat masa ni, UNIFI di rumah saya masih ok, Dari benda yg sekecil-kecil hingga ke sebesar-besarnya, dilanda masalah je Malaysia ni. Pelik, ajaib dan musykil tetapi itulah kebenarannya...
anonymous anonymous December 18, 2015
Aku pun pening mcm mana Tm ni buat kerja . Aku baru je daftar unifi30mbps pd 9hb.masa daftar diorang kata dlm masa seminggu technician akan dtg pasang .tup2 seminggu berlalu ,panggilan drpd technician nk tetapkan masa pasang pn takde .so aku pn call la 100 nk tanya berkenaan status unifi.check dlm sistem ,detail dan status pendaftaran apa pn takde lg.aku pn naik angin la.aku kata dh daftar seminggu yg lps dan diorang kata pemasangan dlm masa seminggu.ni dlm sistem pn tkde lg nk pasang apa?maki punya maki last2 dia kata akan buat report berkenaan benda ni.lps tu aku call plk tm point tmpt yg aku daftar tu,ckp perkara yg sama.then saja la tanya dlm seminggu yg lps berapa ramai yg daftar utk unifi30mbps? dia kata selain encik takde org lain !!aku sorang je yg daftar pelan tu !! sorang pelanggan pun mcm ni punya masalah .aku faham la kerja diorang bkn nk layan aku sorang je.tp kalau sorang je yg daftar unifi 30mbps pun diorang dh pening kalau ramai mcm mana ?last2 salahkan sistem."kami dh masukkan detail encik tp sistem yg ada masalah".kepala bana dia .tkkn sistem down selama seminggu? nk kata kalau masalah port dia kata tmpt aku ada 7 lg available port !! entah la mcm mana diorang ni buat kerja.dh la mahal nk mampus .org mintak pelan murah makin mahal pelan yg diorang buat.negara lain high speed internet murah2 je diorang buat.negara ni internet yg murah2 semua ada quota .nk yg unlimited kena subs pelan yg mahal.5mbps rm150 apa cite ?5mbps je pun. otak semua pikir mcm mana nk rembat duit org je .

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.