Langkau ke kandungan utama

Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

Syabas dan tahniah kepada blogger cantik Nurul Husna kerana berjaya menggondol gelaran The World Netizen Muslimah di World Muslimah 2013 yang berlangsung di Jakarta, Indonesia pada 18 September 2013. Apa yang menarik ialah Nurul Husna merupakan satu-satunya wakil Malaysia yang menjadi 20 finalis ke peringkat pertandingan akhir.

Pertandingan ini diadakan di Balai Sarbini, Plaza Semanggi Jakarta dan telah ke udara secara Live di saluran ANTV Indonesia.

Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013
Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

Menjadi rezeki mungkin bagi diri blogger cantik berasal dari Kuala Kangsar ini untuk menerima gelaran The World Netizen Muslimah daripada 19 pencabar yang lain, yang mana mereka semua punyai kelebihan dan keistimewaan tersendiri.

Nurul Husna telah menghantar video berikut yang membolehkannya terpilih antara ramai sebagai peserta peringkat akhir.

Blog Nurul Husna

Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

World Muslimah 2013

Untuk info, pertandingan ini - World Muslimah 2013 adalah merupakan pertandingan tahunan yang disertai oleh peserta wanita muslimah seluruh dunia. Dan penganjuran di Jakarta kali ini adalah merupakan penganjuran kali ketiga.

Senarai Finalis World Muslimah 2013

1. Obabiyi Aishah - Nigeria
2. Princess Aisha - Nigeria
3. Nurul Husna Zainal abidin - Malaysia
4. Naznin Sultana Liza - Bangladesh
5. Dayangku Rabiatul - Brunei Darussalam
6. Masoumeh Ibrahemi- Iran
7. Nia Budi Kurniawati - Indonesia (West Java)
8. Noor Aspasia - Indonesia (West Java)
9. Evawani - Indonesia (Aceh)
10. Febrian Nurvianti - Indonesia (Bali)
11. Anggi Maisarah- Indonesia (North Sumatera)
12. Maulina Sukmawati- Indonesia (Central Java)
13. Santi Handayani- Indonesia (West Sulawesi)
14. Nadia Chairunnisa – Indonesia (Riau)
15. Ananda Suci Munggaran- Indonesia (West Java)
16. Hidayatur Rahmi - Indonesia (West Sumatera)
17. Futri Virginia – Indonesia (DKI Jakarta)
18. Balqis Faradiba – Indonesia (DKI Jakarta)
19. Nur Maulida – Indonesia (Tangerang)
20. Putri Puspa Wardani – Indonesia (East Java)

Pemenang Utama World Muslimah 2013


Pemenang World Muslimah 2013 adalah perserta dari Nigeria - Obabiyi Aishah.

The event lasted for about 2.5 hours and it was quite festive and heart-warming. Show of gratitude was expressed by Obabiyi after she was declared as winner of the World Muslimah 2013 contest. Obabiyi was considered better than other 19 finalists comprised of 14 candidates from Indonesia and 5 candidates each from Nigeria, Iran, Malaysia, Brunei Darussalam, and Bangladesh. 

The twenty finalists previously attended an 8 days workshop (10-17 September 2013) in Jakarta covering 3S: Solihah (pious), Smart, and Stylish materials. Candidates were secluded during that period followed by evaluations on learning/deepening Qur'an, religion / aqidah, beauty, fashion, and life skills sessions.  - aMuslima

Pertandingan ini juga tidak kurang kontroversinya.

Apapun, tahniah pada blogger ini. Moga sukses dan gunakan kelebihan ini untuk memberikan terbaik ... bukan sahaja untuk diri, tetapi agama, bangsa dan keluarga.
Nurul Husna Zainal Abidin



advertisement


Komen Pembaca ...

  1. tak tahu pulak ada pertandingan macam ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm .. saya tahu sebb blogger tu bagitahu .. :)

      Padam
  2. First time nmpak HH letak entri camni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Errrr errrkk pertama kali? Ada je kisah kejayaan blogger lain yang saya cerita.

      Padam
  3. tahniah dari tepakku.com

    BalasPadam
  4. yg msk brite smlm kan? mcm tak kena la. nama je miss muslimah, tapi still memperagakan kecantikan.kalodiowg tak kira bab kecantikan, mungkin boleh acceptable la.tp ini kira sama la dgn pertandingan ratu cantik yg lain? btul dh akhir zmn..yg haram dihalalkan.hurmm...

    BalasPadam
  5. ada tengok kat berita semalam.
    nak komen tapi no komen
    tapi dia memang cantik =)

    BalasPadam
  6. bro, xde link ke utk ke blog blogger ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah saya dah link print screen blgnya tu.

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …