Langkau ke kandungan utama

Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

Syabas dan tahniah kepada blogger cantik Nurul Husna kerana berjaya menggondol gelaran The World Netizen Muslimah di World Muslimah 2013 yang berlangsung di Jakarta, Indonesia pada 18 September 2013. Apa yang menarik ialah Nurul Husna merupakan satu-satunya wakil Malaysia yang menjadi 20 finalis ke peringkat pertandingan akhir.

Pertandingan ini diadakan di Balai Sarbini, Plaza Semanggi Jakarta dan telah ke udara secara Live di saluran ANTV Indonesia.

Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013
Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

Menjadi rezeki mungkin bagi diri blogger cantik berasal dari Kuala Kangsar ini untuk menerima gelaran The World Netizen Muslimah daripada 19 pencabar yang lain, yang mana mereka semua punyai kelebihan dan keistimewaan tersendiri.

Nurul Husna telah menghantar video berikut yang membolehkannya terpilih antara ramai sebagai peserta peringkat akhir.

Blog Nurul Husna

Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

World Muslimah 2013

Untuk info, pertandingan ini - World Muslimah 2013 adalah merupakan pertandingan tahunan yang disertai oleh peserta wanita muslimah seluruh dunia. Dan penganjuran di Jakarta kali ini adalah merupakan penganjuran kali ketiga.

Senarai Finalis World Muslimah 2013

1. Obabiyi Aishah - Nigeria
2. Princess Aisha - Nigeria
3. Nurul Husna Zainal abidin - Malaysia
4. Naznin Sultana Liza - Bangladesh
5. Dayangku Rabiatul - Brunei Darussalam
6. Masoumeh Ibrahemi- Iran
7. Nia Budi Kurniawati - Indonesia (West Java)
8. Noor Aspasia - Indonesia (West Java)
9. Evawani - Indonesia (Aceh)
10. Febrian Nurvianti - Indonesia (Bali)
11. Anggi Maisarah- Indonesia (North Sumatera)
12. Maulina Sukmawati- Indonesia (Central Java)
13. Santi Handayani- Indonesia (West Sulawesi)
14. Nadia Chairunnisa – Indonesia (Riau)
15. Ananda Suci Munggaran- Indonesia (West Java)
16. Hidayatur Rahmi - Indonesia (West Sumatera)
17. Futri Virginia – Indonesia (DKI Jakarta)
18. Balqis Faradiba – Indonesia (DKI Jakarta)
19. Nur Maulida – Indonesia (Tangerang)
20. Putri Puspa Wardani – Indonesia (East Java)

Pemenang Utama World Muslimah 2013


Pemenang World Muslimah 2013 adalah perserta dari Nigeria - Obabiyi Aishah.

The event lasted for about 2.5 hours and it was quite festive and heart-warming. Show of gratitude was expressed by Obabiyi after she was declared as winner of the World Muslimah 2013 contest. Obabiyi was considered better than other 19 finalists comprised of 14 candidates from Indonesia and 5 candidates each from Nigeria, Iran, Malaysia, Brunei Darussalam, and Bangladesh. 

The twenty finalists previously attended an 8 days workshop (10-17 September 2013) in Jakarta covering 3S: Solihah (pious), Smart, and Stylish materials. Candidates were secluded during that period followed by evaluations on learning/deepening Qur'an, religion / aqidah, beauty, fashion, and life skills sessions.  - aMuslima

Pertandingan ini juga tidak kurang kontroversinya.

Apapun, tahniah pada blogger ini. Moga sukses dan gunakan kelebihan ini untuk memberikan terbaik ... bukan sahaja untuk diri, tetapi agama, bangsa dan keluarga.
Nurul Husna Zainal Abidin




Lagi Komen Pembaca ...

  1. tak tahu pulak ada pertandingan macam ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm .. saya tahu sebb blogger tu bagitahu .. :)

      Padam
  2. First time nmpak HH letak entri camni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Errrr errrkk pertama kali? Ada je kisah kejayaan blogger lain yang saya cerita.

      Padam
  3. tahniah dari tepakku.com

    BalasPadam
  4. yg msk brite smlm kan? mcm tak kena la. nama je miss muslimah, tapi still memperagakan kecantikan.kalodiowg tak kira bab kecantikan, mungkin boleh acceptable la.tp ini kira sama la dgn pertandingan ratu cantik yg lain? btul dh akhir zmn..yg haram dihalalkan.hurmm...

    BalasPadam
  5. ada tengok kat berita semalam.
    nak komen tapi no komen
    tapi dia memang cantik =)

    BalasPadam
  6. bro, xde link ke utk ke blog blogger ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah saya dah link print screen blgnya tu.

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.