Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

Syabas dan tahniah kepada blogger cantik Nurul Husna kerana berjaya menggondol gelaran The World Netizen Muslimah di World Muslimah 2013 yang berlangsung di Jakarta, Indonesia pada 18 September 2013. Apa yang menarik ialah Nurul Husna merupakan satu-satunya wakil Malaysia yang menjadi 20 finalis ke peringkat pertandingan akhir.

Pertandingan ini diadakan di Balai Sarbini, Plaza Semanggi Jakarta dan telah ke udara secara Live di saluran ANTV Indonesia.

Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013
Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

Menjadi rezeki mungkin bagi diri blogger cantik berasal dari Kuala Kangsar ini untuk menerima gelaran The World Netizen Muslimah daripada 19 pencabar yang lain, yang mana mereka semua punyai kelebihan dan keistimewaan tersendiri.

Nurul Husna telah menghantar video berikut yang membolehkannya terpilih antara ramai sebagai peserta peringkat akhir.

Blog Nurul Husna

Blogger Nurul Husna - The World Netizen Muslimah 2013

World Muslimah 2013

Untuk info, pertandingan ini - World Muslimah 2013 adalah merupakan pertandingan tahunan yang disertai oleh peserta wanita muslimah seluruh dunia. Dan penganjuran di Jakarta kali ini adalah merupakan penganjuran kali ketiga.

Senarai Finalis World Muslimah 2013

1. Obabiyi Aishah - Nigeria
2. Princess Aisha - Nigeria
3. Nurul Husna Zainal abidin - Malaysia
4. Naznin Sultana Liza - Bangladesh
5. Dayangku Rabiatul - Brunei Darussalam
6. Masoumeh Ibrahemi- Iran
7. Nia Budi Kurniawati - Indonesia (West Java)
8. Noor Aspasia - Indonesia (West Java)
9. Evawani - Indonesia (Aceh)
10. Febrian Nurvianti - Indonesia (Bali)
11. Anggi Maisarah- Indonesia (North Sumatera)
12. Maulina Sukmawati- Indonesia (Central Java)
13. Santi Handayani- Indonesia (West Sulawesi)
14. Nadia Chairunnisa – Indonesia (Riau)
15. Ananda Suci Munggaran- Indonesia (West Java)
16. Hidayatur Rahmi - Indonesia (West Sumatera)
17. Futri Virginia – Indonesia (DKI Jakarta)
18. Balqis Faradiba – Indonesia (DKI Jakarta)
19. Nur Maulida – Indonesia (Tangerang)
20. Putri Puspa Wardani – Indonesia (East Java)

Pemenang Utama World Muslimah 2013


Pemenang World Muslimah 2013 adalah perserta dari Nigeria - Obabiyi Aishah.

The event lasted for about 2.5 hours and it was quite festive and heart-warming. Show of gratitude was expressed by Obabiyi after she was declared as winner of the World Muslimah 2013 contest. Obabiyi was considered better than other 19 finalists comprised of 14 candidates from Indonesia and 5 candidates each from Nigeria, Iran, Malaysia, Brunei Darussalam, and Bangladesh. 

The twenty finalists previously attended an 8 days workshop (10-17 September 2013) in Jakarta covering 3S: Solihah (pious), Smart, and Stylish materials. Candidates were secluded during that period followed by evaluations on learning/deepening Qur'an, religion / aqidah, beauty, fashion, and life skills sessions.  - aMuslima

Pertandingan ini juga tidak kurang kontroversinya.

Apapun, tahniah pada blogger ini. Moga sukses dan gunakan kelebihan ini untuk memberikan terbaik ... bukan sahaja untuk diri, tetapi agama, bangsa dan keluarga.
Nurul Husna Zainal Abidin



{ 12 comments.. read them below or add one }

kucha lana kucha lana September 20, 2013
tak tahu pulak ada pertandingan macam ni
weschairs weschairs September 20, 2013
First time nmpak HH letak entri camni
MY@R MY@R September 20, 2013
tahniah dari tepakku.com
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 20, 2013
Hmm .. saya tahu sebb blogger tu bagitahu .. :)
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 20, 2013
Errrr errrkk pertama kali? Ada je kisah kejayaan blogger lain yang saya cerita.
Khumaera Ismail aka Mariam Ismail Khumaera Ismail aka Mariam Ismail September 20, 2013
yg msk brite smlm kan? mcm tak kena la. nama je miss muslimah, tapi still memperagakan kecantikan.kalodiowg tak kira bab kecantikan, mungkin boleh acceptable la.tp ini kira sama la dgn pertandingan ratu cantik yg lain? btul dh akhir zmn..yg haram dihalalkan.hurmm...
Kak Ain Kak Ain September 20, 2013
Tahniah pada pemenang.
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. September 20, 2013
ada tengok kat berita semalam.
nak komen tapi no komen
tapi dia memang cantik =)

BLADE H BLADE H September 21, 2013
bro, xde link ke utk ke blog blogger ni?
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 21, 2013
Dah saya dah link print screen blgnya tu.

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.