Langkau ke kandungan utama

Blog Yuna Zarai - Fesyen dan Kerja Amal

Yuna Zarai, bukan satu nama asing lagi dalam dunia hiburan tanahair. Namanya bukan setakat dikenali di rantau ini malah antarabangsa. Lagunya bukan setakat didengari di Malaysia, tetapi juga di negara lain terutamanya Amerika Syarikat. Itu satu kejayaan buat Yuna Zarai.

Yuna Zarai juga ada blog. Anda boleh layari blog Yuna di sini - XYZ Stylebook.

Lebih kepada pengisian mengenai fesyen dan juga kerja amal. Di blog Yuna, anda akan dapat melihat dan mengetahui beberapa aktiviti berkaitan fesyen terutama fesyen muslihah dan juga aktiviti yang berbentuk amal.

Blog Yuna Zarai - Platform Fesyen dan Kerja Amal

Blog Yuna Zarai - Fesyen dan Kerja Amal

Kata Yuna dalam blog XYZ Stylebook:
I was browsing through fashion blogs one day and I came across a charity website enabling people to donate online. I never tried this before as I've never had a credit card, and now that I do have one, and I have a PayPal account, I figured, why not? So the first time I've ever used my PayPal account properly, was to give some sadakat to the Somali kids. It's so easy! I was really excited when my payment got through and I got hooked! I became addicted to clicking that 'Donate' button knowing that my money will be used to save lives. I was more than confident that there must be someone out there who will enjoy this as much as I do... (other than my mom!)
Menarik bukan? Yuna menggunakan platform blogspot untuk melakukan kerja amalnya, menderma melalui blog. Dan sebagai seorang blogger, saya percaya ia boleh dijadikan ikutan buat blogger lain. Berapa ramai di antara kita yang dah lama ada blog yang melakukan sedemikian?

Saya lihat ramai blogger Malaysia suka buat duit, tapi jarang yang nak beri duit ... :) bukankah sedekah itu pembuka kepada rezeki berkali ganda?Komen

 1. Balasan
  1. Yang bestnya dia tahu guna Paypal .. Paypal memang boleh letak banner untuk buat donation kepada blogger

   Padam
 2. Akhirnya dapat juga baca blog Yuna.. Syukran Tuan HH :)

  BalasPadam
 3. waduhhh idola ku.. nak terjah ke blognya skrg juga hehe

  BalasPadam
 4. Baru tau Yuna pun ada blog. Memang menarik. Tak sia2 follow dia dari dulu :)

  BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Jualan Big Baby Fair - Diskaun 80% Pelbagai Jenama Terkemuka

Jualan Big Baby Fair - Diskaun sehingga 80% pelbagai jenama terkemuka. Wow .. tawaran cukup menarik yang sememangnya mendapat perhatian saya. Dengan penantian kelahiran baby baru, saya anggap kempen jualan Big Baby Fair ini bagai 'pucuk dicita ulam mendatang'.

Saya juga pasti, para ibu bapa yang mempunyai anak kecil akan tertarik dengan pelbagai tawaran menarik dan diskaun yang diberikan oleh Lazada - salah satu gedung beli-belah online yang popular dan terbesar di rantau ini.
Big Baby Fair oleh Lazada Malaysia - Peluang Jimat Banyak Untuk Produk Bayi Sebagai seorang bapa yang setuju dengan gaya hidup yang mementingkan penjimatan dan perbelanjaan secara berhemah, saya sangat mengalu-alukan kempen ini. Anda bagaimana? Takkan tak teruja kot?

Dengan peningkatan kos sara hidup, anda sewajarnya merancang dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Saya dapat lihat matlamat ini cuba dijayakan oleh Lazada menerusi kempen ini. Ia satu kempen menarik dari Lazada khas buat ibu b…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Tukar Password Streamyx dan TM WiFi Secara Online

Cara tukar password Streamyx dan Wifi secara online. Saya sebenarnya dah lama nak kongsikan mengenai tatacara untuk tukar kata laluan (password) streamyx serta TM Wifi secara online. Sebelum ini, saya tercari juga tutorial mengenai cara nak gantikan password lama servis internet Streamyx ini, tapi susah nak jumpa. Jadi, untuk memudahkan saya di kemudian hari, maka saya sediakan panduan ringkas ini. In Sha Allah, ia mungkin berguna untuk panduan rakan-rakan pengunjung dan pembaca budiman yang lain.

Mengapa perlu tukar? Selalunya saya akan tukar password Streamyx dan TM Wifi apabila saya merasakan ada seseorang sudah tahu kata laluan yang saya gunakan untuk akses internet menerusi akaun Streamyx, sama juga dengan TM Wifi. Ia juga adalah langkah saya untuk had capaian internet untuk anak-anak saya apabila nampak lambang TM Wifi yang disediakan di sesetengah lokasi. Al maklumlah, anak-anak sekarang dah pandai guna gajet sendiri. Bila tahu ada lokasi akses TM Wifi, mulalah mereka berdampin…