Langkau ke kandungan utama

Bila Blogger Kasik Petua Jimat Minyak

Berjimat - itulah saranan ramai pihak bila harga kenaikan dan kos bahan api yang naik dibincangkan. Tak boleh tidak, akan berlaku Efek Domino dalam negara yang dicintai ini. Jimat pun sebenarnya ada kos yang perlu ditanggung. Jimat bukan percuma.

Dan apabila berkata soal jimat, adakah anda akan membiarkan anak-anak anda dapat makanan yang dah jadi second-hand? Bagaimana dengan soal persekolahan, adakah anda akan kompromi dengan anak anda untuk berjimat semata-mata nak bolehkan kenderaan anda bergerak setiap hari? Belum cerita pasal ibu-ibu yang sarat mengandung sekarang .... esok lusa mungkin barang bayi akan naik ... belum lagi cakap pasal pengantin baru kawin ... "Tunggulah dulu .... mana nak tanggung lagi ni ..."

Saya malas nak bebel panjang. Anda ada akal fikiran, boleh guna sendiri ...

Ramai kata kena berjimat, cuba bagi petua sikit dok cara mana untuk berjimat tanpa kita korbankan perkara yang penting dalam hidup?

Tak dapat? Tak mengapa ....bukan salah anda. Mungkin dah stress dengan isu ini.

Jadi, saya kongsikan sedikit jenaka untuk anda hari ini.

Bila Blogger Terkenal Beri Petua Mengenai Jimat Minyak



Komen Pembaca ...

  1. Ahaks, harga minyak punya pasal ramai yang sanggup baca dengan penuh khushuq dan tawaduq. Hehe... Xper2 :)

    BalasPadam
  2. hihihihi..penat bca..geli hati plk dah..

    BalasPadam
  3. haha tawadduk weh...

    ada jugak macai yang menyokong minyak naik. pfff -_-

    BalasPadam
  4. :)

    Kenaikan harga minyak, ia memberi kesan

    http://pemudattbc.blogspot.com/2013/09/petrol-dan-diesel-naik-20-sen-kelebihan.html

    BalasPadam
  5. Sebab abg ben yg bagi cadangan, ok mesti ikut punya. hehehe,

    BalasPadam
  6. kelakar la idea ben ni..

    BalasPadam
  7. Isu yg panas...untuk 2 minggu ni...

    BalasPadam
  8. semua orang dah naik minyak sebab harga minyak naik

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.