Wednesday, September 11, 2013

Awas - Kereta Kena Langgar dari Belakang


Saya terbaca kisah daripada blogger yang dikongsikan di blognya yang INI (klik). Dipercayai sebuah kisah benar seorang suami yang mahu menunaikan permintaan isterinya yang sedang sarat mengandung. Hmm, kalau isteri sarat mengandung, pastu nak makan benda-benda, hatta di tengah malam sekalipun, saya pun akan sanggup tunaikan. Jangan main-main dengan permintaan isteri mengandung ni.

Sebuah kisah yang patut ambil peduli dan menjadi ingatan. Ini adalah kerana jenayah boleh berlaku pada sesiapa sahaja.

Insiden yang diceritakan dalam blog rakan blogger tersebut berkisar mengenai bagaimana jenayah dengan mudah boleh berlaku hanya dengan langgar kereta dari belakang. Jika kita tidak awas, tidak waspada, mungkin akan menjadi mangsa.

Apa berlaku? Dan apa yang harus dilakukan bila situasi di atas berlaku ke atas anda. Anda perlu baca dan kongsikan kepada rakan-rakan anda. Baca kisah selanjutnya di blog INI ... ada tips untuk anda elak dari jadi mangsa kes kereta langgar dari belakang dan jadi mangsa jenayah.Awas - Kereta Kena Langgar dari Belakang
4/ 5
Oleh

Baca Artikel Terkini Menerusi Email (PERCUMA)

Suka dengan artikel di atas? Daftar percuma email anda untuk melanggan. Langganan diuruskan oleh Feedburner, dan ianya selamat.

Komen Anda

4 komen

Tulis komen
avatar
11 September, 2013 10:18 delete

kes jenayah semakin teruk. peranan PDRM semakin bertambah. tapi masalahnya, rakyat suka buat jahat dari baik. so, apa nak heran?

Reply
avatar
11 September, 2013 11:06 delete

kena selalu berhati-hati.....

Reply
avatar
11 September, 2013 13:33 delete

suspen la pulak bro cerita ni..mmg betul tu..kena berhati2 selalu

Reply
avatar
11 September, 2013 23:43 delete

saya sangat berharap agar kes jenayah semakin menurun tapi apakan daya kita, masyarakat sekarang semakin hilang nilai keperimanusiaan

Reply

[Peringatan Ikhlas]

Komen yang didapati tiada kaitan dengan artikel akan dipadam serta-merta. Untuk tujuan promosi dan iklan, sila hubungi saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.

Blog Archive