Langkau ke kandungan utama

Pembayaran Kedua Ganjaran Tunai 8Share

Alhamdulillah. Terima kasih. Rezeki dari 8Share. Kongsi informasi serba menarik, dan anda diberikan ganjaran yang sepatutnya. Walaupun akaun twitter, Facebook saya tidak ramai jumlah pengikut, tetapi bukan bermakna saya tidak boleh buat duit online dengan mudah menerusi 8Share.

8Share yang sebelum ini dikenali sebagai YouthSays, Says dan kemudian dijenamakan menjadi 8Share. YouthSays kalau tak silap sayalah, dah wujud sejak dari 2008 lagi. Saya pernah daftar dengan YouthSays, masa tu memang meletop, sana sini nampak YouthSays ini tapi rasanya ketika itu YouthSays lebih kepada perkongsian informasi dan maklumat mengenai remaja Malaysia.

Pembayaran Kedua Ganjaran Tunai 8Share

Sekarang, selain berkongsi perkara dan informasi baru yang menarik, anda diberikan ganjaran dalam bentuk points dan juga tunai.

Tips Mudah Kongsi 8Share

Saya telah merasai duit online hasil perkongsian benda yang saya suka. Saya lakukan menerusi blog, dan juga laman sosial. Caranya mudah, saya buat entri dan saya reka sendiri banner iklan untuk setiap informasi yang menarik. Apabila kita kongsi sesuatu yang kita suka, maka mudahlah idea nak cipta ayat sendiri dan bentuk iklan yang berkaitan. Ini cara saya kongsi informasi dan diberikan ganjaran oleh 8Share. Orang lain ... itu cara mereka.

Dengan kaedah itu, saya dah diberikan ganjaran lebih daripada RM100 dengan dua kali bayaran. Bayaran kedua baru sahaja saya terima terus ke akaun Maybank saya pada 26 Ogos 2013. Dan pihak 8Share telah berikan Payment Advice setelah selesai pembayaran dibuat.

Dengan Payment Advice mudah untuk saya untuk menyimpan rekod pendapatan menerusi 8Share, sebagai langkah bagi tujuan nak bayar cukai pendapatan dan juga zakat harta nanti (andai kena bayar).

Pembayaran Kedua Ganjaran Tunai 8Share Dalam Bentuk Payment Advice

Apa yang menarik mengenai 8Share ialah, anda akan terima bayaran terus ke akaun bank dan ia merupakan satu-satunya syarikat pengiklanan media maya paling mudah dan cepat yang memberikan bayaran di Malaysia.
Sertai 8share untuk ganjaran mudah dibayar terus ke akaun bank

Jika anda masih belum menyertai komuniti 8Share, berkongsi perkara dan informasi menarik dan terkini, maka daftarlah secara percuma sekarang.

Pendaftaran boleh dilakukan di sini: http://bit.ly/15Zu7xr



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. As Salam Tuan, wah terbaiklah hehe..saya nk tnya sket..kedudukan link dlm blog yg manakah bagsu utk 8Share?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama sahaja dengan teknik iklan yang lain. Seperti entri sebelum2 ini saya ada berikan tips letak iklan berbentuk banner tu, haa disitulah sesuai.

      Untuk iklan berbentuk teks, cara paling masyuk sekali adalah di antara link blog kita ..

      Padam
  2. Wow...satu lagi info baru yg leh wan aplikasikan. Apapun, thanks sebab wan dah register 8share ni melalui link blog bro HH beberapa minggu yg lalu. Income passive yg sangat berbaloi utk dicuba.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Elakkan malas untuk berusaha.

      Padam
    2. Insyaa Allah wan akan ingat pesanan tuh. Thanks again bro HH.

      Padam
  3. tahniah..murah rezeki atas usaha..www.tepakku.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, rezeki dari Allah S.W.T

      Padam
  4. saya sekarang tengah kumpul banyak banyak...
    sayang pulak nak cash out.. tak sabar..

    cuma hari ini iklan macam ada problem.. siang ada, malam dah xde..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salah satu cara untuk menabung. :)

      Padam
  5. nice info, saya pun dah masuk 8share, tapi belum boleh cash out lagi.
    HH macam mana letak iklan berbentuk teks anta link ? tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm untuk buat iklan berbentuk link ... gunakan link list atau gunakan saja markup a link.

      Padam
  6. Bestnyer dah dapat cashout. Nor pun dah join 8share. Belum pernah cashout lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Perlahan-lahan. In Sha Allah, satu hari nanti Nor pun akan buat entri seperti ini.

      Padam
  7. alhamdulillah...rezeki tu

    BalasPadam
  8. tERIMA kasih, sdg berusaha menaikkan earning melalui 8share

    BalasPadam
  9. syoknya agak2 saya punye bila yea hehehe

    BalasPadam
  10. macam mana nak share 8share kat blog. pening la.. kalu dulu says.my senang je ada link. 8share ni pening sikit


    Entri Baru Je Update : Buat Sendiri Oreo Milkshake Crunchy

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu kena kreatif sedikitlah. :) kan saya ada cerita kat atas tu. Link dia mudah je ..kongsikan link tu kat facebook, situ ada link ...

      Padam
  11. terima kasih perkongsian ini. Boleh cuba juga.

    BalasPadam
  12. salam hh selamat x klu kte register akaun bank mohon pencerahan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat tanpa ragu2 ... :) dah banyak kali dapat dah ... cuma anda baca entri yang salah .. :P

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…