02 November 2014

Bagaimana Nak Jual Dapat RM7K Sehari!

Bagaimana nak menjual produk di Facebook? Persaingan. Perang harga. Produk tak laku. Kalau ini antara benda yang menghantui bisnes anda, maka anda sedang baca post ini yang tepat. Dulu persaingan tak seperti sekarang, tetapi sekarang; anda terpaksa bersaing dengan ramai peniaga online terutama yang berniaga menerusi Facebook, dan terkini menerusi platform seperti Instagram dan Pinterest.

Ok. Saya nak kongsikan sedikit informasi kepada anda, boleh juga dianggap sebagai salah satu tips untuk berniaga online.

Bengkel Simple Tapi Power Faisal

Tahun lepas, kawan saya yang juga affiliator - Faisal mulakan misinya untuk kongsi cara menjual supaya customer pilih kita, dan bukan pesaing. Ia dikongsi melalui bengkel Simple Tapi Power (STP) - cara melonjakkan jualan dengan Facebook, Power Point dan handphone.
Cara jual produk menerusi Facebook dan dapat jualan RM7K sehari

Alhamdulillah, misi beliau selama 1 tahun itu berjaya melahirkan lebih dari RM5 juta jualan secara total dari peserta bengkel (yang saya ketahui).... dan tidak termasuk jualannya sendiri. Memang power! Saya pun tak sangka bengkel dia begitu berkesan sebab saya pun tak pernah nak hadir. Rugi rasanya nak dapat ilmu tersebut.

Bengkel Tutup Ganti DVD

Tahun ini beliau tutup bengkel ini. Melepas peluang. Baru je nak mulakan bisnes menerusi Facebook, tetapi bengkel buat duit dia dah tak ada lagi. Kata dia, tahun ni ada misi peribadi.

Misi peribadi? Sebab beliau pula ingin menuntut ilmu sepanjang tahun ini utk 'top-up' ilmu. Respek orang macam ni, dah ada ilmu buat duit tetap cari ilmu lagi untuk lebih berjaya. Tak macam ramai antara kita termasuklah saya sendiri yang macam liat je... hoho.

Bila benda dah proven dan terbukti, ramailah orang nak. Permintaan tak henti-henti dari orang untuk minta beliau sambung bengkel STP ni. Nyata bengkel yang dibuat ada impak tersendiri, apatah lagi bila yang berjaya menerusi STP mula dedah rahsia dan beritahu sumber kejayaan mereka. Maka, ramailah usahawan lain yang sudah terliur nak tahu dan ikuti bengkel STP tersebut.

Maka pada kelas terakhir Bengkel STP, beliau panggil seorang cameraman untuk merakam bengkel tersebut dengan kualiti tinggi. Ia seolah-olah anda berada dalam bengkel tersebut.

Dan saya telah diberitahu bahawa DVD bengkel STP itu telah dibuka untuk jualan. Saya pun tak tahu ... hoho
Boleh tengok di sini: DVD Simple Tapi Power Dibuka


Ramai yang nampaknya berjaya, dan antara ramai tu ... boleh terselit lak kawan saya... hoho ... dan sebab dari dialah, saya promosikan benda ni untuk anda yang mungkin ada bisnes tapi tak jalan-jalan. Sesuai sangat buat blogger yang ada blogshop dan juga bisnes kat Facebook.

Jika berminat nak dapatkan DVD ini, anda boleh dapatkan segera menerusi pautan di bawah ini.

Tengok je dulu [+] http://is.gd/l55lY6

Cara jual produk menerusi Facebook dan dapat jualan RM7K sehari

Cara jual produk menerusi Facebook dan dapat jualan RM7K sehari
Cara jual produk menerusi Facebook dan dapat jualan RM7K sehari

[advertorial]

Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

14 Komen Bagaimana Nak Jual Dapat RM7K Sehari!

good...tahniah

Rosmiza Ali delete Jun 13, 2013

Sound interesting! Peru tuntut ilmu dengan sifu Faisal nih..

Apa yang tahniah? Bukan saya . tapi kawan saya.

Kalau begini cara penulisan Tuan HH, memang aku pun tergoda nak beli walau tak pikir nak jual ape pun..oh ye dropship le kot ye...thanks admin

wah hebatlah faisal abdullah

betul caranya pasti boleh buat duit dengan mudah

Errr tak mudah sebenarnya. Mudah hanya bila kita dah berusaha dengan segala lelah dan penat, berbaloi dengan usaha keras yang kita buat. Paling penting kena ada ilmu. Bisnes sekrang tak macam dulu, ramai dah orang bijak pandai ambil kesempatan dengan buat duit online ni

Hahaha... in Sha Allah, nanti saya pun nak keluarkan satu produk. Cuma tak tahu lagi nak tumpukan bab mana sbb masih rasa ada kekurangannya.

betul tu nk berjaya mesti kena ada ilmu dan mentor..banyak mana ilmu kita pun tetap nak kena belajar lagi..tp memang respek pada orang2 yang usaha buat bengkel untuk bantu orang lain pulak berjaya..

setuju, kedengaran macam mudah tapi sangat-sangat perlukan komitmen dan pengorbanan yang tinggi..ilmu dan mentor itu sangat penting..dah ada yang dua ini, mesti cepat-cepat bertindak! InsyaAllah jika diizinkanNya pasti boleh kaya dan jaya!

Sifu Faisal ni memang dah lama famous..dari tahun 2010 lagi saya dah kenal die dan mula subscribe email dari dia..minta2 Allah berilah rezeki dan peluang untuk saya menuntut ilmu dengan beliau...

saya pernah subscribe emel dengan dia. banyak ilmu bermanfaat yang boleh dipelajari.


EmoticonEmoticon