Langkau ke kandungan utama

Blogger Amirah Filzah Jadi Pelakon Dunia Lola

As-Salam. Nampaknya sudah jadi satu trend pula apabila pencari bakat untuk drama, telefilem mahupun filem meronda dunia blog Malaysia mencari bakal-bakal pelakon. Nama seperti Hanis Zalikha, Lynda Roslan dan paling terbaru adalah blogger cantik menawan Nur Amirah Filzah.

Blogger - Pelakon Amirah Filzah

Blogger Nur Amirah Filzah bukan nama asing, ramai juga blogger yang mengenali pemilik blog Mirarafilzah ini. Malah blogger ini pernah tampil di cover majalah Dara.com keluaran Ogos 2012. Dan ramai blogger terutama blogger yang bukan sejantina Amirah akui bahawa blogger ini merupakan antara blogger cantik cun dalam dunia blog Malaysia.

Blogger cover majalah dara.com - Amirah Filzah

Seperti Hanis Zalikha mahupun Lynda Roslan, Amirah juga seorang model secara sambilan.

Blogger Amirah Filzah Jadi Pelakon Dunia Lola

Blogger ini akan berlakon dalam sebuah drama di Astro yang berjudul Dunia Lola. Ia merupakan terbitan Red Communications dengan kerjasama majalah Hijabista dan juga Sunsilk. Apa yang menarik ialah, drama Dunia Lola ini akan memaparkan kisah seorang gadis yang mempunyai blog ... hmm tentu menarik sekali.

Drama Dunia Lola Astro - Amirah Filzah

HH pula mengenali dan mengetahui mengenai blog Nur Amirah Filzah sejak 2011 rasanya. Tetapi kalau ikut pada profil, Amirah sudah berada di dalam dunia blog sejak 2009 lagi. Masa tu, blogger ini baru nak menapak dalam dunia blog Malaysia. Dan di kala itu pula, blogger ini tidak bertudung, namun  alhamdulillah, sejak bulan Mei 2011, Amirah Filzah sudah bertudung.

Info Menarik Amirah Filzah

Mungkin tak ramai tahu kot, bahawa blogger cantik ini takut pada kucing dan alahan makanan laut terutama udang dan sotong. Dan ..... merupakan antara peminat cerita Hindustan.

Panduan Blogger - Foto Cun Cantik Amirah Filzah

Merupakan bekas pelajar cemerlang SMK Aminuddin Baki, Kuala Lumpur dan pelajar di UiTM Kampus Puncak Alam. Ada cita-cita untuk jadi peguam ... tapi meneruskan pengajian dalam bidang International Business.

Sebelum ini, ada blogger kata .... ramai artis dah ada blog ... hmm nampaknya kini trend jadi terbalik lak ... huhuhuhu....

Kredit Foto: Blog Mirarafilzah



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. tahniah... tuah manusia siap yang tahu kan... Allhamdulillah... :)

    BalasPadam
  2. @c3563b7bee4dac6b31cf53a8a84e4f21:disqus ... ya ... mana tahu, rezeki itu ada di mana-mana ... dan dalam pelbagai bentuk.

    BalasPadam
  3. Irwan AlessaApril 12, 2013

    Pernah dengar tentang blogger ini, memang berbeza dengan blogger lelaki kan HH :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…