Gambar Separuh Bogel | Sofea Putih | Ali Akhbar

As-Salam. Tetiba dunia blog Malaysia dikejutkan dengan satu perkara yang tidak sepatutnya berlaku. Banyak blog bercerita kisah gambar separuh bogel, hampir bogel model bernama Sofea Putih dan Ali Akhbar. Dua-dua dikhabarkan merupakan model profesional di Malaysia.

Sofea Putih merupakan bekas pelajar SBP di Pahang dan didakwa merupakan bekas pelajar IPT di Selangor. Model yang berani posing maut ini dilahirkan di Pahang pada 19 Mei 1994. Info ini HH dapatkan merusi Facebook yang mungkin boleh disalah faktakan.

Facebook Sofea Putih menggunakan nama lain, yang HH tak mahu dedahkan di sini (bukan makan sorang :P). Malah header Facebook Sofea Putih pun dah giler mengancam dengan foto yang membuatkan ramai lelaki terbeliak mata!

Gempar kerana Sofea Putih telah 'berkongsi' gambar-gambar photoshoot separa bogel dengan Ali Akhbar yang menjadi tatapan ramai. Kerana 'kesilapan' ini, ada blog telah menyiarkan gambar-gambar separuh bogel mereka, yang memang perghhhhh ... 

Gambar Sofea Putih




Foto Ali Akhbar



Paling menarik, ada blogger yang selidik yang mendakwa bahawa Sofea Putih berani bergaya daring dan bergambar hampir bogel kerana dia bukanlah seorang wanita tulen. Samada benar atau tidak, hanya empunya diri yang tahu.

Buat mereka yang memilih kerjaya modelling ini, hati-hati dengan apa yang anda buat. Tersilap langkah, yang akan ditimpa masalah adalah diri anda. 

Akhir sekali, doakan kebaikan buat mereka yang mungkin telah tersalah langkah.


{ 22 comments.. read them below or add one }

hasrulhassan hasrulhassan December 23, 2012
Seorang model, seorang blogger ... :)
yana ainayana aina December 23, 2012
Tak kenal... Hehehh
naimnaim December 23, 2012
Dunia akhir zaman sekarang. kasihan apabila iman senipis tisu. semoga mereka bertaubat kembali..


p/s: kesian
khairil faizul khairil faizul December 23, 2012
teruknya remaja islam sekarang. ni akibatnya bila nak 'moden' sangat sampai terlupa batas agama. sedih.
muslimatmuslimat December 23, 2012
Mohon didelete nma sekolah 2....
hasrulhassan hasrulhassan December 24, 2012
Tanda kiamat kecil .... mari sama2 isgtifar
hasrulhassan hasrulhassan December 24, 2012
Memang kita patut kasihan, moga dengan paparan ini kita dapat mendoakan kebaikan diberikan kepada mereka dan dibukakan hati semua untuk sama-sama nilai diri kembali.
hasrulhassan hasrulhassan December 24, 2012
Sudah dibuang nama sekolah tersebut @a0f829583db84e5a6613bdcc41e205f9:disqus ... harap maklum.
apixapix December 24, 2012
hermm , budak nih bekas pelajar ipt di selangor , nama kelas dia pun saya tahu ., banyak timbul kontroversi awal2 lagi haa dia nih , haishhh ,
khaikhai December 25, 2012
batch saya masa kat kampus. dia lelaki pulak tu. :(
baru je berhenti study. semoga dia kembali ke pangkal jalan .
hasrulhassan hasrulhassan December 26, 2012
HMm itulah yang telah saya temui apabila cuba selidik ..patutlah tak kesah bergaya daring gitu ...
hasrulhassan hasrulhassan December 26, 2012
Ohh ye ke .. sekali dengan @disqus_TO9g4Npbn1:disqus ke?
AnonymousAnonymous December 27, 2012
Tak kenal pun ....... Terkutuk mereka yang membusukkan martabat orang melayu...
AnonymousAnonymous December 27, 2012
Dia ni memang lelaki tulen
AnonymousAnonymous December 28, 2012
Dier mmg cerdik dri skolah rendah lg...ramai org terkejut.!
sensasi2020sensasi2020 December 28, 2012
Kedua-duanya tak kenal??? Malas nak layan bab begini, lebih lagi tentang artis yg sengaja cari hot publisiti. Insaflah...
AnonymousAnonymous December 28, 2012
Sofia ni johan pidato kebangsaan 2011..
harimauharimau December 28, 2012
stakat letak gambar camtu baik tutup je blog ko nih
hasrulhassan hasrulhassan December 28, 2012
Perlu menjaga aib orang lain ..... info ini sekadar memberitahu dan peringatan buat semua. Jangan silap langkah seperti empunya diri.
kainputihkainputih December 31, 2012
sorry to say, inilah sikap kita umat islam yang mencanang satu dunia bahawa negaranya berstatus negara islam tetapi jelas tidak sedih malah tidak mahu menghiraukan masalah sosial sesama umat islam...ahli politik sibuk mencanang manifesto2 mereka shingga tertinggal melihat golongan ini...andai rasul masih ada tentu sedih melihat umatnya, biarpun tatkala menanti nyawanya dicabut, bibir nya tidak henti berkata ummati, ummati, ummati....

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.