Giveaway Best Malaysian Food

23 December 2012

Gambar Separuh Bogel | Sofea Putih | Ali Akhbar

As-Salam. Tetiba dunia blog Malaysia dikejutkan dengan satu perkara yang tidak sepatutnya berlaku. Banyak blog bercerita kisah gambar separuh bogel, hampir bogel model bernama Sofea Putih dan Ali Akhbar. Dua-dua dikhabarkan merupakan model profesional di Malaysia.

Sofea Putih merupakan bekas pelajar SBP di Pahang dan didakwa merupakan bekas pelajar IPT di Selangor. Model yang berani posing maut ini dilahirkan di Pahang pada 19 Mei 1994. Info ini HH dapatkan merusi Facebook yang mungkin boleh disalah faktakan.

Facebook Sofea Putih menggunakan nama lain, yang HH tak mahu dedahkan di sini (bukan makan sorang :P). Malah header Facebook Sofea Putih pun dah giler mengancam dengan foto yang membuatkan ramai lelaki terbeliak mata!

Gempar kerana Sofea Putih telah 'berkongsi' gambar-gambar photoshoot separa bogel dengan Ali Akhbar yang menjadi tatapan ramai. Kerana 'kesilapan' ini, ada blog telah menyiarkan gambar-gambar separuh bogel mereka, yang memang perghhhhh ... 

Gambar Sofea Putih




Foto Ali Akhbar



Paling menarik, ada blogger yang selidik yang mendakwa bahawa Sofea Putih berani bergaya daring dan bergambar hampir bogel kerana dia bukanlah seorang wanita tulen. Samada benar atau tidak, hanya empunya diri yang tahu.

Buat mereka yang memilih kerjaya modelling ini, hati-hati dengan apa yang anda buat. Tersilap langkah, yang akan ditimpa masalah adalah diri anda. 

Akhir sekali, doakan kebaikan buat mereka yang mungkin telah tersalah langkah.


Kongsilah
Hasrul Hassan

Hasrul Hassan

Blogger sepenuh masa menulis mengenai dunia blog, informasi berfakta dan tempat menarik #VMY2014 di Malaysia. Percaya untuk menjadi manusia perlu menjadi manusia yang sebaik-baiknya.
Google | Twitter | Facebook | Instagram | Email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

DiGi WWWOW 2014

Klik untuk Undi
DiGi WWWOW 2014

22 komen:

  1. Seorang model, seorang blogger ... :)

    ReplyDelete
  2. Tak kenal... Hehehh

    ReplyDelete
  3. Dunia akhir zaman sekarang. kasihan apabila iman senipis tisu. semoga mereka bertaubat kembali..


    p/s: kesian

    ReplyDelete
  4. teruknya remaja islam sekarang. ni akibatnya bila nak 'moden' sangat sampai terlupa batas agama. sedih.

    ReplyDelete
  5. Mohon didelete nma sekolah 2....

    ReplyDelete
  6. Tanda kiamat kecil .... mari sama2 isgtifar

    ReplyDelete
  7. Memang kita patut kasihan, moga dengan paparan ini kita dapat mendoakan kebaikan diberikan kepada mereka dan dibukakan hati semua untuk sama-sama nilai diri kembali.

    ReplyDelete
  8. Sudah dibuang nama sekolah tersebut @a0f829583db84e5a6613bdcc41e205f9:disqus ... harap maklum.

    ReplyDelete
  9. hermm , budak nih bekas pelajar ipt di selangor , nama kelas dia pun saya tahu ., banyak timbul kontroversi awal2 lagi haa dia nih , haishhh ,

    ReplyDelete
  10. batch saya masa kat kampus. dia lelaki pulak tu. :(
    baru je berhenti study. semoga dia kembali ke pangkal jalan .

    ReplyDelete
  11. HMm itulah yang telah saya temui apabila cuba selidik ..patutlah tak kesah bergaya daring gitu ...

    ReplyDelete
  12. Ohh ye ke .. sekali dengan @disqus_TO9g4Npbn1:disqus ke?

    ReplyDelete
  13. Tak kenal pun ....... Terkutuk mereka yang membusukkan martabat orang melayu...

    ReplyDelete
  14. Dia ni memang lelaki tulen

    ReplyDelete
  15. Dier mmg cerdik dri skolah rendah lg...ramai org terkejut.!

    ReplyDelete
  16. Kedua-duanya tak kenal??? Malas nak layan bab begini, lebih lagi tentang artis yg sengaja cari hot publisiti. Insaflah...

    ReplyDelete
  17. Sofia ni johan pidato kebangsaan 2011..

    ReplyDelete
  18. stakat letak gambar camtu baik tutup je blog ko nih

    ReplyDelete
  19. Perlu menjaga aib orang lain ..... info ini sekadar memberitahu dan peringatan buat semua. Jangan silap langkah seperti empunya diri.

    ReplyDelete
  20. sorry to say, inilah sikap kita umat islam yang mencanang satu dunia bahawa negaranya berstatus negara islam tetapi jelas tidak sedih malah tidak mahu menghiraukan masalah sosial sesama umat islam...ahli politik sibuk mencanang manifesto2 mereka shingga tertinggal melihat golongan ini...andai rasul masih ada tentu sedih melihat umatnya, biarpun tatkala menanti nyawanya dicabut, bibir nya tidak henti berkata ummati, ummati, ummati....

    ReplyDelete
[Peringatan Ikhlas]

Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis. Terima kasih atas kerjasama.

Berminat untuk beriklan? Boleh buat tempahan di sini - Pengiklanan


|Pakar SEO Blogspot|

Vote DiGi WWWOW Awards

Copyright @ 2014 HASRULHASSAN™. Originally by Templateism | for Terkini MH370 | Read Disclaimer

Ping your blog, website, or RSS feed for Free