As-Salam. Tetiba dunia blog Malaysia dikejutkan dengan satu perkara yang tidak sepatutnya berlaku. Banyak blog bercerita kisah gambar separuh bogel, hampir bogel model bernama Sofea Putih dan Ali Akhbar. Dua-dua dikhabarkan merupakan model profesional di Malaysia.

Sofea Putih merupakan bekas pelajar SBP di Pahang dan didakwa merupakan bekas pelajar IPT di Selangor. Model yang berani posing maut ini dilahirkan di Pahang pada 19 Mei 1994. Info ini HH dapatkan merusi Facebook yang mungkin boleh disalah faktakan.

Facebook Sofea Putih menggunakan nama lain, yang HH tak mahu dedahkan di sini (bukan makan sorang :P). Malah header Facebook Sofea Putih pun dah giler mengancam dengan foto yang membuatkan ramai lelaki terbeliak mata!

Gempar kerana Sofea Putih telah 'berkongsi' gambar-gambar photoshoot separa bogel dengan Ali Akhbar yang menjadi tatapan ramai. Kerana 'kesilapan' ini, ada blog telah menyiarkan gambar-gambar separuh bogel mereka, yang memang perghhhhh ... 

Gambar Sofea Putih




Foto Ali Akhbar



Paling menarik, ada blogger yang selidik yang mendakwa bahawa Sofea Putih berani bergaya daring dan bergambar hampir bogel kerana dia bukanlah seorang wanita tulen. Samada benar atau tidak, hanya empunya diri yang tahu.

Buat mereka yang memilih kerjaya modelling ini, hati-hati dengan apa yang anda buat. Tersilap langkah, yang akan ditimpa masalah adalah diri anda. 

Akhir sekali, doakan kebaikan buat mereka yang mungkin telah tersalah langkah.


Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

22 Komen

Seorang model, seorang blogger ... :)

Reply

Tak kenal... Hehehh

Reply

Dunia akhir zaman sekarang. kasihan apabila iman senipis tisu. semoga mereka bertaubat kembali..


p/s: kesian

Reply

teruknya remaja islam sekarang. ni akibatnya bila nak 'moden' sangat sampai terlupa batas agama. sedih.

Reply

Mohon didelete nma sekolah 2....

Reply

Tanda kiamat kecil .... mari sama2 isgtifar

Reply

Memang kita patut kasihan, moga dengan paparan ini kita dapat mendoakan kebaikan diberikan kepada mereka dan dibukakan hati semua untuk sama-sama nilai diri kembali.

Reply

Sudah dibuang nama sekolah tersebut @a0f829583db84e5a6613bdcc41e205f9:disqus ... harap maklum.

Reply

hermm , budak nih bekas pelajar ipt di selangor , nama kelas dia pun saya tahu ., banyak timbul kontroversi awal2 lagi haa dia nih , haishhh ,

Reply

batch saya masa kat kampus. dia lelaki pulak tu. :(
baru je berhenti study. semoga dia kembali ke pangkal jalan .

Reply

HMm itulah yang telah saya temui apabila cuba selidik ..patutlah tak kesah bergaya daring gitu ...

Reply

Ohh ye ke .. sekali dengan @disqus_TO9g4Npbn1:disqus ke?

Reply

Tak kenal pun ....... Terkutuk mereka yang membusukkan martabat orang melayu...

Reply

Dia ni memang lelaki tulen

Reply

Dier mmg cerdik dri skolah rendah lg...ramai org terkejut.!

Reply

Kedua-duanya tak kenal??? Malas nak layan bab begini, lebih lagi tentang artis yg sengaja cari hot publisiti. Insaflah...

Reply

Sofia ni johan pidato kebangsaan 2011..

Reply

stakat letak gambar camtu baik tutup je blog ko nih

Reply

Perlu menjaga aib orang lain ..... info ini sekadar memberitahu dan peringatan buat semua. Jangan silap langkah seperti empunya diri.

Reply

sorry to say, inilah sikap kita umat islam yang mencanang satu dunia bahawa negaranya berstatus negara islam tetapi jelas tidak sedih malah tidak mahu menghiraukan masalah sosial sesama umat islam...ahli politik sibuk mencanang manifesto2 mereka shingga tertinggal melihat golongan ini...andai rasul masih ada tentu sedih melihat umatnya, biarpun tatkala menanti nyawanya dicabut, bibir nya tidak henti berkata ummati, ummati, ummati....

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.