Jemput Jodoh

Ahad, 23 Disember 2012

Gambar Separuh Bogel | Sofea Putih | Ali Akhbar

As-Salam. Tetiba dunia blog Malaysia dikejutkan dengan satu perkara yang tidak sepatutnya berlaku. Banyak blog bercerita kisah gambar separuh bogel, hampir bogel model bernama Sofea Putih dan Ali Akhbar. Dua-dua dikhabarkan merupakan model profesional di Malaysia.

Sofea Putih merupakan bekas pelajar SBP di Pahang dan didakwa merupakan bekas pelajar IPT di Selangor. Model yang berani posing maut ini dilahirkan di Pahang pada 19 Mei 1994. Info ini HH dapatkan merusi Facebook yang mungkin boleh disalah faktakan.

Facebook Sofea Putih menggunakan nama lain, yang HH tak mahu dedahkan di sini (bukan makan sorang :P). Malah header Facebook Sofea Putih pun dah giler mengancam dengan foto yang membuatkan ramai lelaki terbeliak mata!

Gempar kerana Sofea Putih telah 'berkongsi' gambar-gambar photoshoot separa bogel dengan Ali Akhbar yang menjadi tatapan ramai. Kerana 'kesilapan' ini, ada blog telah menyiarkan gambar-gambar separuh bogel mereka, yang memang perghhhhh ... 

Gambar Sofea Putih




Foto Ali Akhbar



Paling menarik, ada blogger yang selidik yang mendakwa bahawa Sofea Putih berani bergaya daring dan bergambar hampir bogel kerana dia bukanlah seorang wanita tulen. Samada benar atau tidak, hanya empunya diri yang tahu.

Buat mereka yang memilih kerjaya modelling ini, hati-hati dengan apa yang anda buat. Tersilap langkah, yang akan ditimpa masalah adalah diri anda. 

Akhir sekali, doakan kebaikan buat mereka yang mungkin telah tersalah langkah.


Kongsi dan Sebarkan

Gambar Separuh Bogel | Sofea Putih | Ali Akhbar
4/ 5
Oleh

Update Terkini via Email

Suka dengan artikel di atas? Daftar percuma email anda untuk melanggan. Langganan diuruskan oleh Feedburner, dan ianya selamat.

22 komen

Tulis komen
avatar
23 Disember, 2012 16:18 delete

Seorang model, seorang blogger ... :)

Reply
avatar
yana aina
23 Disember, 2012 16:30 delete

Tak kenal... Hehehh

Reply
avatar
naim
23 Disember, 2012 19:01 delete

Dunia akhir zaman sekarang. kasihan apabila iman senipis tisu. semoga mereka bertaubat kembali..


p/s: kesian

Reply
avatar
23 Disember, 2012 21:54 delete

teruknya remaja islam sekarang. ni akibatnya bila nak 'moden' sangat sampai terlupa batas agama. sedih.

Reply
avatar
muslimat
23 Disember, 2012 23:20 delete

Mohon didelete nma sekolah 2....

Reply
avatar
24 Disember, 2012 12:23 delete

Tanda kiamat kecil .... mari sama2 isgtifar

Reply
avatar
24 Disember, 2012 12:24 delete

Memang kita patut kasihan, moga dengan paparan ini kita dapat mendoakan kebaikan diberikan kepada mereka dan dibukakan hati semua untuk sama-sama nilai diri kembali.

Reply
avatar
24 Disember, 2012 12:24 delete

Sudah dibuang nama sekolah tersebut @a0f829583db84e5a6613bdcc41e205f9:disqus ... harap maklum.

Reply
avatar
apix
24 Disember, 2012 13:38 delete

hermm , budak nih bekas pelajar ipt di selangor , nama kelas dia pun saya tahu ., banyak timbul kontroversi awal2 lagi haa dia nih , haishhh ,

Reply
avatar
khai
25 Disember, 2012 18:02 delete

batch saya masa kat kampus. dia lelaki pulak tu. :(
baru je berhenti study. semoga dia kembali ke pangkal jalan .

Reply
avatar
26 Disember, 2012 01:36 delete

HMm itulah yang telah saya temui apabila cuba selidik ..patutlah tak kesah bergaya daring gitu ...

Reply
avatar
26 Disember, 2012 01:36 delete

Ohh ye ke .. sekali dengan @disqus_TO9g4Npbn1:disqus ke?

Reply
avatar
Tanpa Nama
27 Disember, 2012 10:42 delete

Tak kenal pun ....... Terkutuk mereka yang membusukkan martabat orang melayu...

Reply
avatar
Tanpa Nama
27 Disember, 2012 16:26 delete

Dia ni memang lelaki tulen

Reply
avatar
Tanpa Nama
28 Disember, 2012 00:50 delete

Dier mmg cerdik dri skolah rendah lg...ramai org terkejut.!

Reply
avatar
sensasi2020
28 Disember, 2012 01:25 delete

Kedua-duanya tak kenal??? Malas nak layan bab begini, lebih lagi tentang artis yg sengaja cari hot publisiti. Insaflah...

Reply
avatar
Tanpa Nama
28 Disember, 2012 06:27 delete

Sofia ni johan pidato kebangsaan 2011..

Reply
avatar
harimau
28 Disember, 2012 21:42 delete

stakat letak gambar camtu baik tutup je blog ko nih

Reply
avatar
28 Disember, 2012 22:52 delete

Perlu menjaga aib orang lain ..... info ini sekadar memberitahu dan peringatan buat semua. Jangan silap langkah seperti empunya diri.

Reply
avatar
kainputih
31 Disember, 2012 20:39 delete

sorry to say, inilah sikap kita umat islam yang mencanang satu dunia bahawa negaranya berstatus negara islam tetapi jelas tidak sedih malah tidak mahu menghiraukan masalah sosial sesama umat islam...ahli politik sibuk mencanang manifesto2 mereka shingga tertinggal melihat golongan ini...andai rasul masih ada tentu sedih melihat umatnya, biarpun tatkala menanti nyawanya dicabut, bibir nya tidak henti berkata ummati, ummati, ummati....

Reply

[Peringatan Ikhlas]

Untuk komen, anda perlu login ke akaun Google. Jika tidak fungsi ruangan komen tidak dapat dipaparkan. Mohon maaf atas segala kesulitan ini. Terima kasih.