Mengapa Saya Letak Bloglist?

Mengapa Saya Letak Bloglist?

As-Salam.
Apa fungsi anda letakkan bloglist dalam blog anda? Sesetengah blogger, mereka meletakkan senarai blog yang mereka sukai, dan ada juga yang letakkan blog-blog yang menjadi pengunjung setia atau followers blog mereka.

Bagi saya, saya cuba seimbangkan dengan mereka yang menjadi followers, dan juga menyenaraikan blog yang sering menjadi rujukan saya. Rujukan itu bermakna menjadikan blog mereka sebagai salah satu rujukan untuk menulis dengan baik dalam blog.

Saya juga kadangkala suka menulis entri mengenai pendapat orang lain, atau pendapat dari blogger lain. So, blog2 dalam bloglist la yang selalu saya singgah, dan baca entri2 yang ada. Mana saya rasa dan fikir nak ulas atau beri pandangan, maka saya akan beri pandangan menerusi blog saya. Dan insyaAllah, saya pasti akan berikan backlink kepada pencetus idea saya untuk membuat entri tersebut.

Ada sesetengah orang - termasukla saya, meletakkan bloglist sekadar nak share trafik dari pemilik blog. Share trafik di sini bermaksud, andai ada singgah blog sini, mereka nampak ada tajuk menarik di senarai blog tu ... mereka akan klik .... benda ni juga sering dikatakan sebagai blog hopping .... :)

Jadi, apa fungsi bloglist buat anda?

Dari Kaset Dan Pita Filem, Erika Iris Simmons Menghasilkan Potret Hebat


Salam.
Begitu awesome ..... itulah kata-kata awal saya apabila melihat hasil kerja Erika Iris Simmons. Benda yang simple dan kini semakin dilupakan, menjadi satu bahan kekreativiti buat dia. Idea menghasilkan potret dengan tali tape pita atau kaset ini buat saya, adalah sesuatu yang di luar kebiasaan. Saya fikir hanya dia sahaja yang melakukan dengan penuh teliti dan menghasilkan satu persembahan yang boleh memukau ramai.

 

Sebenarnya, Erika Iris Simmons ini gemar mencari benda-benda yang terpakai ataupun yang sudah tidak digunakan lagi sebagai satu bahan eksperimen untuk karya seni. Dia menggunakan benda-benda tersebut lalu diceraikan atau disusun semula menjadi satu hasilan yang menarik.... dan tali tape kaset merupakan salah satu darinya.

'The Ghost in Machine" merupakan satu set hasil karyanya dari tali tape kaset menjadi satu potret. Mari saya kongsikan hasil karya seni hebat Erika Iris ini, atau anda boleh saja melawat laman web serta blognya di sini: IRI5


Pengisian Ramadhan

More »

Pilihan Menarik

More »

Kemeriahan Hari Raya

More »

Panduan Blogger

More »