As-Salam.
Hari tu, ada seorang sahabat blogger bertanya pada saya, bagaimana nak buat landing page untuk page-page terutama Fan Page di Facebook. Apa itu landing page? Dalam dunia internet marketing, memang landing page adalah sesuatu yang biasa. Landing Page ini merupakan paparan utama atau singgahan untuk menarik pengunjung/pembaca mahupun prospek pembeli. Ia boleh saya katakan sebagai teaser untuk ke paparan utama.

Contoh Landing Page adalah seperti berikut (Klik imej untuk melihat bagaimana ia berfungsi):

Annas Easkey Photography


Oh ya, paparan landing page ini hanya akan diperlihatkan buat mereka yang pertama kali singgah (sebelum di LIKE), atau di paparan pemuka utama Facebook sebelum anda login ke Facebook.

Ini pula merupakan Landing Page untuk HASRULHASSAN.COM di Facebook:Ada beberapa cara untuk membuat landing page, ada yang simple, dan ada yang lebih sedikit dari simple.

Ia sebenarnya menggunakan Static HTML iFrame, nak belajar caranya anda boleh baca dan ikut panduan di sini: All Facebook

Anda juga boleh menonton video cara-cara untuk melakukannya di sini: WN

Selamat mencuba buat pengendali2 page di Facebook ... :)

Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

8 Komen

Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.