Suasana Ramadhan di Indonesia

Suasasan Ramadhan seluruh dunia, sekali lagi saya bawakan jiwa Ramadhan kepada anda, dan sekali lagi juga saya kumpulkan suasana Ramadhan di Indonesia, negara yang paling ramai umat Islam di dunia! Lihat sahaja kemeriahan yang wujud, meriah dari segi amal, meriah dari segi pembabitan, meriah dari segi kegembiraan yang dipaparkan.

Moga Ramadhan ini memberikan segala kebaikan buat kita.

Gambar Suasana Ramadhan di Indonesia



Kredit Foto: Bins Corner, The Sacramento Bee dan Boston.com

{ 7 comments.. read them below or add one }

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA ADZA IRDAWATI aka MAK DARA August 19, 2011
saya pernah merasai pengalaman berpuasa dan berbuka puasa di jakarta Indonesia pada tahun lepas.. memang meriah..gembira melihat pelbagai jenis kuih dan makanan yang amat berbeza dari negara kita.. seronok bila berbuka beramai ramai dengan teman di sana, sedih juga bila melihat anak anak jalanan berbuka puasa di tepian jalan dan terkejut juga bila melihat umat islam yang tidak berpuasa dan dengan selambanya makan di khalayak awam.. hehe itu antara pengalaman yang tak dapat dilupakan berpuasa di negara jiran kita itu..
MARIA LIZA MARIA LIZA August 19, 2011
boleh tahan meriah juga
NURUL NADIAH MAMAT NURUL NADIAH MAMAT August 19, 2011
dorang turut adakan sambutan meraikan ketibaan Ramadhan kan....tgk kat majalah 3 ari tue...hee....

sgt2 unik dan meriah...
Terbang Bersamaku Terbang Bersamaku August 19, 2011
meriahnye..
suka gmabar gadis sedang berdoa tue..=)
p.s:- kalaulah dpt shopping kat sana..=)
aNNa maRdHiaH aNNa maRdHiaH August 19, 2011
beznyer sesekali merasa berpuasa di negara orang.
jom tengok entry ana dan selami kehidupan kanak2 africa.
zuwaidah zuwaidah August 19, 2011
banyak berjalan luas pandangan dan pengetahuan...seronok tengok ramadan di negeri orang kan.

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.