Giveaway Best Malaysian Food

19 August 2011

Suasana Ramadhan di Indonesia


As-Salam.
Sekali lagi saya bawakan jiwa Ramadhan kepada anda, dan sekali lagi juga saya kumpulkan suasana Ramadhan di Indonesia, negara yang paling ramai umat Islam di dunia! Lihat sahaja kemeriahan yang wujud, meriah dari segi amal, meriah dari segi pembabitan, meriah dari segi kegembiraan yang dipaparkan.

Moga Ramadhan ini memberikan segala kebaikan buat kita.









Sumber: Bins Corner, The Sacramento Bee dan Boston.com
Kongsilah
Hasrul Hassan

Hasrul Hassan

Blogger sepenuh masa yang menetap di Pulau Pinang menulis mengenai dunia blog, tips dan panduan blogging, informasi berfakta dan #VMY2014 di Malaysia. Bersedia menerima jemputan event, penulisan advertorial serta produk review.
Google | Twitter | Facebook | Instagram | Email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

7 komen:

  1. saya pernah merasai pengalaman berpuasa dan berbuka puasa di jakarta Indonesia pada tahun lepas.. memang meriah..gembira melihat pelbagai jenis kuih dan makanan yang amat berbeza dari negara kita.. seronok bila berbuka beramai ramai dengan teman di sana, sedih juga bila melihat anak anak jalanan berbuka puasa di tepian jalan dan terkejut juga bila melihat umat islam yang tidak berpuasa dan dengan selambanya makan di khalayak awam.. hehe itu antara pengalaman yang tak dapat dilupakan berpuasa di negara jiran kita itu..

    ReplyDelete
  2. dorang turut adakan sambutan meraikan ketibaan Ramadhan kan....tgk kat majalah 3 ari tue...hee....

    sgt2 unik dan meriah...

    ReplyDelete
  3. meriahnye..
    suka gmabar gadis sedang berdoa tue..=)
    p.s:- kalaulah dpt shopping kat sana..=)

    ReplyDelete
  4. beznyer sesekali merasa berpuasa di negara orang.
    jom tengok entry ana dan selami kehidupan kanak2 africa.

    ReplyDelete
  5. banyak berjalan luas pandangan dan pengetahuan...seronok tengok ramadan di negeri orang kan.

    ReplyDelete
[Peringatan Ikhlas]

Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis. Terima kasih atas kerjasama.

Berminat untuk beriklan? Boleh buat tempahan di sini - Pengiklanan

Terima Kasih Kerana Sudi Meninggalkan Komen


|Pakar SEO Blogspot|

Copyright @ 2014 HASRULHASSAN™. Originally by Templateism | for Terkini MH370 | Read Disclaimer

Ping your blog, website, or RSS feed for Free