Rujukan dan Contoh Soalan Exam Online PTD 201

[Gambar] 10 Jam Tangan Paling Mahal di Dunia

Salam.
Hmm ... berapa kerap anda betukar jam tangan anda? Bagi kebanyakkan lelaki memang jarang la tukar2 jam ni, tapi lain pula halnya dengan perempuan yang lebih berfesyen. Apapun, dalam memiliki jam ini apa yang paling penting adalah kejituan masa yang ditunjukkan.

Kali ini, dalam Bangku Kosong, saya paparkan 10 jam tangan paling mahal di dunia .. uhhhh sanggup anda beli? Adakah nilai jam ini setara dengan nilai masa? Mungkin ini dikatakan masa itu emas!

Breguet pocket watch 1907BA/12: USD$734,000
Vacheron Constantin Tour de l’Ile: USD$1.5 million



Patek Philippe’s Platinum World Time: USD$4 million
Patek Philippe’s Supercomplication: USD$11 million
Hublot Black Caviar Bang: USD$1 million
Blancpain 1735, Grande Complication: USD$800,000
Louis Moinet Magistralis: USD$860,000
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon: USD$1.3 million
The Chopard Super Ice Cube: USD$1.1 million
201-carat Chopard: USD$25 million
Jam tangan Chopard 201-Karat ini adalah merupakan jam paling mahal di dunia. Ia dibuat dari 201 batu permata pelbagai warna.

Sumber: Men Pulse
4G LTE PortaWiFi by Celcom



8 Komentar untuk "[Gambar] 10 Jam Tangan Paling Mahal di Dunia"

wah cantiknya..

cukup bersukur klu dapat miliki salah satu jam emas ni..

Mas memang peminat jam tangan...
ada lebih kurang 20 jam tangan tapi takdelah sampai cecah harga ribuan ringgit...paling mahal pun rm700 je! hehehehehe

tapi antara koleksi ni Mas minat Patek Philippe’s Platinum World Time tu..

suka jam Tag Heuer je...tak masuk list
mahal betik harga jam tu

saya tak pernah pakai jam tangan...sebab lengan kecik je...terasa kekok nak pakai hehehehehe tapi suka beli jam utk en suami dan anak lelaki je

pakai jam 10 inggit beli kat pasa mlm..tu pom da cukup2 bersykur aslkan tau mase sudh..peace ^^

cik suha suka jam tangan katak je (^_^)
dtg la yg hrga berjuta pon tp kalo ada pilihan jam tgn katak,then katak gak jadi pilihan


~tidak memndang hrta berjuta~
erk motif??hahaha

salam ke sini..

tak mampu nak beli ni...hehe

pertama kali ke sini.. follow blog menarik ni =)

[Peringatan Ikhlas]

Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis. Mohon jangan SPAM ruangan ini. Terima kasih atas kerjasama yang anda berikan.

Ada PROMO KHAS untuk pengiklanan di blog ini. Berminat? Boleh rujuk bahagian 'Advertise' di menu blog.

Panduan Tips Blogging Terbaik!

LIKE HASRULHASSAN.COM!

Hubungi Saya
 
Blogger Template By Catatan Info Busuk Copyright © 2014 HASRULHASSAN.COM™ All Rights Reserved