Reloadfood.com - The Food Blog

[Gambar] 10 Jam Tangan Paling Mahal di Dunia


Salam.
Hmm ... berapa kerap anda betukar jam tangan anda? Bagi kebanyakkan lelaki memang jarang la tukar2 jam ni, tapi lain pula halnya dengan perempuan yang lebih berfesyen. Apapun, dalam memiliki jam ini apa yang paling penting adalah kejituan masa yang ditunjukkan.

Kali ini, dalam Bangku Kosong, saya paparkan 10 jam tangan paling mahal di dunia .. uhhhh sanggup anda beli? Adakah nilai jam ini setara dengan nilai masa? Mungkin ini dikatakan masa itu emas!

Breguet pocket watch 1907BA/12: USD$734,000
Vacheron Constantin Tour de l’Ile: USD$1.5 millionPatek Philippe’s Platinum World Time: USD$4 million
Patek Philippe’s Supercomplication: USD$11 million
Hublot Black Caviar Bang: USD$1 million
Blancpain 1735, Grande Complication: USD$800,000
Louis Moinet Magistralis: USD$860,000
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon: USD$1.3 million
The Chopard Super Ice Cube: USD$1.1 million
201-carat Chopard: USD$25 million
Jam tangan Chopard 201-Karat ini adalah merupakan jam paling mahal di dunia. Ia dibuat dari 201 batu permata pelbagai warna.

Sumber: Men Pulse

[Info Penulis] Hasrul Hassan ialah seorang penulis blog bebas kelahiran Perak, dan menetap di Penang. Seorang pakar menulis artikel berkesan di carian Google, yang telah menulis puluhan artikel mengenai review produk, jenama, bisnes, servis dan acara. Antara top blogger Malaysia (Bahasa Melayu) yang inspirasikan ramai penulis blog baru, sehingga diberikan gelaran Sifu Blogger.

Untuk servis pengiklanan (advertisment service) serta artikel berbayar (paid article/advertorial), boleh hubungi penulis menerusi ruangan Contact .