Gambar | 4 Idea Untuk Kitar Semula Botol

Advertorial.my
As-Salam.
Berdekah2 dok ketawakan saya bila saya cakap boleh buat rumah dengan botol. Tak percaya derang ni. Boleh buat ler .. actually kat penang ada satu rumah tu yang pagarnya dibuat daripada botol2 recycle, pernah masuk TV pun.

Ya, memang banyak kegunaan yang boleh dibuat menggunakan botol-botol recycle ni, cuma nak dengan tak nak je. Dalam kempen menyelamatkan bumi, kempen Earth Hour, yang merupakan satu upacara simbolik untuk menyelamat dan memulihara bumi, banyak idea telah diberikan dalam memastikan bumi ini kembali bersih. Mungkin tidak keseluruhannya tetapi usaha patut dibuat supaya kita tidak mati akibat pembangunan sendiri.

Dalam banyak2 kempen, kempen kitar semulalah yang pada pandangan saya sangat sesuai dipraktikan oleh semua golongan. Hampir sesiapa sahaja boleh recycle. Tak kira apa benda, dari plastik ke botol, kertas ke keluli, semuanya boleh diguna semula. Mungkin digunakan lain skit dari tujuan asal, tapi dengan sedikit kreativiti ia pasti akan memberikan satu nilai yang hebat dan mengangumkan.

Meh tengok 4 idea ini, hebat ... dari botol boleh menjadi?

Sebuah bot yang diperbuat dari botol plastik.

Cenderahati yang menawan.

Sebuah rumah!

Sebuah Gazebo di taman.

Untuk tahu serba sedikit mengenai gambar-gambar di atas, anda boleh lawati BOTTLE ART oleh Woman's Day. Ada lagi beberapa cara lain yang telah diilhamkan oleh mereka yang sukakan kitar semula. :)
Seminar Buat Duit Dengan Blog
4 Komentar untuk "Gambar | 4 Idea Untuk Kitar Semula Botol"

bila tengok rumah dari botol plastic tu teringat cerita duyung,apek buat rumah gune botol plastic kat laut :)

cantiknyaaa :)
daripada benda yang kita nak buang kita boleh jadikannya satu benda yang cantik kan :)

saya sokong cintai alam sekitar....amalkan kitar semula untuk kesejahteraan genarasi akan datang...

rumh btol tu mcm ade prnh tgk kt tv sblm ni...lme dh kot..kdg2 brng recycle blh buat mcm2...10 in 1 pun ade...hihi..

[Peringatan Ikhlas]

Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis. Mohon jangan SPAM ruangan ini. Terima kasih atas kerjasama yang anda berikan.


 
Copyright © 2014 HASRULHASSAN.COM™ - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info kakiping.com Busuk.Org