Skip to main content
Showing posts from September, 2010

Awas Penipuan Nuffnang!

As-Salam.
Alkisahnya; kegiatan clicks the Nuffnang Ads akhirnya semakin melarat. Saya sebenarnya dah rasa kegiatan ini sebagai salah lama dah; sejak kes dengan Adsense semasa memula buat blog dulu. Biasalah; bila sumber pendapatan dari blog mula menjadi kegilaan - akibatnya ramai yang jadi gila klik iklan Nuffnang untuk dapatkan komisyen yang diingini. Saya kerap kali blogwalking dan terjumpa situasi di mana para pengunjung minta klik iklan mereka di blog masing-masing. Saya pun pernah didatangkan dengan pengunjung yang memaklumkan bahawa mereka klik iklan Nuffnang dan sebagai balasan mereka mahukan saya ke blog yang mereka buat dan klik iklan yang sama.
Ayoo bila dah ada platform untuk buat duit - dah salah guna la pulak. Lama-lama pengiklan pun malas nak beriklan lagi. Nanti sapa yang rugi? kita juga yang rugi. Saya petik pernyataan ini dari blog Nuffnang (malas nak translate - ada blog yang dah buat translation seperti kat blog Arsenal FC ni. :Original Post.We take a break from our …

معرض للقطارات ببرلين

أول قطار بخار ألماني يتحرك بسرعة 25 كم/ساعة (الجزيرة نت)
Just testing how this is work for SEO and search engines. Hehehe.. saja je ngengada.. tiada kaitan dengan idup dan yang mati. Kalau sesapa leh translate ni lagi bagus.

Source: Al-Jazeera

My Wife Dapat Bertukar

Alkisahnya; isteri tercinta kini dapat bertukar kerja ke satu tempat yang jauh (ehh jauh lak) lebih dekat (ehh dekat la pulak) dengan tempat kerja sekarang. Lagi seminggu isteri akan bekerja dekat dengan rumah .. tak sampai 2 minit dah sampai ke tempat kerja jika dibandingkan dengan sekarang yang ambik masa hampir sejam.
Seperti dedulu gak; tentunya akan bersarapan bersama .. lunch pun balik rumah .. dan kalau rajin boleh masak memasak time rehat. Balik sure kul 5.05 petang ... dan dah ada kat umah bersama anak-anak. Setelah hampir 3 tahun berulang-alik dengan penuh sabar; akhirnya dimakbulkan doa kembali bekerja di tempat yang dekat.




Lagi-lagi tahun hadapan anak kami yang sulong - Hasif Amri akan mula bersekolah darjah satu. Tentu sekali ini merupakan kelegaan pada kami sekeluarga.

Elak Kejadian Pecah Rumah

Musim perayaan seperti Hari Raya memang satu hari yang seronok; bukan setakat seronok kerana kita menyambutnya dengan penuh kesyukuran tetapi bagi satu pihak yang lain; Syawal merupakan lubuk bagi mereka melakukan jenayah .. jenayah yang saya maksudkan ialah jenayah pecah rumah.
Baru-baru ini penduduk di satu kawasan di Ampang telah bekerjasama dengan polis bagi memastikan hari raya tidak mengundang kesedihan akibat kecuaian kita. Berikut adalah sorotan berita yang diambil dari laman web PDRM. Saya juga berikan beberapa tips dan kaedah bagi mengelakkan jenayah pecah rumah ini.

Kempen Balik Kampung Musim Perayaan

Ampang - 3 September 2010. Kegiatan pecah rumah kerap berlaku apabila tiba musim perayaan. Ini kerana rumah yang ditinggalkan tanpa penghuni sehingga beberapa hari.

Oleh itu, satu Kempen Balik Kampung Musim Perayaan telah berlangsung di Padang Bola Sepak, Taman Kosas Ampang, Selangor. Kempen ini telah dirasmikan oleh Ketua Polis Daerah Ampang, YDH ACP Abd Jalil Hassan. Acara d…

Nyawa Melayang di atas Jalanraya? Salah Siapa?

4 sekeluarga maut kereta bertembung treler di Segamat2010/09/05SEGAMAT: Empat sekeluarga maut dalam kemalangan membabitkan sebuah Proton Iswara yang dalam perjalanan pulang dari Segamat menghala Labis dirempuh sebuah treler dari arah bertentangan ketika dipercayai sedang cuba memotong, 3 petang tadi.
Sungguh menyanyat hati bila membaca berita mengenai kemalangan jalanraya di Malaysia. Mana silapnya, negara kita antara negara yang ramai rakyatnya terkorban akibat kemalangan jalanraya. Saban tahun, angka-angka mengerikan menjadi tajuk utama akhbar perdana. Sungguh memilukan bagaimana kita sering menjadi gila dan mempersiakan hidup hanya berada di atas jalanraya.
Saya sendiri pernah kemalangan jalanraya beberapa tahun dahulu - masa tu baru nak memulakan hidup sebagai seorang bapa. Kereta Kelisa saya terbabit kemalangan di lebuhraya antara exit Behrang dan Slim River. Keadaan masa tu hujan lebat dan kebanyakkan kereta dipandu perlahan. Saya dan keluarga - isteri sarat mengandung dan ibu say…

Gambar Waja Baru atau Proton P390

Dah lama tak jenguk laman web paultan. Laman web paultan adalah mengenai automotif, saya suka visit laman web beliau kalau nak tahu pasal kereta, baik kereta tempatan mahupun luar negara. Ada review yang baik. Semasa proton nak keluarkan model-model ganti, saya selalu la pergi melepak kat paultan, menunggu foto terbaru daripada mata-mata gelap paultan dan juga readers yang ada terserempak dengan kereta ujian. Dan sekarang ni, dok heboh pasal model baru Waja yang mirip kepada Mitsubishi Lancer. Photo di atas dipinjam dari laman web paultan.org yang menunjukkan impressi dan lakaran model terbaru Waja yang bakal menjenguk ke dalam pasaran hujung tahun ini. Seperti dalam berita TV3 baru-baru ini; Waja baru yang berwarna merah telah didedahkan dalam Buletin Utama (gambar-gambar dan sorotan berita boleh didapati di laman web paultan).
Sebelum itu; kereta atau model Waja ini pernah dilihat menjalani ujian jalan di sekitar Pulau Pinang. Sorotan gambar seperti dibawah:


Nampak smart dan bergay…

Little Kittle dot Com

Awal pagi lepas sahur, saya pun check email box saya di cm.mymode@gmail.com untuk tengok email-email berkaitan perniagaan dan program affiliate. Kemudian saya tertarik dengan satu email ini bertajuk "Ramadhan Web Design 2010 (RM199)" dihantar oleh Little Kittle Studio. Antara kandungan email dari Little Kittel Studio: